Happy birthday to…Meisje van de Wereld!

Het is alweer een jaar geleden dat ik mijn allereerste blogpost online zette. En een dag, want ik ben te laat. Gisteren bestond mijn dag uit werken, Vakantiebeurs en weer werken. Om half 11 ’s avonds klapte ik mijn laptop dicht en kwam ik er niet meer aan toe om deze eerste verjaardag te vieren. Dus dan doe ik het toch gewoon vandaag, een dag later..

Bloggersevent Vakantiebeurs

Vorig jaar had ik gelijk de vuurdoop na het plaatsen van mijn eerste artikel. Een dag later was mijn eerste bloggersevent bij de Vakantiebeurs. Daar sprak ik bloggers die ook net waren begonnen of soms al jaren bezig waren. Ik probeerde zoveel mogelijk informatie op te nemen. Al merkte ik gedurende het afgelopen jaar dat het een kwestie is van proberen en gewoon doen.

Gisteren was wederom het bloggersevent op de Vakantiebeurs, met dit jaar nog meer bloggers en bedrijven. Ik luisterde vol bewondering naar de verhalen van een aantal succesvolle sprekers. Wat een enorm gave verhalen kwamen er voorbij.

Meisje van de Wereld in cijfers

Een terugblik op afgelopen jaar in cijfers…

 • In totaal publiceerde ik 93 artikelen. Dat is vergeleken met sommige andere bloggers niet zo heel veel, maar ik vind 2 à 3 keer per week een artikel posten een hele uitdaging. Zeker als ik op vakantie ben.
 • In totaal zijn er 1198 reacties op mijn blogs achter gelaten. Ik neem altijd de moeite om te reageren, dus ongeveer de helft is van mijzelf, maar dus toch rond de 600 reacties van bezoekers. Leuk, bedankt voor het reageren.
 • Er zijn inmiddels 387 mensen die mij volgen op Facebook, 834 Twitteraars die mij op dit kanaal wisten te vinden en 758 fotoliefhebbers die mij op Instagram volgen. Al zijn de laatste wel twee nog wel eens wisselvallig, want het blijft voor sommigen een sport om accounts te volgen in de hoop dat je terugvolgt. Zit jij er nog niet bij op één van deze kanalen? Join the club zou ik zeggen.
 • Mijn bezoekersaantallen vertoonden een mooie groeiende lijn. Het is niet dat ik ze niet wil delen, maar aangezien sommigen deze aantallen gebruiken voor lijsten die ik niet interessant vind, vermeld ik deze niet. Het is geen geheim, maar wil je het weten dan vraag het maar persoonlijk. Bovendien vind ik het ook niet relevant, want uiteindelijk draait het erom dat jij als lezer de verhalen fijn vindt om te lezen.

Op naar het tweede bloggersjaar

En je bent nog lang niet van mij af, want ook komend jaar ga ik door met bloggen. Al hoorde ik gisteren dat de term ‘blogger’ uit is en niet de hele lading dekt. Eigenlijk ben ik een blogger, fotograaf, incluencer, social media expert en ga nog maar even door.

Nou staat er op mijn nieuwe visitekaartje straks al ‘content creator’ en dat dekt de lading een stuk beter dan blogger. Meisje van de Wereld schrijft namelijk niet alleen graag, maar gaat graag op pad de fotocamera en is (te)veel op social media te vinden.

Ook komend jaar weer, dus op naar mooie reisverhalen die jou inspireren om de wereld te verkennen.

  

14 Reacties

 1. Gefeliciteerd! Wat een hoop kan er gebeuren in een jaar bloggen he? Ik blog nog geen jaar (wel bijna) en heb al zoveel geleerd! Veel succes en plezier in je tweede jaar!

  1. Dank je wel. Daar kan zeker een hoop in gebeuren!

 2. Gefeliciteerd!

  1. Dank je wel!

 3. Gefeliciteerd! Ik volg je graag, ook in jouw 2e jaar als blogger/content creator/fotograaf en al wat jij maar wilt worden. Bubbels!

  1. Dank je wel Lotte!

 4. Hartelijk gefeliciteerd! Op naar een mooi tweede jaar!

  1. Dank je wel!

 5. Happy b’day Meisje van de Wereld! Op naar een volgend blogjaar!

  1. Dank je wel!

 6. Gefeliciteerd! Pas een jaar, jeetje, ik dacht al veel langer! Heb je altijd als een pro beschouwd en blijf je volgen 🙂

  1. Dank je wel. Dat is pas een mooi compliment zeg:-)

 7. Ik ben een beetje te laat (Brabants kwartiertje zullen we maar zeggen), maar alsnog gefeliciteerd! Dat het komende blogjaar je alleen nog maar meer plezier mag brengen 🙂

  1. Dank je wel!

Laat een reactie achter