Een kijkje achter de schermen #3: leveranciersdag en producttraining

Elke dag en elke week draait het om reizen. Voor Meisje van de Wereld blog ik een aantal keer per week over mooie reisbestemmingen en als Travel Counsellor reis ik iedere week de wereld om voor mijn klanten.

Daarom neem ik je iedere week mee voor een kijkje achter de schermen. Wat spook ik allemaal uit en wat maak ik mee?

Leveranciersdag in Den Haag

Maandag is de eerste leveranciersdag van het jaar en ontmoet ik een hoop aanbieders waar Travel Counsellors mee samenwerkt. Hotelketens, luchtvaartmaatschappijen, reisorganisaties en lokale agenten zijn in grote aantallen aanwezig. In speeddate sessies maken we kennis met elkaar en krijgen we meer te horen over de producten.

Daarnaast hebben we sinds kort nieuwe samenwerkingsverbanden, dus erg interessant om te horen wat we straks voor elkaar kunnen betekenen. Zo gaan we samenwerken met Riksja. Deze organisatie biedt kleinschalige accommodaties aan en gaan vaak buiten de gebaande paden. Ik heb zelf deels met hen gereisd in Zuid-Afrika en ben een groot fan van hun reizen. Ontzettend leuk dat ik dit dus straks voor mijn klanten gaan aanbieden.

Maar ook het welbekende FOX reizen is aanwezig, dus liefhebbers van groepsreizen, privéreizen en singlereizen kan ik op deze manier verder helpen. Ik heb zelf nooit met hen gereisd, maar vooral met de groepsreizen is dit natuurlijk een bekende speler op de markt.

Ik word zelf heel enthousiast van de verhalen van onze lokale agenten in Thailand en Jamaica. Ik vind het persoonlijk prettig werken, omdat ik dan gelijk een directe lijn heb met de contactpersoon ter plaatse. Wie kent het land bovendien beter dan een persoon die in het land zelf woont. Wist je bovendien dat het ontzettend leuk is om Jamaica per auto te verkennen, waarbij je onderweg in authentieke, kleinschalige accommodaties kan overnachten?

Travel Counsellors-Leveranciersdag

Producttraining Allianz Global Assistance

Gisteren stond ik voor mijn gevoel weer midden in de nacht op om op pad te gaan. Na een rit van bijna drie uur komen dan eindelijk aan in Amsterdam. Poeh… De producten van AGA waren voor mij nog vrij onbekend, maar ik heb er weer een dosis kennis bij gekregen.

Het blijkt dat klanten nog steeds regelmatig onverzekerd of onderverzekerd op reis gaan, al is het niet eens altijd bewust. Ik hoor weer de meest bizarre verhalen. Een vrouw die met 21 weken zwangerschap in het ziekenhuis in Amerika terecht komt en verplicht bedrust moet houden tot de bevalling. Daar wil je echt niet liggen zonder een passende reisverzekering, want dan ben je failliet voor de rest van je leven.

Dus lieve lezers: sluit altijd een reisverzekering af, maar check nog eens dubbel of je ook de juiste reisverzekering hebt. Bungeejumpen zonder aanvullende clausule kan wel eens slecht aflopen. Laat ik nou iemand kennen die onlangs nog van een brug in Zuid-Afrika sprong zonder daar bij stil gestaan te hebben. Gelukkig ging er bij Martijn niets mis. Bovendien kan goedkoop nog wel eens duurkoop zijn, maar er zijn helaas weinig mensen die echt zin hebben om de voorwaarden in te duiken.

Allianz Global Assistance

Met mijn hoofd in Cuba, Slovenië en Kroatië

Ik ben voor een moment weer terug in Cuba deze week. Met hele leuke klanten neem ik de route voor hun reis naar Cuba door. Nou is een vertrek op korte termijn naar dit land een behoorlijke uitdaging, want Cuba is hot. Nee, dat zeg ik niet goed. Cuba is retehot. Iedereen wil nog een bezoek aan dit land brengen nu de grenzen voor de Amerikanen zijn opengesteld en Cuba langzaam aan het veranderen is. Er is een chronisch tekort aan huurauto’s en accommodaties raken snel vol. Fingers crossed dat het dus gaat lukken.

Het ene moment zit ik in Cuba en het volgende moment speur ik door het aanbod van campings in Slovenië en Kroatië. Zo leuk die afwisseling. Daarnaast staat deze reis ook op ons wensenlijstje, dus het is helemaal geen straf om hier in te duiken.

Tijd voor een avond op de bank

Het is vrijdagavond, dus tijd om gestrekt op de bank te liggen vanavond. Met een grote mok thee, een dekentje en een flinke berg series kom ik de avond wel door. Geen spannende vrijdagavondborrel dus, maar wel een relaxte avond om bij te komen van de drukke week. Bovendien ben ik enorm slecht in vroeg opstaan, dus na twee keer midden in de nacht wakker worden, komt het zeker goed met deze luie avond.

Hoe zag jouw week eruit?

2 Reacties

  1. Cuba staat nog steeds niet echt hoog op mijn wishlist, dus ik vrees dat ik de boot mis 🙂 Maar leuk je weekoverzicht te lezen: ik kan me bij jouw werk niet veel voorstellen.

    1. Jammer hoor, Cuba is echt wel de moeite waard. En vooral blijven lezen dan Jenny, dan wordt het hopelijk steeds duidelijker:-).

Laat een reactie achter