Live op reis #1: de eerste dagen in Zuid-Afrika

Zuid Afrika-Blyde River Canyon-Potholes

We zijn inmiddels een paar dagen in Zuid-Afrika en dat went snel. Hoge temperaturen met een stralend blauwe lucht, prachtige landschappen en inmiddels hebben we de eerste wilde beesten gespot. Tel daarbij het lekkere eten op en de ontzettend vriendelijke mensen en ik ben nu al dol op dit land.

De vlucht

Ik zag er al tegenop, vanwege die slecht getimede verkoudheid. De eerste keer landen in Dubai was dan ook echt een regelrechte ramp. Houd het er maar op dat ik eruit zag als een pandabeer en er geen mascara meer op mijn wimpers zat. Wat deed het pijn. Tot overmaat van ramp moesten we nog een half uur rondjes vliegen, want vanwege de drukte konden we niet landen.

De held van de dag was de stewardess die een geniale oplossing had. Ze kwam aanzetten met twee plastic bekertjes, gevuld met warme handdoekjes, die ik vervolgens tegen mijn oren aan moest zetten. Ik zag eruit als een malloot, maar het gaf zoveel verlichting. Je kan wel raden hoe ik erbij zat tijdens de volgende vlucht.

De laatste landing in Johannesburg was evenmin prettig. Ineens kwam er nog een flinke turbulentie voorbij en iedereen zag groen en geel tijdens het landen. Zelfs Martijn was lijkbleek met zijn Aziatische tintje.

Start van de roadtrip

Inmiddels zitten de eerste kilometers erop. Na een overnachting in Pretoria vertrokken we naar Hazyview. We kregen al een klein voorproefje op de Panoramaroute tijdens het rijden van de Long Tom Pas. In Hazyview belandden we in een daadwerkelijk prachtige B&B. En wij als lucky basterds kregen een upgrade naar een kamer met bubbelbad. Drie keer raden wat wij deden na het avondeten…bubbelen!

Gisteren was het tijd voor de eerste vakantie work-out. Tijdens de rit langs de Panoramaroute kwamen we langs prachtige plekken met oneindige vergezichten. We klommen over rotsen, wandelden over bospaden en maakten vooral veel foto’s. Wat een mooie route.

Zuid Afrika-Blyde River Canyon-Potholes Zuid Afrika-Blyde River Canyon-Potholes Zuid Afrika-Blyde River Canyon-Potholes

Safari in Hoedspruit

Net voordat de zon onder de horizon weg zakte, kwamen we aan in onze lodge. Onderweg maakten we kennis met de eerste zebra’s, zagen we herten wegspringen en hobbelden we kilometers lang over de zangweg.

Vanmorgen op een idioot vroeg tijdstip gingen we op pad voor een bushwalk. En ja hoor, op ongeveer tien meter kwamen er een aantal giraffes voorbij lopen. Ook een baby giraffe, die het op een rennen zette toen moederlief de andere kant op lie.

Aan het einde van de middag staat er een game drive op de planning. Ik kan niet wachten en ben enorm benieuwd welke dieren van de big five we gaan spotten. Morgen zetten we ons safarirondje verder en rijden we zelf door het Krugerpark op zoek naar nog meer wildlife. 

Ik houd jullie op de hoogte. Tot snel!

Zuid Afrika-Hoedspruit-safari Zuid Afrika-Hoedspruit-safari IZuid Afrika-Hoedspruit-safari

29 Reacties

 1. Geweldige foto’s! Fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben en wat een mazzel met die upgrade! Ik ken het, die pijn aan je oren bij het landen. Ik neem de laatste jaren vlak voor het vliegen altijd neusdruppels en dat helpt behoorlijk! Al eens geprobeerd? Heel veel plezier nog!

  1. Ja, ik had een hele voorraad bij me;-). Dank je wel!

 2. Wow, prachtige foto’s! Wel vervelend van die mindere vliegtuigervaringen 🙁

  1. Dank je wel! Ik ben het alweer bijna vergeten;-)

 3. Nu al prachtig! Geniet ervan!

  1. Dank je wel!

 4. Prachtige start van je reis! Ik was lang geleden in dit gebied en wordt weer helemaal blij als ik je verhaal lees. Zie je trouwens al helemaal zitten daar in dat vliegtuig, haha!

  Heel veel plezier Linda, geniet ervan!

  1. Dank je wel!

 5. Oh prachtig! Nu weet ik het zeker, ik wil ook naar Zuid Afrika… maar… daar komt de angsthaas weer…. is het daar veilig, heb je er een veilig gevoel als je rondrijdt? Zou je er ook kunnen kamperen of met camper of wordt dat niet aangeraden? Heel veel plezier nog en prachtige foto’s!

  1. Tot nu vind ik het ontzettend veilig en goede wegen!

 6. Prachtige foto’s! Fijn dat de eerste dagen al zo goed meevallen, je hebt er lang genoeg voor mogen aftellen he 😉 Geniet er nog van en ik kijk al uit naar de volgende update.

  1. Dank je wel!

 7. Wat een prachtige foto’s! Leuk om je te volgen ?

  1. Dank je wel!

 8. Wat een prachtige foto’s zeg. Ik moest wel lachen om je verhaal van de landing, ik ben nogal een beelddenker met dat soort dingen. 🙂 Hopelijk ben je inmiddels opgeknapt en kun je lekker genieten

  1. Het zag er ook niet uit hoor;-)

 9. WOW! Wat een spannend avontuur! Ik ben benieuwd hoe je reis in Zuid Afrika gaat verlopen! X

  1. Leuk dat je ons avontuur volgt!

 10. Leuke foto’s! En wat fijn van de upgrade, minder fijn van je oren…. Veel plezier verder met dieren spotten 😉

  1. Dank je wel!

 11. Pfff die vliegreis is inderdaad rot, maar wat fijn dat jullie een kamer met een bubbelbad geüpgraded kregen 😀 Heel veel plezier en lekker veel fotograferen hè! 😉

  1. Lekker he! Dank je wel, gaat zeker lukken!

 12. Schitterende foto’s! Je cursus werpt zijn vruchten af 😉 Ik hoop voor je dat je de big 5 gaat ontmoeten. Veel plezier!

  1. Dank je wel, leuk om te horen. En we hebben ze inmiddels gezien!

 13. Wauww, de vergezichten bij de Panoramaroute zijn echt te gek! Een giraffe zien lijkt me heel bijzonder. Dat staat dan ook zeker nog op mijn wishlist!

 14. wat een prachtige foto’s en wat naar dat je vlucht zo slecht ging. Is ook niks als je zo verkouden bent en ook nog zo’n turbulentie. Iets waarbij ik altijd denk dat het vliegtuig 100% zeker naar beneden stort en mijn laatste uur heeft geslagen. Gelukkig komt het altijd goed en hoort het er bij, maar prettig is het natuurlijk helemaal niet! Ik ben heel benieuwd naar Zuid-Afrika, een van de opties voor onze huwelijksreis, maar jeetje.. kies maar eens, haha!

  1. Zuid-Afrika is zeker een aanrader. De vlucht was een hel, maar de reis maakte een hoop goed!

 15. Geweldig om te horen dat je Zuid-Afrika fantastisch vindt. Ik was na twee dagen ook helemaal verknocht aan dit land. Ik ben zelf net terug (5e keer), maar als ik je verhaal en de prachtige foto’s zie wil ik weer terug. Ik waarschuw je vast voor het Afrika-virus 😉

  1. Haha, 5 keer al zeg. Het is echt een fantastisch land!

Laat een reactie achter