De knoop is doorgehakt: ik start binnenkort als zzp’er

Het is tijd voor champagne. De afgelopen weken speelde er constant één gedachte door mijn hoofd. Durf ik het aan om als zzp’er te starten? De wereld van onzekerheid en keihard werken om iets moois te bereiken, maar tegelijkertijd een wereld waar ik aan de slag kan met mijn passies en er ruimte is voor vrijheid.

Het is natuurlijk niet voor niets tijd voor champagne, want ik heb een keuze gemaakt. Na onze reis naar Zuid-Afrika gooi ik mijzelf het in diepe en maak ik een ritje naar de Kamer van Koophandel om een eenmanszaak in te schrijven. Dan wonen er ineens twee ondernemers in ons huis; alles om het maar spannend te maken.

Ik heb twee ideeën in mijn hoofd. Ik vind het moeilijk om te kiezen, what’s new, dus ik doe gewoon gek. Ik gooi allebei mijn ambities in de strijd en start twee bedrijven.

Zelfstandig reisadviseur bij Travel Counsellors

Ja hoor, ik ga weer terug naar mijn roots. Mijn ‘carriere’ begon jaren geleden op een reisbureau. Twee jaar geleden sprak ik met een oud-collega die als zelfstandig reisadviseur werkte en na haar verhalen begon het al te kriebelen. Werken op het traditionele reisbureau zocht ik niet meer. Ik maakte destijds niet voor niets de keuze om buiten de reiswereld verder te gaan.

Maar hier komt nog zoveel meer bij kijken. Allereerst is er behoorlijk wat veranderd door de jaren heen. De reisadviseur zit steeds meer in de stoel van de touroperator en stelt reizen samen op allerlei manieren. Daar ligt naar mijn mening ook de kracht van de reisadviseur. Daarnaast komt er de spanning van het ondernemen bij. Een grotere uitdaging lijkt mij er niet.

De afgelopen weken liet ik mijn plannen al eens vallen bij familie, vrienden en kennissen. Daar hoorde ik al allerlei vooroordelen, waarvan ik zelf niet eens in de gaten had dat mensen er zo over dachten.

De klant moet een uurtarief aan mij betalen, het is alleen voor luxe reizen en er is geen toekomst meer voor een reisadviseur. Nee, nee en zeker wel! Aan mij de taak om de meerwaarde te benadrukken van een vast contactpersoon, die alles voor je regelt zonder dat je daar duurder voor uit bent.

Persoonlijk contact is het keywoord en daar ga ik mijn uiterste best voor doen. Je hoeft er zelfs niet meer de deur voor uit, want ik kan zelfs bij je langs komen.

De toekomst van Meisje van de Wereld

Wat gaat er allemaal gebeuren met Meisje van de Wereld? Het bloggen gaat gewoon door. Ten eerste vind ik het veel te leuk om niet te doen. Bovendien vult het elkaar perfect aan. Er komt hooguit nog meer reisinspiratie bij.

Maar ook bij Meisje van de Wereld verandert er het één en ander. Naast het bloggen voor mijn eigen website start ik ook als freelance tekstschrijver/blogger voor andere bedrijven. Mijn specialisme is en blijft wel de reisbranche, maar met onder andere mijn sportieve en financiële achtergrond wil ik zeker samenwerkingen aangaan met bedrijven die buiten deze branche liggen.

Dat betekent dat er een nieuwe website aan komt. Bij een nieuwe website hoort bovendien een logo en huisstijl, dus bij Brand New Journey draaien de radertjes om er iets moois van te maken.

Roerige tijden in december

De komende weken krijgt mijn ondernemingsplan vorm om van het UWV een definitieve go te krijgen. Hopelijk zonder slapeloze nachten, want de afgelopen weken was mijn nachtrust niet altijd om over naar huis te schrijven. Piekeren tijdens de nacht is echt mijn specialiteit.

In november ga ik eerst nog nieuwe krachten opdoen in Zuid-Afrika, zodat ik daarna met frisse moed kan beginnen. Zoals het er nu naar uitziet, begin ik half december met een vierdaagse training bij Travel Counsellors. Daarna word ik losgelaten en kan ik aan de slag.

Dussss….ben je nog van plan om op reis te gaan, van een weekendje weg tot aan die te gekke trip naar Verweggistan, of zoek je nog iemand die perfect de teksten voor jouw bedrijf kan verzorgen? Vanaf december ben ik jouw Meisje (van de Wereld).

54 Reacties

 1. Jeetje wat een lef en wat stoer! Follow your dreams en dat doe je!
  Heel veel succes met alles maar dat komt vast goed met deze instelling en de eerste en grootste stap is gemaakt! Gefeliciteerd

  1. Dank je wel!

 2. Wat goed! Tof dat je ervoor kiest om voor jezelf te beginnen. Het lijkt mij ook tof ooit iets voor mezelf te beginnen, alleen wat dat dan moet zijn weet ik nog niet. Tot die tijd blijf ik braaf in dienst van een bedrijf en ga ik vooral zoveel mogelijk op reis. Stoer dat jij de knoop hebt doorgehakt en kiest om datgene te gaan doen waar je van droomt! Topper 🙂

  1. Dank je wel Daphne! En ik hoop voor jou dat er ook iets moois op je pad komt in de toekomst.

 3. Stoer! Ik hou ervan als mensen hun hart volgen! Spannend, maar komt vast goed. En eerst lekker energie tanken in het prachtige Zuid-Afrika…. Heerlijk! Geniet ze en alvast veel succes!

