Mijn happy moments van 2015

Cuba

De laatste dag van het jaar breekt aan en het voelt voor mij aan als oktober. De vogels zingen nog net niet ’s ochtends op het dak en met deze temperaturen voelt het allesbehalve aan als winter. Toch ploppen vanavond de champagnekurken de lucht in om het nieuwe jaar in te luiden.

Vorig jaar wist ik het zeker: 2015 wordt mijn jaar. Tijd om de ellende achter mij te laten en weer te genieten van de mooie momenten. Daarom is het tijd voor de happy moments van 2015.

#1 Starten met Meisje van de Wereld

Half januari is het zo ver. Ik ga live met Meisje van de Wereld en met klamme vingers klik ik op de muis om dit aan de rest van de wereld bekend te maken. Doodeng. Gelukkig krijg ik een heleboel positieve reacties.

Een dag na mijn eerste publicatie ga ik naar het bloggersevent op de Vakantiebeurs. Ik ben echt zo groen als gras en nieuwe termen vliegen mij om de oren. Toch vind ik het wel degelijk interessant en is het mijn eerste kennismaking met de bloggerswereld. Een bijzondere, maar ontzettend leuke wereld.

IJsland-Gullfoss-watervallen-natuur

2# Sushi eten met reisbloggers in Utrecht

Op Twitter ontstaat het idee om met een aantal bloggers sushi te eten in Utrecht. Nou staat sushi echt onderaan mijn lijst qua eten, want ik houd hier helemaal niet van. Ik ben geen visliefhbebber en zelf het vlees vind ik vaak allemaal naar teriyaki smaken.

Maar het is net zoiets als ‘wie mooi wil zijn, moet pijn lijden’, maar dan ‘wie andere bloggers wil leren kennen, moet sushi eten’. Het is een hele gezellige avond en ik hoor de verhalen van anderen die over het algemeen al een stuk langer bezig zijn. En nee, op de terugweg ben ik niet nog langs de grote gele M gereden.

#3 Valentijnsdag vieren in Luxemburg

Dat klinkt romantisch, of niet? Het idee achter een weekend naar Luxemburg is alleen niet om Valentijnsdag te vieren, maar om Carnaval te ontvluchten. Sinds ik in Den Bosch woon, ben ik het steeds meer gaan waarderen. Het voelt als een soort integratieproces. De één leert Nederlands; de ander gaat carnaval vieren.

Afgelopen jaar sloeg ik Carnaval over, maar de rood-wit-gele sjaal van Oeteldonk komt binnenkort weer tevoorschijn. Ik ben van de partij begin februari.

Luxemburg-Mullerthal-Klein Zwitserland-Petite Suisse-watervallen-Schiessentumpel

#4 Vriendenweekend in Otterlo

Otterlo. Het klinkt niet spannend, enerverend of jaloersmakend. Nou is Otterlo dat in feite ook niet, maar een weekend weg met een stel vrienden is gewoon heel gezellig. Dan maakt het niet uit in welk vergeten oord je terecht komt.

Dit weekend draait het om biertjes en wijntjes drinken, slap ouwehoeren en genieten van de eerste zonnestralen in het voorjaar. Meer is er niet voor nodig om er een geslaagd weekend van te maken.

Otterlo-weekend weg-vrienden

#5 Tickets boeken naar Zuid-Afrika

Alleen het boeken van de tickets is voor mij al een hoogtepunt. Op dat moment is het pas april en duurt het nog zeven maanden voordat we daadwerkelijk het vliegtuig instappen.

Jaren geleden gingen we naar Australië en boekten we onze tickets al tien maanden van te voren. Ook toen lukte het mij om te wachten, wel met veel ongeduld, dus ik weet dat ik het kan. Wederom met veel moeite, dat dan wel.

Zuid Afrika-Big Five-safari-neushoorn-Kruger Park

#5 Einde van de revalidatie

Vijf maanden na mijn eerste stappen in het revalidatiecentrum loop ik eind mei voor het laatst naar buiten. Trots op mezelf dat ik zulke grote stappen heb gemaakt, maar tegelijk vind ik het reuzespannend wat mij te wachten staat.

