3 keer opnieuw beginnen: frustraties bij het maken van een fotoalbum

Fotoalbum

De reis zit erop, na twee dagen lijkt het alsof je nooit bent weg geweest en het enige dat je af en toe terug brengt naar die mooie reis zijn de herinneringen en de foto’s.

De tijd van foto’s inplakken met een Pritt stift en fotohoekjes zijn al jaren voorbij, want tegenwoordig maakt bijna iedereen een digitaal album. Als dat al gebeurt, want ik heb nog foto’s van diverse reizen op mijn computer staan waar nog nooit iets mee gedaan is. Zonde eigenlijk.

Een fotoalbum maken, gaat bij mij niet zonder slag of stoot. Vaak schuilen er eerst uren frustratie in, want ik ben niet snel tevreden. Deze keer is het niet anders. Ik ben begonnen aan een fotoalbum en heb al een paar keer de neiging gehad om mijn computer à la minute uit te zetten.

Besluiteloos en geen keuzes maken

Het is geen geheim dat ik mij flink heb uitgeleefd tijdens mijn laatste vakantie op de Dominicaanse Republiek. Aan foto’s geen gebrek, maar dat brengt mij gelijk bij mij eeuwige dilemma: keuzes maken. Welke foto’s komen door de strenge keuring en welke niet?

Maar het begint allemaal met de keuze voor een album. Ik kies vaak voor een vierkant album en ook deze keer is het niet anders. Totdat ik na een paar pagina’s begin te twijfelen. Zal ik toch niet voor een ander album kiezen?

Ik begin overnieuw met een liggend album. Om vervolgens tot de conclusie te komen dat ik een vierkante variant toch mooier vind, dus ik pak mijn eerste album er weer bij. Toch ben ik niet tevreden, dus wis ik alle foto’s en begin ik nog een keer met een blanco album.

Dominicaanse Republiek-Santo Domingo-zonsopgang-Punta Cana-Los Tres Ojos

Hoe werkt het ook alweer?

Het eerste half uur ben ik altijd aan het zoeken. Waar zit alles ook alweer en hoe werkt het programma? Deze keer is het, heel verrassend, niet anders.

Het is vergelijkbaar met muziek op mijn iPod zetten. Ik open één keer in de zoveel tijd iTunes, heb vervolgens geen idee meer hoe dit programma werkt en vraag op een gegeven moment zwaar geïrriteerd hulp aan Martijn. Waarop hij zich vervolgens hoofdschuddend afvraagt hoe ik het elke keer toch weer voor elkaar krijg;-).

Met een fotoalbum maken gaat het bij mij niet veel anders. Vaak bedenk ik mij halverwege pas wat ik nou eigenlijk echt mooi aan het album vind. Ik pak nog eens mijn oude albums erbij en zie weer nieuwe dingen. Op deze manier kan ik wel drie keer opnieuw beginnen. Hoe bedoel je wispelturig?

Fotoalbum winnen

Dit keer werk ik overigens met een voor mij nieuw programma. Onlangs kreeg ik het verzoek voor het schrijven van een review, maar dan moet ik er natuurlijk wel eerst zelf mee aan de slag. De review volgt binnenkort als ik uitgepuzzeld ben.

Leuk detail is dat ik een fotoalbum mag weggeven. In deze vakantieperiode zijn er ongetwijfeld genoeg reisliefhebbers die hun eigen herinneringen willen vastleggen. Houdt Meisje van de Wereld dus in de gaten als jij kans wilt maken.

Maar even onder ons: ben ik nou de enige waarbij het altijd zo moeizaam gaat?

8 Reacties

 1. Zoals ik op Instagram al zei: volledig herkenbaar! Je begint eraan, vindt het toch niets, begint opnieuw, laat het even liggen, pakt het weer op, ga zo maar door.

  Ik heb me zojuist voorgenomen om morgen het fotoalbum van Zuidoost Azie er weer bij te pakken om af te maken… 🙂

  1. Haha, ik ben benieuwd of je het nog gedaan hebt;-). Ik heb vandaag op de bestelknop geklikt, dus ik ben klaar met deze. Nu al die anderen nog…

   1. Uhhh…. :$ Ben met een blogpost bezig geweest, ook belangrijk 😉

    Maar het komt, ooit…

    1. Haha!

 2. Foto’s selecteren is een verschrikking 😉 Soms ook omdat het verhaal achter de foto belangrijker is dan de foto zelf, maar dat zie je niet altijd terug. Ik heb mijn foto-albums nog heel ouderwets gewoon in mappen waarbij ik de foto’s laat afdrukken en op papier plak. Al loop ik nu al zo’n 4 jaar achter met het afdrukken, hihi.

  1. Oh dat hoor je niet vaak. Bij mij heeft het ook even geduurd voordat ik op digitale albums overging, maar ik vind het toch wel makkelijk zo. Gaat sneller dan alles inplakken;-).

 3. Haha, best herkenbaar! Alleen ben ik ook voor het papieren exemplaar maar dat neemt niet weg dat ik eerst uren foto’s kan/moet/wil selecteren 🙂

  1. Ja, dan ben je er nog steeds druk mee bezig!

Laat een reactie achter