Een kijkje achter de schermen #2: de Vakantiebeurs

Elke dag en elke week draait het om reizen. Voor Meisje van de Wereld blog ik een aantal keer per week over mooie reisbestemmingen en als Travel Counsellor reis ik iedere week de wereld om voor mijn klanten.

Daarom neem ik je iedere week mee voor een kijkje achter de schermen. Wat spook ik allemaal uit en wat maak ik mee?

Vakdag op de Vakantiebeurs

Op dinsdag begint de Vakantiebeurs traditiegetrouw met een vakdag voor iedereen die werkzaam is in de reisbranche. Ik bezocht de beurs al vaker, maar dit is de eerste keer tijdens de Vakdag. Dan is het echt ineens een stuk rustiger en hoef je niet over de hoofden van iedereen te lopen.

Ik neem een kijkje bij de Amerikaanse stand van Euram, beleef een virtual gorilla trekking bij Matoke Tours en ontmoet een aantal andere Travel Counsellors bij de borrel op de Aruba stand. Oh ja, ik doe nog een poging om een mooie studiereis te winnen bij Untamed, maar zoals wel vaker heb ik geen geluk in het spel.

Daarnaast kom ik thuis met een stapel folders voor klanten. Thailand heeft zoveel keuze dat ik met volle handen daar weg loop en niet kan wachten op een tas. Daarnaast zoek ik voor klanten naar informatie over New York en Washington, maar in het grote aanbod van de Verenigde Staten kom ik deze steden gewoon niet tegen. Bizar toch?

Vakdag Vakantiebeurs-Euram-Meisje van de Wereld-Travel Counsellors Vakdag Vakantiebeurs-Matoke Tours-Meisje van de Wereld-Travel Counsellors

Bloggersevent op woensdag

Vorig jaar was er al een goede opkomst bij het bloggersevent, maar dit keer is het helemaal groots opgezet.

Er zijn dit jaar echt een paar fantastische sprekers. Shane Dallas van de The Travel Camel is een Australiër die momenteel in Kenia woont. Hij vertelt over zijn successen, maar geeft bovendien een aantal waardevolle tips voor bloggers. En ook al blog je zelf niet, dan nog is het alleen al fantastisch om naar het enthousiasme van deze man te luisteren.

Eelco Roos is een Nederlander die al begon met Instagram toen het nog in de kinderschoenen begon. Inmiddels heeft hij een enorme groep fans die hem volgt op Instagram en hij neemt ons mee met zijn succesverhaal. Ben je ook een grote Instagramfan? Neem dan zeker een kijkje op zijn account.

IMG_0090

En verder…

De week bestaat natuurlijk uit meer dan twee dagen Vakantiebeurs. Ik zat deze week met mijn werk in Thailand en de USA voor aanvragen van klanten. Zelf bevond ik mij nog een avond in Maastricht en ik stond zondag weer eens op de tennisbaan. Oh ja, Meisje van de Wereld bestond natuurlijk ook precies 1 jaar afgelopen woensdag!

Wel tegenover iemand die zelf al eeuwen niet heeft getennist, waardoor ik soms de benen onder mijn lijf liep. Mijn tegenstander had de ballen duidelijk niet altijd onder controle. Is het nou lullig om te zeggen dat Martijn tegenover mij stond?

Komende week staat er weer een leuke week op de planning. Maandag is er een leveranciersdag van Travel Counsellors en ga ik in groepjes een soort van speeddaten met leveranciers.

Donderdag staat er een training van Allianz op het programma, waar Travel Counsellors mee samenwerkt op het gebied van verzekeringen. In de tussentijd heb ik uiteraard nog tijd om mooie reizen uit te zoeken, dus kom maar op met die aanvragen. Heb je al eens een kijkje genomen op mijn persoonlijke pagina bij Travel Counsellors?

Op naar weer een mooie week dus. Hoe was jouw week dit keer?

4 Reacties

  1. Een drukke week achter de rug zie ik! Volgens mij bevalt je nieuwe job je tot nu toe prima of niet? 😉 Het was leuk om je nog even op de beurs gezien te hebben! Al was het op een bepaald moment zo druk en chaotisch dat ik tegen sommige mensen niet meer dan ‘hey, hoe is het?’ kon zeggen.. :p

    1. Het bevalt zeker goed! Was leuk om je even te zien, maar het was inderdaad nogal druk om iedereen te willen spreken.

  2. Ha! Leuk om te lezen! Om even op je verbazing in te haken dat New York en Washington niet op de beurs stonden: dat heeft een reden. Veelbezochte steden of bestemmingen (in Amerika vooral) zie je vaak niet terug op de Vakantiebeurs. Ook Californië staat er meestal niet. De reden daarvoor is dat die bestemmingen zichzelf verkopen en geen extra (dure!) marketing nodig hebben. Interessante keuze altijd, maar het is echt zo haha.

    1. Zeker een interessante keuze. Er zijn zoveel bestemmingen die zichzelf goed verkopen, maar hier wel aanwezig zijn. Amerikaanse arrograntie;-)?

Laat een reactie achter