Live op reis #4: we zijn weer terug…

Zuid Afrika-Kaapstad-Tafelberg-zonsondergang

Onze reis zit erop. Ik ben dus eigenlijk niet meer ‘live op reis’, maar toch een laatste blog om het geheel af te sluiten. De laatste week van onze reis kwam ik niet meer aan bloggen toe. Er was simpelweg teveel om te zien en elke avond rolde ik uitgeput mijn bed in.

Maar het was een prachtige reis. Tegelijkertijd ook een pittige, want we hadden een vol programma en maakten soms lange dagen in de auto. Stiekem wil ik nog prima een paar dagen op een bounty eiland liggen met niets anders dan veel boeken en cocktails.

Helaas, ik moet het doen met een iets minder tropisch Nederland en een wasmachine die overuren draait. Maar je hoort mij niet klagen, want ik geniet nog volop na van onze reis.

De laatste safari in Addo

Na ons regenachtige avontuur in Lesotho en de flinke spierpijn van de Drakensbergen vertrekken we naar Addo. Het is onze laatste keer wilde dieren spotten op safari. De Big Five zagen we eerder al tijdens onze reis, dus in hoeverre konden we nog verrast worden?

Maar de dieren blijven verrassen. Het hoogtepunt van de dag is de leeuw die op drie meter afstand de dag slapend doorbrengt. Wauw, kippenvel. Het is een machtig beest en ik kan hier wel de hele dag naar kijken.

De mensen achter ons denken daar ongetwijfeld anders over, dus op een gegeven moment rijden we toch maar door. Mijn dag kan echter niet meer stuk. De grote kuddes olifanten die we niet veel later tegenkomen, maken de dag nog spectaculairder. Grote en kleine dombo’s lopen richting de waterpoel om te drinken en zich nat te spuiten met water.

Zuid Afrika-leeuw-Addo Elephant National Park-safariZuid Afrika-olifant-Addo Elephant National Park-safari

Walvissen en haaien spotten…of toch niet?

Vanuit Hermanus is het de perfecte plek om walvissen op zee te spotten. Het seizoen loopt tegen het einde aan, dus het is duimen dat ze er nog zijn. Ze blijken al erg schaars te zijn eind november, maar nog lastiger is het feit dat er veel wind op zee staat. De boten varen niet uit en aangezien zwemmen net een tikkeltje te zwaar is, moeten we hopen dat we walvissen vanaf de kustlijn zien.

Geen walvis te zien helaas, alleen een hoop zeewier. Vooruit, dan duiken we de volgende dag wel het water in om met haaien te zwemmen. De bedoeling is dat wij in een kooi dobberen, dus ze gaan er niet met ons vandoor als lekker hapje.

Maar helaas…weer gooit de wind roet in het eten. Geen walvissen en geen haaien. Wel een enorm teleurgestelde Martijn.

Op naar de wijn

Dus wat doe je dan? Dan rijden we maar eerder richting Stellenbosch en dan gaan we aan de wijn. Wijn tijdens de lunch, wijn tijdens de proeverijen en wijn tijdens het avondeten. Helemaal niets mis mee.

Ook in Kaapstad maken we nog een klein ommetje om daar te lunchen bij een wijnboerderij. Met acht flessen wijn als extra bagage vliegen we uiteindelijk terug naar Nederland. En gelukkig: ze zijn allemaal heel gebleven, dus we genieten hier nog verder van de fruitige Sauvignon Blanc en de Zuid-Afrikaanse champagne.

Zuid Afrika-Stellenbosch-wijn-wijngaarden

Nog een dagje langer of toch naar huis?

Bij de bagage drop-off in Kaapstad zuchten we dat we nog niet naar huis willen. Het is twintig graden kouder in Nederland en het vakantiegevoel is vaak snel weg bij thuiskomst.

We krijgen gelijk een aanbod van de steward om een nachtje langer te blijven. Er zijn twee personen overboekt op de vlucht. We krijgen een hotelovernachting, een zak geld en gratis tickets Amsterdam-Kaapstad aangeboden.

We kijken elkaar een moment twijfelend aan, maar als ik eenmaal op het vliegveld sta, willen we gewoon naar huis. We moeten bovendien eerst wachten of iedereen komt opdagen en daarnaast roept het werk bij thuiskomst alweer.

Dus we stappen toch in het vliegtuig, zwaaien nog een laatste keer naar Kaapstad en één ding weten we zeker: Zuid-Afrika heeft er twee nieuwe liefhebbers bij. Wij komen hier nog eens terug.

Zuid Afrika-Kaapstad-Tafelberg-zonsondergang

6 Reacties

  1. Leuk om te lezen dat jullie ook zo fan zijn! Wij zijn nog niet aan het zuiden toegekomen, maar na het lezen over de verhalen in Addo wil ik meteen wel het vliegtuig in springen, haha…ik wil ook een leeuw zien. 🙂

    1. Zeker doen, het is echt overal prachtig!

  2. Wat fijn dat jullie zo een geweldige reis hadden! Mooie foto’s ook! Lijkt me echt zo bijzonder die dieren. Ik houd echt zo van dieren spotten, zelfs vogels vind ik mooi. Deze grote wilde dieren zou ik ook graag eens zien.

    1. Het is ook heel bijzonder om ze te spotten. Vogels zijn persoonlijk bij mij iets minder favoriet, maar ook daar zijn er genoeg van in ZA!

  3. Mooi verslag weer! Wat gaaf om zo dichtbij die machtige dieren te komen. Zuid-Afrika lijkt me echt zooo gaaf en mooi; nu wil ik ook 😉

  4. Hoe kan degene achter jullie nou ongeduldig zijn als je een leeuw kunt bewonderen?! Lijkt me echt machtig moooooi! <3 Jammer jullie geen walvissen en haaien konden bekijken. Maar de wijn klinkt wel goed! 😉

Laat een reactie achter