Don’t worry, ik ben er nog!

Zuid Afrika-Tsitsikamma-reisblogger

Het is de laatste weken rustiger op Meisje van de Wereld. Een paar weken Zuid-Afrika, een training bij Travel Counsellors en de start van mijn eigen bedrijf zorgen voor drukke dagen. Geen probleem hoor, want ik geniet er 100 procent van.

Maar dan komt het tekort aan tijd om de hoek kijken en schiet er wel eens iets bij in. Al wordt het snel tijd voor nieuwe blogs, want de verhalen over Portugal en Zuid-Afrika hangen nog in mijn hoofd.

Ingeschreven bij de KvK

Sinds maandag is het officieel. Na een uur vragen beantwoorden, nadenken over de toekomst als zzp’er en handtekeningen zetten loop ik ’s middags de deur uit bij de Kamer van Koophandel. Met een inschrijving rijker kom ik thuis en besef ik mij dat het nu dan echt gaat beginnen.

Vooralsnog ben ik druk bezig met alle rompslomp die erbij komt kijken. Een VAR-verklaring aanvragen bij de Belastingdienst, met de boekhouder mijn administratie inrichten en een nieuw telefoonabonnement afsluiten. Ik hang nu al meer dan ooit aan de telefoon. Kom maar op met die onbeperkte belminuten.

Kamer van Koophandel-inschrijving-kvk

Travel Counsellors

Vier dagen lang in Den Haag zoveel mogelijk informatie opnemen om te starten als Travel Counsellor. Een flinke uitdaging, want veel informatie is nieuw dus het is de vraag hoeveel er blijft hangen. Maar één ding is mij al snel duidelijk. Ik voel mij thuis bij deze club, dus de rest komt vanzelf wel.

En de rest komt al snel, want een dag na mijn inschrijving heb ik de vuurdoop van mijn eerste boeking. Gespannen klik ik uiteindelijk op de knop ‘boek’ en een paar minuten later komen de tickets naar Thailand mijn mailbox binnen. Yes, het is goed gegaan en ik sta te stuiteren van mijn eerste boeking.

Den Haag

Meisje van de Wereld

Ook Meisje van de Wereld heeft inmiddels een mooie plek in de bestanden van de Kamer van Koophandel. Achter de schermen zijn anderen hard bezig voor mij met een huisstijl en een nieuwe website. Het is tijd voor een nieuwe look.

Ondertussen lopen hier ook een paar leuke projecten voor, dus het woord vervelen komt momenteel niet voor in mijn vocabulaire. Maar na bijna twee jaar thuis geniet ik meer dan ooit van het feit dat ik kan werken.

Nu alleen zorgen dat ik mezelf niet voorbij loop en elke avond met een pijnlijke elleboog op de bank beland. Ach, we moeten doelen overhouden toch..?

Snel meer reisupdates

Meisje van de Wereld draait natuurlijk ook om reizen, dus ik beloof bij deze plechtig dat er snel meer reisupdates komen. Ik sta te popelen om je te vertellen over onze wandeling met de witte leeuwen in Zuid-Afrika en over de prachtige plekken in Portugal tijdens mijn eerste persreis. Het lijkt alweer eeuwen geleden, maar stiekem is het pas twee maanden terug.

Ook al is het nog geen januari, ik begin dus alvast met mijn goede voornemens. Ben jij daar al mee bezig?

16 Reacties

 1. Wat leuk seg! Echt allemaal fijn nieuws! Heel veel succes ermee en met jouw nieuwe start 🙂

  1. Dank je wel!

 2. Wat tof! Gefeliciteerd!

  1. Dank je wel!

 3. Leuk allemaal zeg! Gefeliciteerd!!

  1. Dank je wel!

 4. Gaaf! Heel erg veel succes. Ik hoop dat het je gaat bevallen 🙂

  1. Dank je wel!

 5. Goed bezig meid, veel succes!

  1. Dank je wel!

 6. Wat gaaf, je eerste boeking! Dat er nog velen mogen volgen, maar dat zal zeker! Ik ben heel benieuwd naar je avonturen in Zuid-Afrika en Portugal. Kom maar op! (Enne, denk om je elleboog!)

  1. Ja, leuk he:-). Ja, die elleboog moet ik echt niet vergeten haha.

 7. Super hoor, Travel Counsellor. Mooie uitdaging en dat komt vast goed. Veel succes en ik zit te wachten op je Zuid-Afrika avonturen.

  1. Dank je wel Andre. De verhalen volgen snel!

 8. Ik ben heel benieuwd naar je nieuwe huisstijl! Wat gaaf dat je je droom achterna gegaan bent. Ik zou ook zo graag travel counselor worden, maar helaas heb ik geen diploma of nog voldoende reiservaring (vind ik). Wie weet ooit! Voor nu al super blij met mijn vrijwilligerswerk, al zit het ondernemende er zeker in! Ik ben zo benieuwd hoe het je gaat bevallen! Zie ik je op de vakantiebeurs? Nog iets anders. Ik zag ergens (weet even niet meer waar – mevrouw chaoot) je berichtje over de rubriek. Die heb ik laten vallen, dus het is voor nu niet meer nodig. Voor mijn eigen rust, bereikbare dromen 🙂 En die zijn voor mij ook al heel groot!

  1. Ik ben ook wel benieuwd hoe het geheel er straks uitziet. Ik ben ook op de Vakantiebeurs. Ik ga 12 en 13 januari. Ik had je daar inderdaad over gemaild, maar dan delete ik de e-mail. Wie weet in de toekomst, je eigen rust gaat voor.

Laat een reactie achter