Terugblik op het derde kwartaal

Terugblik kwartaal 3-reisblogger-meisje van de wereld

Het is gewoon alweer oktober. De tijd vliegt als een malle en aan de ene kant vind ik dat helemaal niet erg, want het betekent ook dat onze reis naar Zuid-Afrika eindelijk in het vizier komt. Ik tel nu echt af hoor, nog vijf weken te gaan.

Maar voordat ik teveel vooruit blik, is het eerst tijd voor een terugblik op afgelopen kwartaal. Wat spookte ik allemaal uit en hoe verliep het de laatste maanden als blogger?

Buitenlandse trips

Om de tijd te overbruggen tussen de Dominicaanse Republiek en Zuid-Afrika, was het natuurlijk hoognodig om nog een paar weekendjes weg in te plannen. ‘Stel je voor dat je eens een paar maanden niet op reis gaat’, kreeg ik al om mij heen te horen. Daar kan ik mij dus niets bij voorstellen, dus dan doen we daar toch gewoon iets aan?

Een paar dagen later dan gepland vertrokken we uiteindelijk toch nog richting de Champagnestreek. Wat een mooie en vooral bubbelende omgeving. Ik ben normaal gesproken niet eens heel dol op bubbels, maar toch gingen de glazen champagne er lachend in. Uiteindelijk kwamen we met zeven flessen thuis, dus we kunnen ons op feestelijke momenten weer in Champagne wanen.

Nog rozig van de champagne vertrokken we een paar weken later op verrassingstrip naar Warschau. Vier dagen lang liepen we het eelt op onze voeten door het oude centrum, langs hippe koffietentjes en restaurants en we keken naar het knallende vuurwerk dat de lucht in werd geschoten.

Dominicaanse Republiek-Punta Cana-zonsopgangChampagne-Mumm-champagnekelder-wijnhuisWarschau-srprs.me-vuurwerk-festival

Bloggers evenementen

Nog vers in het geheugen ligt het evenement van de Verkeersbureaus, waarbij we op culinaire reis door Zweden gingen. Na ons bezoek aan IJsland vorig jaar werd ik al nieuwsgierig naar de Scandinavische landen, ondanks dat er echt nog wel grote verschillen zijn. Na de presentatie en de heerlijke hapjes wakkerde mijn nieuwsgierigheid nog verder aan.

Een paar dagen later doken we met een aantal bloggers Maastricht in en leerde ik weer nieuwe gezichten achter de blogs kennen. We wisselden informatie uit over onze blogs en hoe we bepaalde zaken aanpakken, zoals social media en samenwerken met opdrachtgevers. Een gezellige dag in het zonnige Maastricht.

Zweden-Zweedse Ambassade-bloggers event-culinairMaastricht-bloggers-stedentrip

Persoonlijk

Het waren maanden met ups en downs. Vlak nadat ik terug kwam uit de Dominicaanse Republiek namen we afscheid van mijn oma en precies een maand later deden we hetzelfde bij mijn opa. Verdrietige momenten en nog regelmatig denk ik aan ze terug. Mooie herinneringen zijn gelukkig blijvend.

Eind augustus vierde ik samen met een fles bubbels onze tweede trouwdag, terwijl Martijn hetzelfde deed met een flink glas bier op Lowlands. Vreemd hoor om deze dag niet samen te zijn. Daarnaast werd het mij overduidelijk dat ik er beter in ben om zelf een weekendje weg te gaan, dan alleen thuis te blijven.

Dat heeft dan misschien weer alles te maken met het feit dat ik natuurlijk al een tijd thuis zit. De dagen werden de afgelopen maanden gelukkig steeds minder saai, doordat ik na mijn revalidatie steeds meer kon oppakken. Regelmatig schuif ik een dag aan bij Martijn en zijn collega’s van Brand New Journey om mijn inspiratie voor nieuwe blogs uit te tikken.

Bovendien borrelt het in mijn bovenkamer van de nieuwe ideeën en gaf ik laatst al een persoonlijke update. Ik heb nog steeds geen definitieve knoop doorgehakt, maar in mijn hoofd krijgt alles steeds meer vorm. Linda, de eeuwige twijfelkont, gaat binnenkort echt een keuze maken.

Best gelezen artikelen

Een overzicht van de top 3 van afgelopen kwartaal.

