Het verhaal achter de foto #3

Dominicaanse Republiek-Punta Cana-locals-school-kinderen

Om op te vreten vind ik dit kleine mannetje. Met zijn grote ogen kijkt hij me aan alsof hij wilt vragen: ‘Wie ben jij en wat kom je hier doen?’. Het liefst wil ik hem antwoorden dat ik hem meeneem naar Nederland, waar hij een goed en fatsoenlijk leven tegemoet gaat.

Wat je namelijk niet ziet op deze foto is dat deze kleine, stoere vent alleen een t-shirt aan heeft. Geen luier, ondergoed, broekje of iets wat lijkt op schoenen. Nee, dit hummeltje draagt alleen een shirt en loopt op blote voeten rond.

Het verhaal achter deze foto dat mij keer op keer kippenvel bezorgt…

Bezoek aan een school

Eén van de laatste dagen op de Dominicaanse Republiek trekken we er nog een dag op uit. We komen deze dag bij een school terecht, ergens in the middle of nowhere. Het is vakantie, maar de kinderen krijgen een maaltijd op de school. Ook tijdens de vakanties gaat dit door en zodra wij aan komen rijden, zien we de kinderen uit alle hoeken van het dorp vandaan komen.

Mijn kleine vriend wordt door één van de andere kinderen gedragen en het valt mij gelijk op dat de kinderen en hun families het niet breed hebben. Als ze al schoenen dragen, zijn het vaak afgetrapte slippers die minstens drie maten te groot zijn. Maar goed, ze hebben iets aan hun voeten.

Dominicaanse Republiek-Punta Cana-locals-school-kinderenDominicaanse Republiek-Punta Cana-locals-school-kinderen

Samen op de foto

We gaan samen met een hele groep kinderen op de foto en ineens voel ik een handje op mijn schouder. De peuter staat naast mij en komt wat dichterbij staan. Wederom met dezelfde grote, vragende ogen.

Niet veel later komt zijn moeder hem halen. Vooruit, nog een laatste foto samen. Dit kleine ventje heeft waarschijnlijk geen idee wat voor indruk hij achter laat.

Sinds mijn terugkomst denk ik hier nog vaak aan terug. De situatie is niet alleen zo op de Dominicaanse Republiek, maar overal ter wereld kom je dit soort verhalen tegen. Helaas…

Dominicaanse Republiek-Punta Cana-locals-school-kinderen Dominicaanse Republiek-Punta Cana-locals-school-kinderen Dominicaanse Republiek-Punta Cana-locals-school-kinderen

6 Reacties

  1. Mooie foto, en idd het verhaal erachter is bijzonder. Alleen de fotozelf zou overal kunnen zijn. Mooi!

    1. Dank je wel Chris!

  2. Erg mooi om te lezen wat zo’n kleine, misschien onbenullige, ontmoeting met je kan doen. En het is inderdaad echt een droppie!

    1. Schatje he;-)

  3. Inderdaad, wat een mooi verhaal… Ik vind kleine kindjes in het buitenland sowieso schattig, ik kan er niks aan doen haha! Ik ben benieuwd naar je andere foto’s!

    1. Dank je wel! Ja, lief zijn ze daar altijd he!

Laat een reactie achter