Mijn reiswensen voor 2016

Costa Rica-Punta Uva-reisblogger-reisplannen

Hallo 2016! Allereerst wens ik je veel geluk, gezondheid en liefde voor het nieuwe jaar. Ik hoop dat je een fijne jaarwisseling heb gehad en het hebtgevierd met dierbare mensen om je heen.

Bij ons ging de laatste avond van het jaar de barbecue aan en dat smaakte meer dan goed. Met de oliebollen en champagne erbij om 12 uur gingen we dan ook lachend 2016 in.

Het begin van een nieuw jaar is natuurlijk gelijk een mooi moment om over nieuwe reisplannen na te denken. Nou zijn er altijd plannen in overvloed en zit ik nooit zonder. De grote vraag is in hoeverre we deze wensen dit jaar uitvoeren?

Nog geen concrete plannen

Er staat nog niets op de reiskalender. Helemaal nada. Voor het eerst word ik er zelfs niet eens heel onrustig van. Oke vooruit dan, soms een heel klein beetje. Met name omdat ik het altijd zo fijn vind iets in het vooruitzicht te hebben.

Maar ik heb de keuze gemaakt om als ondernemer aan de slag te gaan en dat heeft consequenties. Een onregelmatig inkomen (lees: vooralsnog weinig inkomen), waardoor ik niet willekeurig iedere reis kan en wil boeken.

Is dat erg? Nee hoor, met mij hoef je geen medelijden te hebben. Uiteindelijk kom ik vast wel weer een keer aan mijn trekken. Voorlopig droom ik alleen nog over onderstaande bestemmingen.

Rondreizen in Vietnam

Als een verre reis erin zit komend jaar dan is de kans groot dan we naar Vietnam gaan. De laatste Aziëtrip was naar Indonesie en dat is alweer zeven jaar geleden. Voor Martijn was dit zijn enige kennismaking met dit continent, dus hij wil heel graag nog eens terug.

Ik houd van variatie in onze reizen, dus wat dat betreft is Vietnam dan een perfecte keuze. Al wil ik stiekem misschien nog wel liever een keer richting Zuid-Amerika. Peru, Argentinie of Ecuador en de Galapagos eilanden. De volgende keer dan maar.

Vietnam-Azie-rijstvelden

Slovenië en Kroatië

Twee landen die ik nog niet eerder bezocht, maar waar ik door de jaren heen steeds nieuwsgieriger naar ben geworden. Beide landen kennen mooie steden en een schitterende natuur. Ja, ik wil!

Met de auto eerst een paar dagen Slovenie verkennen, dan door naar Kroatie en daar een aantal mooie plekken ontdekken. Uiteindelijk een aantal dagen eindigen aan het strand om bij te komen van alle indrukken. Wie weet, ik vind het een mooi alternatief voor Vietnam.

Slovenie-meren-natuur Kroatie-stranden-natuur

Slowakije en Hongarije

Vraag me niet hoe ik hier aan kom, maar een paar dagen geleden kwam dit ineens in mijn hoofd opzetten. Boedapest staat in ieder geval al jaren bovenaan om als stedentrip te bezoeken. Daarnaast is het Balatonmeer een ideale plek om een paar dagen te relaxen.

Over Slowakije hoor ik niet zoveel, maar na een rondje Google is mijn beeld al beter van dit land. Bratislava schijnt een mooie stad te zijn, maar Slowakije kent ook mooie natuurgebieden. Daarnaast is het nog niet zo ontdekt, dus loop je niet over de hoofden van de toeristen heen.

Martijn is overigens nog helemaal niet op de hoogte van mijn hersenspinsels. Vietnam is geen verrassing, maar over Slowakije en Hongarije heeft hij mij nog niet eerder gehoord. Ik gok dat hij dan stuurt op een trip in augustus, aangezien dan het jaarlijkse festival Sziget in Hongarije is. Drie keer raden wie daar dolgraag eens naartoe wilt.

Slowakije-natuur Hongarije-Boedapest-stedentrip

Noorwegen en/of Zweden

Martijn volgde jaren geleden al eens de Noordkaaproute en is sindsdien laaiend enthousiast. Sinds wij samen zijn, hoor ik regelmatig hoe mooi deze route was. Dat is dus al een tijdje.

In eerste instantie stond ik niet te springen, want ik wil meestal naar een bestemming waar ik minimaal een aantal keer mijn bikini aan kan. Maar de tijden dat ik drie weken lig te zonnen om bij te komen van de vorige nacht zijn al een aantal jaar voorbij. Al vind ik een dagje chillen aan het strand of zwembad nog steeds niet verkeerd. Fingers crossed voor het mooie weer dan.

In Noorwegen ben ik benieuwd naar de vele fjorden. Laatst zag ik een aflevering met Evi bij 3 Op Reis, waarbij ze met de trein door het land reisde. Dat zag er meer dan goed uit. Afgelopen september hoorde ik meer over Zweden. Van de combinatie leuke steden en mooie natuur werd ik meer dan enthousiast.

Noorwegen-fjord-natuur Zweden-Stockholm-stedentrip

Stedentrip naar Porto, Valencia of Londen

Ik hoop dat er komend jaar ook plek is voor een leuke stedentrip in Europa. Tussen de bedrijven door een weekend weg is altijd een goed idee. Ik ben dol op de Spaanse steden en na het laatste avontuur in Sevilla ben ik een volgende keer wel nieuwsgierig naar Valencia. Al is Barcelona ook eeuwen geleden, dus wie weet.

