Het verhaal achter de foto #4

Costa Rica-Rincon de la Vieja-glijbaan-Buena Vista Lodge

Daar sta je dan, ergens midden in de prachtige natuur van Costa Rica. Met een luier aan. Ik maak geen grapje – de luier is zelfs van leer – maar verre van kinky.

De komende veertig jaar rekende ik erop nog niet zo’n ding aan te hoeven, maar het overkwam me terwijl ik eind twintig was. Hoognodig tijd om uit te leggen wat ik met een luier aan deed.

Glijbaan tegen een bergwand

Voordat we naar Costa Rica vertrokken, lazen we al over een glijbaan tegen een bergwand. Dat klonk wel stoer, maar in mijn beleving leek het allemaal een stuk heldhaftiger. Op de een of andere manier zag ik een steile bergwand voor me, waar je van grote hoogte van een glijbaan afging. Een beetje à la Duinrell, maar dan in de jungle.

400 meter lang is deze glijbaan en voordat we naar Monteverde vertrekken voor onze canopy tour lijkt dit ons een mooie opwarmer. We komen bij de glijbaan aan en het eerste dat we voelen, is een lichte teleurstelling. De glijbaan ziet er allesbehalve spectaculair uit, op het feit na dat de glijbaan wel door de jungle heen slingert. De steile bergwand die ik er zelf bij heb bedacht, is echter in geen velden of wegen te bekennen.

Costa Rica-Rincon de la Vieja-Buena Vista Lodge-glijbaan

Toch een poging wagen

Met het idee ‘we zijn er nu toch’, klauteren we langs de glijbaan naar het startpunt. Vrouwen krijgen dus een enorm sexy luier aan. Don’t worry – ook al ben je misschien nieuwsgierig – hier zijn gelukkig geen foto’s van.

Eenmaal bovenaan aan gekomen, houdt een soort sluis het water tegen. Op het moment dat er voldoende water van de berg afstroomt, gaat het luik omhoog en zoef je op een band met volle vaart naar beneden.

Oh my god, wat gaat dit idioot snel! Vergeet alle attracties in de Efteling, Walibi en Duinrell bij elkaar. Deze glijbaan is pas echt the bomb. Wat een vaart. Onderweg voel ik mijn lenzen verschuiven, ik vlieg zo hoog dat ik denk dat ik naast de glijbaan beland en dertig seconden later plons ik beneden in het water.

Ik onderschat nooit meer een glijbaan.

Costa Rica-Rincon de la Vieja-Buena Vista Lodge-glijbaan Costa Rica-Rincon de la Vieja-Buena Vista Lodge-glijbaan

Buena Vista Lodge in Rincon de la Vieja

Voor dit avontuur kan je terecht bij de Buena Vista Lodge in Rincon de la Vieja. Mocht deze regio niet op de route liggen, maak er dan plek voor, want het is absoluut de moeite waard.

De man bij de glijbaan vraagt of we nog een keer willen gaan. Ik twijfel, maar durf het nog een tweede keer aan. Dit keer ben ik ervan overtuigd dat ik echt een lens kwijt ben, maar na een paar keer knipperen, komt deze weer tevoorschijn. ‘One more time?’ vraagt hij lachend na onze tweede poging.

‘No thank you.’ Genoeg adrenaline voor deze dag.

11 Reacties

 1. Haha, super gaaf! Ook een idee waarom vrouwen die luier krijgen en mannen niet? 🙂

  1. Haha, nou om het simpele feit om je bikinibroekje niet te verliezen. Mannen raken hun zwembroek niet zo snel kwijt;-)

 2. Haha geweldig verhaal! Ik voel de spanning hier helemaal 😉

  1. Haha, dank je wel!

 3. Wat een geweldig verhaal! Dit wil ik ooooook, komt op de bucketlist hoor. Bizar dat je er bijna je lenzen van verliest, haha!

  1. Haha, dank je wel. Het ging echt zo snel!

 4. Haha geweldig, ik wist echt niet wat te denken bij het zien van dat opschrift 😉 Lijkt me wel echt leuk om te doen!

  1. Dat was het ook, maar misschien wel meer achteraf dan op het moment zelf;-)

 5. Gaaf verhaal Linda, superleuk verteld!

  1. Dank je wel!

 6. Wat een grappig verhaal (achter de foto)! Maar gelukkig had het ook nog een goede reden, als je zelfs al je lenzen voelde verschuiven 😉

Laat een reactie achter