Een kijkje achter de schermen #1: vooroordelen uit de weg ruimen

Elke dag en elke week draait het om reizen. Voor Meisje van de Wereld blog ik een aantal keer per week over mooie reisbestemmingen en als Travel Counsellor reis ik iedere week de wereld om voor mijn klanten.

Daarom neem ik je iedere week mee voor een kijkje achter de schermen. Wat spook ik allemaal uit en wat maak ik mee?

Vooroordelen uit de weg ruimen

De afgelopen weken stonden in het teken van duidelijk maken wat ik doe als Travel Counsellor. Voor mij is het aardig duidelijk hoe de reiswereld in elkaar steekt, ook al is er veel veranderd de afgelopen jaren. Toch merk ik dat dit niet voor iedereen geldt. Ik krijg veel vragen, die ik met alle liefde beantwoord uiteraard, maar toch ook vooroordelen zonder dat mensen de moeite nemen om zich er vooraf in te verdiepen.

Ik ben dus druk bezig om iedereen uit te leggen hoe het werkt. Binnenkort schrijf ik er meer over om maar voor eens en altijd uit te leggen wat ik doe. Ik ben in ieder geval helemaal niet duurder, boek niet alleen luxe en verre vakanties en er zit zeker toekomst in mijn beroep. To be continued…

BitterBallenBorrel

Alleen van de naam krijg ik al honger, jij ook? De BitterBallenBorrel is een netwerkborrel voor ondernemers en gisteravond ging ik voor de eerste keer. Leuk om contact te hebben met andere ondernemers en om te horen hoe zij zaken aangepakken en waar ze tegenaan lopen.

Ik ga hier dus zeker vaker naartoe. En niet alleen vanwege de flinke portie bitterballen die ik op heb. Al kwam ik voor mijn gevoel zo rond als een bitterbal thuis.

De eerste facturen de deur uit

De eerste opdrachten voor Meisje van de Wereld zitten erop, dus tijd om de eerste facturen te versturen. Samen met een reisorganisatie uit Den Bosch heb ik een project opgezet om reisbloggers tijdens de Vakantiebeurs in te zetten voor hun nieuwe Virtual Reality app.

Bovendien heb ik een leuke fotografie opdracht gedaan voor een theater. Het is heel anders dan fotograferen op reis, maar als ik eenmaal met mijn camera aan het stoeien ben, vind ik het gewoon heel leuk om ermee bezig te zijn. Nog belangrijker is dat de klant erg tevreden is met het resultaat.

Twee keer oom en tante

Januari begint goed, want in een paar dagen tijd verwelkomen we twee kleine mannetjes in de familie. Vanavond gaan we ze gelijk even knuffelen, als oom Martijn en tante Linda. Dat klinkt alleen nog een tikkeltje vreemd.

Ik ben deze week dus niet uit de Prenatal te slaan. Straks gaan ze er nog iets van denken.

Foto’s maken voor de volgende keer

Leuk zo’n kijkje achter de schermen, maar daar horen natuurlijk wel foto’s bij. Tijdens een vakantie heb ik daar geen problemen mee, maar ik moet nu dus ook wat vaker in actie komen met mijn telefoon.

Komende week ga ik twee dagen naar de Vakantiebeurs, dus daar moet het zeker goed komen. Ik ga een flinke dosis reisinspiratie opdoen en bezoek de beide vakdagen op dinsdag en woensdag, waarvan woensdag ook open is voor al het publiek. Wie weet kom ik je daar nog wel tegen.

Hoe was jouw eerste week van januari?

10 Reacties

 1. Ik ben nog nooit naar zo’n bitterballenborrel geweest maar het klinkt leuk! Was het in de buurt van Den Bosch? Waarschijnlijk zie ik je op de Vakantiebeurs volgende week! 🙂

  1. Ja, dat was in Den Bosch. Het was zeker leuk (en lekker).

 2. Leuk om te lezen! Ik ben benieuwd naar het vervolg van achter de schermen, wat je precies doet. En gefeliciteerd met je neefjes!

  1. Dank je wel. Leuk om te horen!

 3. Ha leuk! Ik zou alleen al vanwege de naam naar de borrel gaan haha! BitterBallenBorrel. Geniaal! Leuk om te lezen, die persoonlijke posts vind ik zelf heel leuk! Ik ben benieuwd naar alle foto’s volgende keer hihi! En ik zie je vast volgende week op de Vakantiebeurs, gezellig!

  1. Leuke naam he:-). Tot volgende week!

 4. Leuk zeg, een kijkje in het leven van een TC. Ik zit al met smart te wachten op jouw eerste boeking hier bij Askja haha!

  1. Haha, er zijn nog Askja bestemmingen voorbij gekomen, maar dan zal ik zeker aan jullie denken;-).

 5. Mijn eerste vakantieweek was op Mooi Zutendaal van Landal Greenparks. Daar mochten wij een Jan de Bouvrie villa uitproberen. Super de luxe. Nu twee dagen naar de vakantiebeurs in Utrecht en donderdagmiddag met Qatar Airways voor een maand naar Bangkok. Heb dus niet stil gezeten. Zie je straks of morgen wel ik Utrecht.

  1. Klinkt goed Cor. Gisteren heb ik je niet gezien, maar misschien vandaag!

Laat een reactie achter