En eerlijk gezegd? Het valt de eerste weken behoorlijk tegen. Ik moet zelf mijn ritme zien te krijgen en ik ben niet altijd even goed te genieten. Op dat moment boek ik het liefst een enkeltje naar het andere eind van de wereld om naar niet thuis te hoeven zitten. Dat ticket wil ik overigens nog steeds wel boeken, maar dan met de reden dat ik heel graag nog eens een langere periode wil reizen.

Een half jaar later kan ik wel met zekerheid zeggen dat de revalidatie voor mij een omslagpunt is. Ik leer op een andere manier denken, anders omgaan met de pijn en zet bedreigingen om in kansen. Het lijkt bijna wel een SWOT-analyse van mijzelf. De pijn is en blijft aanwezig, maar mijn gedachten zijn sterker.

#6 Spontaan naar de Dominicaanse Republiek

Het ene moment ben ik bezig met een fotowedstrijd; het volgende moment word ik tweede en baal ik als een stekker. Maar niet voor lang, want dezelfde avond smeed ik al plannen met een vriendin om een weekje weg te gaan. We laten de mannen thuis en zoeken iets waar de zon schijnt.

Portugal…of Spanje…niet veel later zien we een knallende aanbieding naar de Dominicaanse Republiek. Caribbean it is. Eens kijken of ik mijn beeld van dit land kan veranderen, want veel verder dan stranden en All Inclusive resorts komen mijn gedachten niet.

Gelukkig is er meer dan genoeg te doen. Van twee dagen Santo Domingo tot een dag tussen de locals op het eiland. En laat ik natuurlijk onze sportieve kunsten op de surfplank niet te vergeten.

Dominicaanse Republiek-Macao-Punta Cana-surfen-strand

#7 Na vier jaar weer op de tennisbaan

Tijdens de revalidatie pak ik het tennissen langzaam weer op. Ik begin met een foambal en een miniracket; zo eentje waar ik ook mee tenniste op mijn zesde. Ik eindig uiteindelijk met een gewone tennisbal en mijn eigen racket.

Maar dan komt het echte werk. Allemaal leuk en aardig in een gymzaal, maar hoe gaat het op een tennisbaan? Gelukkig zo goed, dat ik weer lid durf te worden van de tennisvereniging. Al ben ik in 2015 voornamelijk sponsor geweest, dus het wordt tijd om er in 2016 meer werk van te maken.

Sinds vier jaar weer voor het eerst op de tennisbaan…en het ging best goed. Al leek het soms meer op honkbal;-) #tennis #tennisbaan #sportief #workout #zaterdag

Een foto die is geplaatst door Linda Bloksma (@meisjevandewereld) op

#8 Bubbels drinken in Champagne

Begin augustus vertrekken we voor een weekend naar Champagne. Eigenlijk stond ik er nooit bij stil dat deze streek zo dichtbij ligt. Ik ben niet eens zo’n hele grote fan van bubbels, maar ik ben wel nieuwsgierig naar het gebied en de champagnehuizen.

Het weekend overtreft al mijn verwachtingen. De champagne gaat er op de meeste plekken lachend in. We komen niet voor niets met een stuk of acht flessen thuis. Bovendien is het echt een keer een ander weekend weg dan ‘normaal’. Aangezien we nog genoeg plekken niet hebben gezien, wil ik zeker nog eens terug naar Champagne.

Frankrijk-Champagne-wijngaarden-Epernay

#9 Twee jaar getrouwd

Alweer twee jaar mag ik mezelf mevrouw Bloksma noemen. Al duurde het minimaal een jaar voordat ik hier ook maar een beetje aan kon wennen. Inmiddels draai ik mijn hand er niet meer voor om.

Dit jaar vier ik onze trouwdag met mijn ouders en Martijn is een weekend op Lowlands. Hij met een biertje en ik uiteraard met een fles champagne. Verschil moet er zijn.

