Volgende week naar Destination Unknown met srprs.me

srprs.me-stedentrip-citytrip-destination unknown

Het boeken van een reis uit handen geven doe ik niet snel. Ik regel normaal gesproken alles van A tot Z, overleg een keer met Martijn, maar verder zoek ik veel zelf uit.

Deze keer is het anders. Nog een week wachten en dan staan wij vol spanning op Schiphol. We vertrekken volgende week donderdag voor vier dagen naar een stad in Europa, alleen weten we nog niet welke stad dit is. We laten ons verrassen door de reisorganisatie srprs.me. Wij zijn klaar voor Destination Unknown.

Het concept van srprs.me

Het idee is dat je zonder voorbereiding op pad gaat en ter plaatse zelf de mooiste hotspots, hipste barretjes en lekkerste restaurants ontdekt. Zonder dat een reisgids je vertelt waar je naartoe moet gaan. Bovendien hoef je er niet op te rekenen dat je naar een stad als Londen of Parijs gaat. Het wordt dit keer echt iets anders.

Er zijn een aantal thema’s waar je uit kan kiezen en dat varieert van een stedentrip tot aan een sunsation of adventure trip. Er is meer dan genoeg keuze, maar wij beginnen maar eens met een stedentrip. Vier dagen mijn reis uit handen geven vind ik voorlopig meer dan voldoende.

Ik ben ook lid van een besloten Facebook groep van srprs.me, waar ik al wat bestemmingen voorbij zag komen. Bij het boeken hadden we nog wel een aantal steden doorgeven waar we recent zijn geweest, maar ik zag ook bestemmingen als Rome en Berlijn voorbij komen.

Steden waarvan ik dacht dat ze te ‘gewoon’ zouden zijn en waar ik beiden meerdere keren ben geweest. Hoe gaaf ik beide steden vind; stiekem hoop ik op een hele nieuwe bestemming, maar dat zien we volgende week.

Wat moet ik inpakken?

Gelukkig krijgen we wel een beetje hulp vooraf en weten we al ruim van te voren hoeveel bagage we mee mogen nemen en welke afmetingen zijn toegestaan. Gisteren hebben we de kaart ontvangen met de krascode, die we volgende week op Schiphol open krassen. Om vijf uur mogen we present staan, dus het wordt een korte nacht.

Daarnaast hebben we onze eigen website, waarop te zien is wat de weersvoorspellingen zijn. De eerste dag is nu bekend, dus de komende dagen weten we hoe het verdere verloop eruit ziet. Dat is toch wel zo handig met het inpakken van onze tas.

srprs.me-citytrip-stedentrip-destination unknown

Nog even geduld hebben

Van vriendinnen kreeg ik al de vraag of ik had gekeken welke vluchten er vertrekken vanaf Schiphol en zondag rond 22.00 uur terug komen. Nee, dat heb ik niet gedaan. Ik kan me nog bedwingen en hoe graag ik wil weten waar we naartoe gaan; het is ergens toch wel zonde als je het weet.

Ik heb vandaag wel de weerkaart van Europa opgezocht. Zo nieuwsgierig ben ik dan toch wel. Ik werd daar overigens niet veel wijzer van, wel nieuwsgieriger. De voorspellingen zijn waarschijnlijk te koud voor Rome..?

Wil je met ons meekijken? Dat kan! Houd dan onze persoonlijke link in de gaten.

Lijkt het jou spannend om zo’n trip te maken?

13 Reacties

 1. Spannend!!! Ik ben benieuwd wat je er van vindt, zeker omdat je niet snel je reizen uit handen wil geven haha! Ik heb echt geen idee waar je naar toe gaat, ben wel heel benieuwd! Ik wil ook graag eens met srprs.me op reis, maar moet eerst kijken of het vliegen over drie weken wel goed gaat… Zo ja, ga ik snel eens een keer boeken!

  1. Ja joh, ik ben echt zo enorm benieuwd! Hopelijk kan jij ook snel gaan.

 2. Wauw wat spannend! Weet je zeker dat je niet alvast die kraskaart wil openkrassen?

  1. Haha, nee ik kan mezelf nog bedwingen;-)

 3. Ik vind dit concept echt heel erg tof!

  1. Leuk he!

 4. Ik snap je helemaal haha. Ik hou van de voorbereidingen voor ik op reis ga, maar het lijkt me ook zo spannend om me een keer te laten verrassen. Ben benieuwd wat het wordt, veel plezier en succes met wachten 😉

  1. Dit is ook echt wel leuk om een keer te doen, maar niet elke reis hoor;-)

 5. Aaaah zo leuk! Heel veel plezier alvast 🙂 De voorpret van het niet weten is natuurlijk ook best leuk ;p Mij lijkt het ook erg lastig om alles uit handen te geven, maar is eigenlijk ook wel weer een goede therapie voor regelfreaks (research is zo’n beetje mijn middle name)!

  1. Je wordt er vooral enorm nieuwsgierig van!

 6. Spannend!

  Voor een dagje weg vind ik het heerlijk om andere iets te laten regelen en zelf alleen te volgen, voor een weekend vind ik het minder. Ik ga over een maand met mijn vriend en schoonfamilie op stap, en eigenlijk vind ik het gewoon vervelend dat ik niet weet hoe en wat. (Ook omdat het de eerste keer is.)

  1. Nou wie weet word jij ook verrast!

 7. Heel gaaf, zo’n onbekende bestemming. Benieuwd waar jullie naartoe gaan! Veel plezier!

Laat een reactie achter