  1. Ontzettend spannend haha! Met Zuid-Afrika komt het ongetwijfeld helemaal goed!

 4. Succes met deze stap, en welkom bij de ondernemersclub. Veel plezier en geluk gewenst 🙂

  1. Dank je wel!

 5. Wat leuk! Veel Succes met beide bedrijven.

  1. Dank je wel!

 6. Super! Zo leuk dat je de knoop hebt doorgehakt en dat je er voor gaat! Proficiat en alvast heel veel succes en plezier met de nieuwe uitdagingen!

  1. Dank je wel!

 7. Gefeliciteerd Linda. Knap hoor dit gaat zeker lukken! Heel veel succes “meisje”!

  1. Dank je wel!

 8. Whiehhh, superleuk! Gefeliciteerd. En een goede combi ook, lijkt me. Het leven als tekstschrijver/copywriter is best pittig en daar zal je waarschijnlijk niet meteen een fulltime boterham mee verdienen. Gecombineerd met travel counseller maakt het ineens al een stuk leuker inkomen denk ik! Spannend hoor, ik kan het me helemaal voorstellen. Maar wel iets te vieren! Want wat is er nou leuker dan schrijven én praten over reizen?

  1. Ideaal he, nu heb ik het straks alleen nog maar over reizen;-). Maar ook voor travel counsellor geldt dat het even duurt voordat je een klantenkring opbouwt (en daadwerkelijk uitbetaald krijgt), dus het UWV is de eerste zes maanden van harte welkom!

 9. Stoere beslissing! Wens je veel succes en vooral veel plezier 🙂

  1. Dank je wel!

 10. Wauw!! Super knap Linda! Hele gave en vooral stoere keuze!

  1. Dank je wel!

 11. goed dat je je hart en passie achterna gaat, heel veel succes toegewenst (en een wonderschone reis in Zuid-Afrika toegewenst)

  1. Dank je wel!

 12. Leuk! Heel veel plezier! Je dromen achterna, super!

  1. Dank je wel!

 13. Proficiat! Wat stoer!! Alle succes gewenst!!

  1. Dank je wel!

 14. Wat stoer Linda, gefeliciteerd! En heel veel succes natuurlijk, maar dat komt vast goed!

  1. Dank je wel!

 15. Wat stoer van je! En geweldig dat je je hart volgt, dat kan je alleen maar de juiste weg op sturen. Heel veel succes!

  1. Dank je wel!

 16. Wow tof hé! Veel succes als zzp’er 😀

  1. Dank je wel!

 17. Gefeliciteerd! Ben benieuwd waar het je heen zal brengen!

  1. Dank je wel, ik ook!

 18. Mildred Visser 13/10/2015 at 13:57 Reply

  Wauw, gefeliciteerd Linda! Go for it!

  1. Dank je wel!

 19. Stoer om deze stap te nemen. Ik denk dat we er deze week nog wel over komen te praten. Als je informatie wilt over zuid oost azie, dan kun je altijd bij mij aankloppen. Tot morgen

  1. Dank je wel Cor! Dat denk ik ook wel;-)

 20. Wat gaaf! Heel veel succes!

  1. Dank je wel!

 21. Spannend allemaal, maar wel leuk 🙂 En gefeliciteerd!

  1. Dank je wel, spannend is het zeker!

 22. Wat goed zeg! Weet zeker dat als je je hart volgt, het allemaal goed komt 😉 Ik wens je iig heel veel succes. Blijf je uiteraard volgen 😉

  1. Dank je wel!

 23. Wat tof dat je deze stap gaat maken: gefeliciteerd! en nog veel plezier in Portugal 😉

  1. Dank je wel!

 24. Wat gaaf dat je eindelijk de knoop hebt doorgehakt! Heeeel veel succes en plezier gewenst! Als je ooit freelance-vragen hebt en ik kan helpen doe ik dat graag! 🙂 Ik zit tot kerst nog aan de andere kant van de wereld, maar daarna ben ik weer in het gezellige Den Bosch! 😉

  1. Leuk, dank je wel! Als je terug bent maar eens een bakkie doen om ervaringen uit te wisselen!

 25. Gefeliciteerd! Goed dat je de knoop hebt doorgehakt. Heel veel succes, maar dat komt vast goed.

  1. Dank je wel Anita!

 26. Nog steeds niet gereageerd, terwijl ik je blog (nieuwsgierig!) al wel direct gelezen had. Gave plannen Linda, klinkt heel goed & leuk!

  1. Dank je wel! Ik heb er ook erg veel zin in!

 27. Wat een gave beslissing! Heel stoer dat je, je hart gaat volgen en voor jezelf gaat beginnen. Ik zit in hetzelfde schuitje; druk bezig met mijn ondernemingsplan voor het UWV en na mijn vakantie naar Zuid-Afrika in januari hoop ik ook te mogen beginnen.

  1. Wat leuk zeg! We zitten dan inderdaad in hetzelfde schuitje, ook ik begon na onze reis naar Zuid-Afrika. Wat ga je doen? Heel veel success in ieder geval!

Laat een reactie achter