Trouwen-bruiloft-huwelijk

Foto: Chiel van Diest

#1o  Met srprs.me naar Warschau

Voor iemand die zo nieuwsgierig is aangelegd als ik, is deze trip een flinke uitdaging. Toch doe ik het een volgende keer zo weer, want zonder voorbereiding naar ‘the unknown’ heeft iets speciaals.

Bovendien heb ik inmiddels een veel beter én positiever beeld van Warschau. Deze stad kwam zeker niet op mijn bucketlist voor, maar eigenlijk is dit onterecht.

Warschau-Polen-stedentrip-citytrip-srprsme

#11 Mijn eerste persreis naar Portugal

Na Warschau is het dan echt aftellen tot Zuid-Afrika. Dat denk ik tenminste. Totdat daar ineens vrij last minute een persreis naar Portugal op het programma staat. Mijn eerste persreis, echt super gaaf. Ik moet er midden in de nacht mijn bed voor uit, maar gelukkig is Tinker Travel mijn reddende engel en brengt mij op tijd naar Schiphol.

Na negen jaar zet ik mijn voetstappen weer op Portugese grond. Om happy van te worden. De vriendelijke mensen, het heerlijke eten en de mooie plekken in Centro de Portugal. Ik wil snel weer eens terug naar dit land. Een leuke stedentrip naar Porto in 2016 misschien?

Portugal-Centro de Portugal-Obidos

#12 Kennis maken met onze nieuwe liefde Zuid-Afrika

Na zeven maanden wachten, een route uitstippelen en zorgen voor de nodige voorbereidingen is het dan zo ver.

ZUID-AFRIKA!!!

Na een helse vlucht ontdekken we met onze auto via Sunny Cars dit veelzijdige land. Elke dag neemt onze liefde voor dit land toe en aan het einde van de reis komen we tot een verrassende conclusie.

Australië maakte zes jaar geleden een onuitwisbare indruk en staat al jaren op eenzame hoogte. Ook al was Costa Rica echt schitterend (en bijzonder omdat het onze honeymoon was), houd ik enorm van het Caribische sfeertje en heeft Azië hele mooie plekken; Zuid-Afrika overwint alles.

De Big Five spotten op safari, prachtige stranden, fantastisch eten, vriendelijke mensen, een indrukwekkende geschiedenis, een overweldigende natuur, heerlijke wijnen en levendige steden. Ik ben ongetwijfeld nog iets vergeten, maar je krijgt zo alvast een eerste indruk.

Zuid Afrika-Kruger park-olifant-big five

#13 Starten als ondernemer

Na onze vakantie is er werk aan de winkel. In oktober hak ik de knoop door en in december start ik met mijn training voor Travel Counsellors en een week later ben ik ook bij de Kamer van Koophandel bekend. Meisje van de Wereld is niet alleen meer een hobby, maar het is een onderneming. Eentje waar ik met liefde mijn tijd en energie in steek. In het nieuwe jaar krijgt mijn website een hele nieuwe look, waar achter de schermen hard aan wordt gewerkt.

Daarnaast ben ik na zeven jaar weer terug van weggeweest. Ik verliet de reisbranche voor nieuwe uitdagingen, maar ik vond niet waar ik naar zocht. Ik ben er dus weer. Klaar om mijn liefde voor het reizen en kennis van de landen te delen. Ik ben inmiddels bezig met de eerste aanvragen, dus ook van achter mijn laptop reis ik momenteel de wereld over.

Travel Counsellors

#14 Genieten van de feestdagen

De maand december vind ik het altijd fijn om thuis te zijn. Het begint met Sinterklaas vieren met de familie. Inmiddels zijn we met een aardige club, niemand gelooft meer in de goedheiligman, maar het blijft gezellig. Alle domme bloopers van het afgelopen jaar worden smakelijk verteld in de gedichten.

Ook Kerst is weer gezellig. Ik voel me alles behalve goed, want ik krijg het voor elkaar om binnen anderhalve maand weer flink verkouden te zijn. Mijn stem klinkt als Katja Schuurman, maar ik geniet van het lekkere eten, de wijntjes en de gezelligheid.

