Alleen thuis blijven? Niets voor mij…

Zonsondergang-Cyprus-reisblogger

Het komt niet vaak voor dat ik degene ben die een weekend alleen thuis blijft. Afgelopen weekend was zo’n zeldzaam moment. Martijn was een weekend naar Lowlands en ik had het rijk alleen thuis.

Na een dag kwam ik al tot de conclusie dat ik toch écht liever zelf weg ga. Het was stil in huis en ook al ben ik niet eens zoveel alleen thuis geweest: de volgende keer draaien we de rollen wel weer om. Martijn vindt het namelijk heerlijk om alleen thuis te zijn.

En dan moet je koken…

Het enige recht van de vrouw is het aanrecht? Nou bij ons duidelijk niet. Ik sta zelden in de keuken om te kokerellen. Hooguit als er vrienden komen eten, dan vind ik het leuk om uit te pakken en ben ik er de hele dag mee bezig. Maar verder laat ik het koken graag aan Martijn over.

Nou kwam ik er afgelopen weekend goed vanaf. Vrijdagavond werd ik bij vrienden uitgenodigd en zaterdag ging ik een dagje bij mijn ouders langs. En die andere twee avonden? Een kwestie van een soepje opwarmen of een broodje in de oven gooien. Waarom moeilijk doen als het gemakkelijk kan…

Trouwdag vieren

Zondag was een dag vol mooie herinneringen, want we waren deze dag alweer twee jaar getrouwd. Het voelt nog als de dag van gisteren en het blijft een fantastische dag om aan terug te denken. Alleen, dit jaar vierden we het niet samen.

Toch wel een beetje vreemd zonder de bruidegom erbij, maar met mijn ouders trok ik een fles champagne open om te toasten. De rest van de fles drinken Martijn en ik vandaag samen leeg. Ook deze dag is er een reden om het glas te heffen, want we zijn vandaag precies negen jaar samen. Tijd voor nog meer bubbels dus, vers uit de Champagnestreek.

Trouwdag-Ford Mustang-bruiloft

Trouwdag-bruiloft

Foto’s door Chiel van Diest

Volgende keer samen weg

Bij het volgende tripje hoeven we allebei niet alleen thuis te blijven, want we gaan dit keer samen weg. Nog anderhalve week wachten en dan staat er een leuke stedentrip met srprs.me op ons te wachten. De bestemming is nog onbekend, maar we gaan er ongetwijfeld iets leuks van maken.

Ben jij een goede thuisblijver of ga je ook liever zelf weg?

14 Reacties

 1. Gefeliciteerd! Zowel met jullie huwelijk als het zo lang bij elkaar samen zijn 🙂 En heel herkenbaar haha, als ik alleen voor mezelf moet koken is het vaak soep met brood of een simpele salade.. :’)

  1. Dank je wel! En ik ben blij dat ik niet de enige ben;-)

 2. Mooie trouwfoto’s! Ik vind zelf weggaan soms juist moeilijker om m’n vriend dan achter te laten. Als hij weggaat vind ik het makkelijker =D Benieuwd naar waar jullie heen gaan volgende week! Spannend!

  1. Dank je wel, daar waren we zelf ook erg blij mee! En grappig dat het bij jou juist weer andersom is.

 3. Gefeliciteerd! En wat leuk dat jullie op srprs.me-tripje gaan! Ik heb er stiekem vanuit Zuid-Amerika ook naar zitten kijken, of ik er eentje zou boeken voor oktober… Hihi. Benieuwd wat de bestemming zal zijn!

  1. Dank je wel! Ja, ik ben heel benieuwd wat het wordt:-)

 4. Gefeliciteerd met jullie trouwdag! Ik vind het wel heerlijk om alleen thuis te zijn, alhoewel ik natuurlijk liever op reis ben, dat sowieso ;-)! Toch vind ik alleen thuis zijn ook heerlijk, hele dagen achter elkaar bloggen wat ik wil, zonder dat ik op bepaalde tijdstippen ‘moet’ eten omdat vriendlief honger heeft. Kan ik echt van genieten! Veel plezier op je surprisetrip, ik ben benieuwd wat het gaat worden!

  1. Dank je wel! Ik werd er vooral onrustig van haha. Ik ben heel benieuwd welke bestemming we terecht gaan komen!

 5. Gefeliciteerd!! Ik vind het eerlijk gezegd heerlijk om alleen thuis te zijn … maar dat krijg je naar 15 jaar. Martijn is soms meerdere weken achter elkaar op reis (vorige zomer zelfs 5 weken) en de meeste van mijn reizen maak ik zonder hem. We zijn eraan gewend en dat maakt het thuis komen des te leuker!

  1. Dank je wel! Ja, dat thuiskomen is dan zeker altijd weer leuk. Voorheen kon ik er ook beter tegen, maar heb de afgelopen 1,5 jaar al veel thuis gezeten dus vind er nu niet zoveel meer aan!

 6. Gefeliciteerd! Alleen thuis zijn vind ik heerlijk, maar na een tijdje word ik onrustig en wil ik óók weg of iets leuks doen. Goed dat je tenminste niet een magnetronmaaltijd of pizza gehaald hebt haha! Ben benieuwd waar de surprisetrip heen zal gaan!

  1. Dank je wel! Ik ben ook heeeeel benieuwd!

 7. Gefeliciteerd! Wat een prachtige trouwfoto’s, heerlijk om terug te kijken naar zo’n prachtige dag. Ik ga over een paar weken op persreis naar Polen, en manlief is nu al plannen aan ’t bedenken wat hij kan doen als ik weg ben 😉

  1. Dank je wel! Haha, zo zou het bij ons ook gaan. Leuk dat je naar Polen gaat trouwens!

Laat een reactie achter