  1. Een schrijnend contrast tussen de resorts en de locals op de Dominicaanse Republiek. Een kijkje in het leven van de Dominicanen, waarbij we het verschil tussen rijk en arm. Rijk naar Dominicaanse begrippen, want het is niet te vergelijken met onze Nederlandse begrippen.Dominicaanse Republiek-locals-woningen-wimpy punta cana
  2. Zwemmen met walvishaaien in Mexico. Dit artikel schreef ik meer dan een half jaar geleden, maar staat hoog in de gelezen artikelen. Dagelijks komen hier nog bezoekers vanuit Google op terecht, dus ook de afgelopen vakantiemaanden werd dit veel gelezen. En zeg nou zelf: het is toch ook een fantastische ervaring?!Zwemmen walvishaaien-Mexico-Playa del Carmen
  3. Chillen op de Antillen. Ga je dan naar Aruba, Bonaire en Curaçao? Wederom een oudje, maar populair onder de lezers. Toevallig kreeg ik van de week een vraag van een oud-collega die deze kant op wil gaan. Zij vond mijn artikel op de tweede plaats in Google. Toch leuk om te horen dat ze maar daar weer tegenkwam. Aruba-Bonaire-Curacao-Nederlandse Antillen

Mijn persoonlijk favoriet was het artikel ‘Uit de oude doos: de vakantiefoto van vroeger’. Al was het maar omdat ik daardoor weer eens door alle oude foto’s kon bladeren. Het blijft leuk om kleine Linda met haar bolle toet terug te zien, die volgens mijn vader nooit meer is weggegaan. En bedankt.

Papa en ik

Vooruitblik persreis

Dan nog een kleine vooruitblik naar de komende periode. Ik ga namelijk voor het eerst op persreis: vier dagen naar Portugal. Een paar dagen geleden kreeg ik te horen dat ik mee mag en ik stond te stuiteren in huis, zo blij dat ik ermee was. Over ruim anderhalve week vertrek ik die kant op.

Met een groep van in totaal zes journalisten en bloggers stappen we in het vliegtuig naar Porto. Het definitieve programma ontvangen we nog, maar alles staat in het teken van cultuur. We bezoeken een aantal plaatsen in de omgeving van Porto, waarbij we indrukwekkende gebouwen bezoeken, over markten struinen en ons laten verrassen door de schoonheid die Portugal te bieden heeft.

Ik ben heel erg benieuwd en ik zal jullie uiteraard live op de hoogte houden via Facebook en Instagram.

Op naar de laatste maanden

Poeh, we gaan echt alweer op naar de laatste maanden van het jaar. Maar er staan leuke maanden op mij te wachten. Ik ga aan de slag met mijn ondernemingsplan, onze droomreis komt er aan en in december hoop ik de laatste puntjes op de ‘i’ ter zetten en aan de slag te gaan als zzp’er. Yes, ik heb er zin in!

Hoe is het met jou? Nog iets leuks meegemaakt de afgelopen maanden of staat er nog iets moois op de planning?

22 Reacties

 1. Verblijf je in Porto? Ik was er in februari, zo’n leuke stad! En extra leuk omdat ik werd rondgeleid door een local, een oud-collega uit de tijd dat ik in Leeds woonde.

  1. Nee, we verblijven niet in Porto, maar verlaten de stad redelijk snel. Dus voor Porto moet ik nog eens terug!

 2. Klinkt als een reislustig kwartaal! Wij zijn nu voor het 3e weekend achtereen thuis en blijven voorlopig ook nog even thuis. Rustig aan doen, aan de nieuwe site werken en tot rust komen voor onze grote reis naar Nepal. Van mijn fysio moet ik uitgerust die kant op, anders kan mijn lichaam de hoogte niet aan. Dus heb trips geannuleerd en inderdaad besloten het rustig aan te doen. Het was even moeilijk, maar zag uiteindelijk ook wel in dat het tempo waarop ik bezig was, niet vol te houden was. Succes met het laatste kwartaal en heel veel plezier met je reizen en andere plannen!

  1. Naar je lichaam luisteren is het allerbelangrijkst, dus ook vooral doen. Af en toe eens thuis is ook wel eens lekker toch.

