Ready for take off naar Zuid-Afrika

Beekse Bergen-safariparik-Zuid Afrika-dieren

Het is eindelijk zo ver. We stappen vandaag in het vliegtuig en laten ons na een overstap in Dubai door Emirates afzetten in Johannesburg. En dan begint het avontuur. Na maanden, weken en dagen wachten gaan we naar het land van de Big Five, boboti en de braai.

Vermoeiende voorbereiding

Al weken was ik niet helemaal fit. Veel hoofdpijn, verstopte neus en soms moeite met evenwicht, maar echt doorzetten deed het niet. Tot vorig weekend. Fijne timing! Afgelopen maandag toch maar eens naar de huisarts gegaan. Met een antibiotica kuur ging ik weer naar huis, maar laatste dagen kwam er nog een flinke verkoudheid overheen. Tijd om uit te zieken was er niet, want er moesten echt nog wat dingen af.

Maar ik zie wel een beetje op tegen de vlucht. Mijn oren vinden vliegen al niet prettig, laat staan als ik nog eens een goede verkoudheid te pakken heb. Fingers crossed dat de neusspray en kauwgum mij er doorheen helpen.

Malariapillen

Het is en blijft troep. Laat ik maar gelijk met de conclusie beginnen. Jaren geleden slikte ik al eens paludrine voor een kort bezoek aan Guatemala. Dat was duidelijk geen succes en ik kon elke bijwerking in de bijsluiter afvinken.

Voor Zuid-Afrika wordt over het algemeen malarone aangeraden, maar ik had al gelezen dat hier deels dezelfde bestanddelen in zitten. Vorige maand toch maar een kleine uitprobeertest gedaan. En daar zat ik twee uur later weer met een dikke lip, maar ook de onderkant van mijn voeten moesten eraan geloven.

Dus het worden geen malariapillen voor mij. We verblijven uiteindelijk maar vrij kort midden in het malariagebied, dus dat wordt smeren met deet en lange kleding aantrekken. Het schijnt extreem droog te zijn in het Kruger Park momenteel, dus hopelijk houdt dat de muggen nog een beetje weg.

Live updates vanuit Zuid-Afrika

Het is de bedoeling dat ik jullie live op de hoogte houd. Daar ga ik in ieder geval mijn best voor doen. Er komen ongetwijfeld foto’s voorbij op Facebook en Instagram, maar als er tijd en WiFi is, dan kruip ik nog een keer achter de computer om te bloggen.

En om alvast een beetje in de sfeer te komen…hieronder een aantal foto’s die ik een tijdje geleden maakte in de Beekse Bergen…

Beekse Bergen-safariparik-Zuid Afrika-dieren Beekse Bergen-safariparik-Zuid Afrika-dieren Beekse Bergen-safariparik-Zuid Afrika-dieren Beekse Bergen-safariparik-Zuid Afrika-dieren Beekse Bergen-safariparik-Zuid Afrika-dieren

10 Reacties

 1. Je lijkt mij wel! Ik vertrek vrijdag naar Nepal en heb een bronchitis, zit dus lekker aan de Prednison en Antibiotica. Anyway meid, een hele fijne reis gewenst, geniet ervan en kom ook vooral lekker tot rust!

  1. Nee, dat is balen! Beterschap en jij veel plezier in Nepal!

 2. Is het al zo ver ja? Kan de tijd amper bijhouden. Balen dat je niet helemaal fit bent, maar dat komt wel goed als je eenmaal daar bent. En malaria pillen ben ik inmiddels ook van afgestapt, das echt vergif! Goed smeren dus. Fijne reis, lekker genieten. Ik ga je volgen!!

  1. Het is al zo ver ja. Leuk dat je me gaat volgen!

 3. Jeeeeeej superleuk! Geniet geniet!

  1. Dank je wel!

 4. Geweldig! Veel plezier!

  1. Dank je wel!

 5. Super naar van die malariapillen zeg. Hebben ze wellicht opgemerkt dat je allergisch bent voor proguanil? Dat zit namelijk in beide middelen en daar kun je zeker allergisch/overgevoelig voor zijn! Ben er ook geen fan van en als je maar kort in een gebied bent, gewoon lekker DEET smeren 🙂

  Have fun! Zuid-Afrika lijkt me echt mega tof 🙂

  1. Die conclusie had ik al getrokken ja, maar heb me verder niet op een allergie laten testen. Het viel gelukkig enigszins mee met de muggen, omdat de regen nog op zich laat wachten!

Laat een reactie achter