Na mijn bliksembezoek aan Portugal in oktober gaf ik al aan dat het de volgende keer echt niet zo lang mag duren voordat ik weer terug ga. Over Lissabon ben ik niet laaiend enthousiast, al weet ik dat velen hier anders over denken. Maar naar Porto ben ik nog wel heel benieuwd.

En dan Londen. Ik kwam hier dertien jaar geleden vlak voor de kerstdagen. Wat een magische stad. In 2014 wilden we een stedentrip maken naar Londen of New York. Het goede nieuws is dat we naar New York gingen. Dat betekent alleen dat Londen nog steeds op de wensenlijst staat. Martijn is hier nog niet eerder geweest en Londen is gewoon een stad die je minimaal één keer gezien moet hebben.

Porto-Portugal-stedentrip Valencia-Spanje-stedentrip Londen-Engeland-stedentrip

Het blijft nog even spannend

Voorlopig droom ik nog even lekker verder. Ik ‘reis’ nu de wereld over, terwijl ik de vakanties uitzoek voor mijn klanten. Wie weet kom ik dus nog wel op andere ideeën. Ierland, Marokko, Jamaica, Nieuw-Zeeland…allemaal bestemmingen die ik wil zien. Tips zijn uiteraard altijd welkom.

Hoe staat het ervoor met jouw reisplannen voor 2016?

Bron foto’s: Pixabay

14 Reacties

 1. Mooie dromen! En heel herkenbaar, ik wil ook zo veel en het kan nog echt van alles worden dit jaar. Gelukkig is de eerste reis wel geboekt (ik werd ook onrustig toen ik niks had)! We vertrekken begin februari naar Marokko. Zo veel zin in! Valencia, Slovenië & Porto kan ik je van harte aanbevelen trouwens (en net blog over valencia online). Vietnam staat hoog op mijn bucket list, net als scandivinië! We gaan zien wat het nieuwe jaar ons brengt =D

  1. Heel gaaf Marokko. Ik ben benieuwd naar je verhalen! We gaan zeker zien wat het jaar ons brengt. Dat komt vast goed;-).

 2. Heerlijk om te dromen over een bestemming! Ik kan ook uren op Internet struinen… Kan je alvast vertellen dat de Noordkaap echt geweldig is! Ik ben jaren geleden met de auto in 4 weken via Zweden naar de Noordkaap gereden en via Noorwegen weer terug. En ja ook voor mij was dat één van de mooiste reizen. Het klinkt zo niet spannend misschien, maar vooral Noorwegen is echt een ongelooflijk mooi land, met name het noorden. Vergeet ook niet dat je op de Lofoten, de eilandengroep, prachtige walvistochten kunt maken. Ik heb daar een groep orca’s gezien, mét jonkies 😀

  1. Nog iemand die enthousiast is, dat klinkt goed:-)

 3. Fijn dat het nog alle kanten op kan! En goed dat je hebt gekozen voor je droom om eigen ondernemer te zijn. Dan zijn de andere dromen even iets minder belangrijk, maar dat komt vast ook wel weer helemaal goed. 🙂

  1. Tsja, soms moet je keuzes maken he. En geduld hebben, maar dan komt het vast goed;-)

 4. Mooie dromen! Vietnam staat ook op onze lijst voor 2016. Onwijs benieuwd naar! Hongarije, Slowakije en Slovenië zijn prachtig. Wij bezochten ze allemaal tijdens een roadtrip in 2011. Bratislava vond ik trouwens erg tegenvallen (saai) en Budapest geweldig!

  1. Dan kunnen we Bratislava misschien wel eventueel schrappen. Bedankt voor de tip. Gaan jullie ook naar Vietnam tijdens de grote reis? Lijkt me echt fantastisch!

 5. Ik heb ook pas een lijstje gemaakt, al geniet ik nog volop van Zuid Amerika.
  Maar ik kan je Vietnam, Portugal, Kroatië, Slovenië en Hongarije van harte aanbevelen. Als zal ik niet snel het Balatonmeer aanprijzen, niet echt mijn ding. Budapest daarentegen is één van mijn favo steden, samen met Wenen en Ljubljana!

  1. Haha, je kan nooit genoeg lijstjes maken he. Maar klinkt goed!

 6. Mooie wensen! Vietnam en Slovenie zijn prachtig! Heel veel reisplezier toegewenst in 2016. 🙂

  1. Goed om te horen. Dank je wel!

 7. Mooi lijstje Linda! Ik ben vooral erg benieuwd naar Slovenië en Kroatië, wat zie ik daar onwijs mooooie foto’s van! Oh, en Boedapest lijkt me ook te gek! Ik was eind september in Oslo, maar ik wil graag nog eens rondreizen door Noorwegen én Zweden. De natuur is er zo te gek volgens mij! Maar mijn plannen zijn ook niet mis. Eind volgende week vlieg ik naar Valencia (jaja) en volgende maand bezoek ik Cuba. Zoveel zin in! Verder broed ik alweer op andere plannen, maar niks ik nog concreet. Het lijkt me gaaf om ergens in het buitenland te gaan wandelen. Misschien in de Dolomieten. Lijkt me geweldig!

  1. Dat zijn hele mooie plannen! Valencia ben ik ook heel benieuwd naar, maar die verhalen gaan ongetwijfeld langs komen. Cuba is echt heel gaaf! Ik hoor wel dat het er momenteel heel druk is, dus ben benieuwd hoe het je bevalt!

Laat een reactie achter