#15 Het jaar afsluiten met een winter barbecue

Vanavond sluiten we het jaar af met een laatste happy moment. Met een groep vrienden steken we de barbecue aan; dat kan gewoon met deze temperaturen. De Zuid-Afrikaanse champagne (ja, ook daar zijn we losgegaan met inslaan) ligt al koud, het vlees is gehaald en de mannen kopen vandaag nog net over de Belgische grens de Bierschuur leeg.

Op naar de Happy Moments in 2016

Vijftien mooie momenten om naar terug te kijken. Stiekem zijn er nog veel meer happy moments, maar dan ben je in 2016 nog aan het lezen.

Ik ben benieuwd wat het komende jaar allemaal in petto heeft. Het wordt voor ons het eerste jaar met twee ondernemers onder één dak. Spannend hoe dat allemaal gaat lopen, maar ik heb er enorm veel zin in.

In ieder geval wens ik je een hele fijne jaarwisseling. Veel geluk en gezondheid voor 2016. Bedankt voor het volgen van Meisje van de Wereld en ik zie je volgend jaar graag weer terug.

Maar eerst ben ik nog benieuwd: wat waren jouw happy moments in 2015?

11 Reacties

 1. Wauw, Linda! Dat was echt wel een topjaar voor jou! Mijn nieuwe reisblog start ik ook in januari. Eens kijken waar ik een jaar van nu sta! Hoop dat ik net zoveel mooie en bijzondere dingen mag meemaken als jij en dat ik ook trots en gezonder mag terugkijken op het jaar! Voor nu werd ik heel erg vrolijk van het huwelijksaanzoek, mijn nieuwe blog (want ja, ik blog sinds maart !), de vakantie in Parga e.o. en de voorbereidingen voor het huwelijk! Eigenlijk word ik van heel veel dingetjes wel blij 🙂 Geniet vanavond van de bbq! Dat gaat vast helemaal goed komen!

  1. Spannend, ik ben benieuwd hoe het gaat bevallen om 2 blogs bij te houden. Er staan jou mooie dingen te wachten. Heel veel geluk en gezondheid voor komend jaar!

 2. Je hebt een geweldig jaar achter de rug Linda, veel meegemaakt en prachtige reizen gemaakt! 🙂 Ik wens je al het goeds toe voor 2016 en hopelijk vind je je draai snel in het freelance wereldje! 😉

  1. Dank je wel Jessica. Voor jou geldt natuurlijk hetzelfde. Veel geluk in 2016!

 3. Wat een mooi jaar zeg! En zo mooi samengevat ook, heel leuk om te lezen! En zo te lezen komt er ook een hoop spannends aan in 2016 🙂 Ik wens je alle goeds en geluk en gezondheid voor in het nieuwe jaar!

  1. Dank je wel! Voor jou ook veel geluk in 2016!

 4. Zo dit was volgens mij echt een topjaar voor je! Wat heb je mooie dingen kunnen/mogen doen. Ik hoop voor je dat 2016 nog mooier mag worden en dat wij mee mogen genieten van alle mooie plekken die je bezoekt.

  1. Dank je wel Leoni. Dat hoop ik ook en uiteraard mogen jullie meegenieten:-).

 5. Heel indrukwekkend! Mooi dat je zoveel persoonlijke ervaringen met ons deelt. Ik hoop dat het nieuwe jaar je net zoveel moois brengt!

 6. Wat had je een ontzettend gaaaf jaar Linda! Natuurlijk was het lastig met de revalidatie, maar je hebt maar mooi een hoop leuke dingen gedaan. En nu het beter met je gaat, start je 2016 vast nóg fijner. Ik wens je een geweldig 2016 toe, op naar veel geweldige momenten!

  1. Dank je wel. Ik hoop zeker dat er veel mooie momenten gaan komen. Voor jou natuurlijk ook een heel fijn 2016 gewenst!

Laat een reactie achter