 3. Wat een fijn vooruitzicht zeg! Zuid-Afrika lijkt me echt te gek. Ik ga volgende week ook naar Porto, maar denk dat ik tegen de tijd dat jullie er zijn al weer onderweg ben naar Lissabon. Veel plezier daar en heel veel succes met jullie ondernemersplan 😉

  1. Ik ben ook echt heel benieuwd! Jij ook veel plezier!

 4. Leuk Portugal! Ik ben er vorig jaar 3 keer geweest omdat mijn vriend er woonde. Porto is erg leuk maar daar gaan jullie niet echt heen geloof ik! Vlieg je eerst van Lissabon naar Porto en dan rondreizen terug naar Lissabon? Veel plezier!

  1. Ja klopt inderdaad. Porto gaan we niet veel zien, dus daar moet ik dan nog maar eens naartoe.

 5. Top!!!! Te veel als altijd in de planning 🙂 en moet veel langs me heen laten gaan. Maar goed. Weekje miami met gezin 🙂 daarna 10 daagjes china dan nog brazilie wn ik hoop venezuela en daarna weer twee weken china en mss taiwan als uitstap 🙂 om het nieuwe jaar te vieren:)

  Groetjes uit argentinie 🙂

  1. Klinkt weer druk as usual Chris;-)

 6. Leuk zeg Porto! Zal vast nog heerlijk weer zijn daar! Geniet ervan. Ik ga zelf nog een weekendje naar Londen en over 10 weken zit ik lekker in het vliegtuig naar Curacao, stage lopen + chillen hehe.

  1. Goed vooruitzicht! En stage lopen op Curaçao is zo fantastisch, veel plezier alvast!

 7. Leuk om te lezen. Je hebt veel mooie dingen gedaan! En wat leuk dat je naar Porto gaat! Zowel voor jou, als qua stad. Die staat ook nog op mijn lijstje! Ik heb helaas tegen 3(!) persreizen naar mooie bestemmingen nee moeten zeggen voor dit najaar omdat ze net niet goed vielen. Echt balen, want ik kan juist ook heel vaak wel, maar ja. Er komt vast wel weer iets anders leuks, en ik heb toch nog genoeg om over te schrijven, over Griekenland en Turkije waar ik afgelopen kwartaal was, maar ook nog veel over andere bestemmingen. Jij heel veel plezier in (of rond) Porto alvast!

  1. Wat jammer zeg! Ik ben ook heel benieuwd naar de route, al krijgen we van Porto niet zo heel veel mee volgens mij. De volgende keer maar bezoeken dan!

 8. Wat fijn, al die positieve dingen! En heel leuk dat je op persend gaat. Alvast heel veel plezier!

  Ik vertrek over 17 nachtjes voor vijf maanden naar Zuid-Amerika, dus ook in ben aan het aftellen 🙂

  1. Dank je wel! Dat schiet ook al op zeg, lijkt me echt geweldig Zuid-Amerika!

 9. Wat een hoop heb je op de planning staan én heb je gedaan.
  Ik geloof (als ik veel blogs lees) soms dat ik mijn niche maar moet aanpassen, haha. Ik ga gewoon te weinig weg.
  Hopelijk in november en in december twee weekendjes in ‘eigen land’.

  Ben benieuwd naar je beslissing als zzp’er!

  1. Maar jij zit gewoon het hele jaar in het buitenland Yvon (voor ons dan tenminste). Voor jou ook een goed vooruitzicht met twee weekendjes weg toch?

 10. Wauw, wat een fijne update om te lezen! Ook heel leuk dat je naar Porto mag, wordt vast en zeker super gezellig.

  1. Dank je wel, dat denk ik ook!

 11. Wat een heerlijke trips maakte je én ga je nog maken! Vervelend hoor, het leven als reisblogger 😉 Zo gaaf dat je naar Porto gaat! Ik hoor er steeds meer goeds over, dus de stad staat naast Lissabon hoog op mijn wishlist! Net als Zuid-Afrika trouwens, en die schuif je ongetwijfeld verder omhoog met jouw prachtige foto’s!

  1. Ja rotleven hebben wij he;-). Inmiddels heb ik het definitieve programma en we vliegen niet meer op Porto, dus van die stad krijg ik niets mee. Andere keer dan maar!

Laat een reactie achter