Op zoek naar de azulejos van Portugal

Yes, ik ben onderweg naar Portugal. Vier dagen laat ik me onderdompelen in dit heerlijke land met haar onverstaanbare taal. Portugal is het land van de azulejos, de sierlijke en kleurrijke tegels die overal in het land terug komen.

Dit vormt dan ook het centrale thema van onze vierdaagse reis. Nadat we landen in Lissabon starten we gelijk met de tour en hoppen we richting het noorden.

Van Lissabon naar Aveiro en terug

Bij aankomst in Lissabon verlaten we de stad en rijden we door richting Caldas da Rainha. We bezoeken hier een lokale markt met verse groenten en fruit. Van een eerder bezoek herinner ik mij dat het fruit in Portugal vele malen sappiger is dan in Nederland. Na een gebroken nacht zijn een paar vitamientjes ongetwijfeld welkom.

Uiteindelijk reizen we deze dag door richting het noorden om de volgende dag door te rijden naar Aveiro, het Venetië van Portugal. Alleen deze bijnaam maakt mij al enorm nieuwsgierig en ik verwacht, hoe kan het ook anders, veel water.

We doen twee dagen over de rit naar Aveiro en in dezelfde tijd rijden we weer terug naar Lissabon. We brengen nog een bezoek aan Peniche, dat ligt aan de Atlantische kust. Ik vind de kust aan de Algarve soms echt magisch mooi, dus ben benieuwd hoe dat aan deze kant van het land is.

Tijdens de reis bezoeken we een aantal prachtige gebouwen, waarbij de azulejos sterk aanwezig zijn. Vier dagen op en top Portugese cultuur.

Prima weersvoorspellingen

De laatste dagen is het warme weer weg uit Nederland en haalde ik zelfs mijn winterjas weer tevoorschijn. In Portugal is het gelukkig nog nagenieten van heerlijk nazomerweer en de dikke winterkleding kan ik thuis laten.

Met temperaturen rond de 22 graden hoor je mij niet klagen. Ik neem je snel mee op reis door dit gedeelte van Portugal. Wil je onderweg op de hoogte blijven, volg mij dan via Facebook en Instagram.

4 Reacties

  1. Veel plezier! In Aveiro en Caldas da Rainha ben ik ook geweest op mijn treinreis door Portugal drie jaar geleden 🙂

    1. Nog bedankt!

  2. Superleuk, heel veel plezier! Hoop dat je je oogjes open kunt houden vandaag 🙂

    1. Dank je wel! Het was soms best zwaar die dag;-)

Laat een reactie achter