Een reisverzekering is toch nergens voor nodig?

Reisverzekering-Zelf

We zijn weer veilig terug uit Zuid-Afrika en net als tijdens al onze andere reizen verliep alles goed. Geen malaria opgelopen, geen bagage die kwijt is geraakt en er is niets gestolen of kapot gegaan.

De reisverzekering was in ieder geval nergens voor nodig. Gelukkig maar. Maar eigenlijk gebruik ik mijn reisverzekering zelden tot nooit. Dat is altijd het lastige aan verzekeringen. Je betaalt er ieder jaar netjes voor, maar je doet er niets mee. Wordt het dus niet eens tijd om de reisverzekering overboord te gooien?

Bezoekje aan de dokter

Het scheelt niet veel of we moeten wel naar een dokter. Martijn heeft een lelijke open wond bovenop zijn voet en het ziet er met de dag minder smakelijk uit. In St. Lucia is de meest dichtstbijzijnde dokter een uur rijden, dus we moeten het doen met de plaatselijke apotheker die een kliniek heeft.

Het blijkt een spinnenbeet te zijn, die Martijn waarschijnlijk ’s nachts nog extra open heeft gekrabt. Zalfje erop, antibioticakuur er tegenaan en na twee weken ziet het er weer als een babyhuidje uit.

Het loopt dus af met een sisser. Daar kan je alleen niet altijd vanuit gaan. Ik kies er tijdens de reis naar Zuid-Afrika voor om geen malariapillen te slikken, vanwege de bijwerkingen die bij mij vrij heftig zijn. Maar er zal maar net een mug voorbij vliegen, die mij wel een lekker hapje vindt…

De zorgverzekering dekt niet altijd alles in het buitenland en in sommige landen liggen de zorgkosten vele malen hoger dan in Nederland. Zwangere vrouwen willen zonder reisverzekering liever niet bevallen in de Verenigde Staten. Dan ben je al gauw een miljoen dollar verder.

Weg die camera

Ik noem geen namen, maar het is familie. Ze vertrekken met camera naar Antwerpen en verlaten per ongeluk zonder camera het terras na een lekker drankje. Zuur! Inmiddels maken ze weer foto’s met hun nieuwe camera. Toch fijn zo’n reisverzekering.

Mijn eigen camera besloot er na een dag Rome een keer mee op te houden. Niet zo heel fijn met nog twee weken Italië voor de boeg. Op dat moment is wel het flink balen, maar de vakantie was er snel een nieuwe camera dankzij de vergoeding van de reisverzekering.

Bagage maakt een omweg

Elke keer sla ik weer een denkbeeldig kruisje als ik mijn tas over de bagageband zie rollen op de plek van bestemming. Als ik ergens geen zin in heb na een lange vlucht is het wel ondergoed en een tandenborstel kopen om de eerste dagen door te komen.

Maar stel dat het je overkomt, dan is het toch wel prettig dat dit wordt vergoed door de reisverzekering. Check van tevoren wel eerst tot welk bedrag het wordt vergoed, want het is niet zo dat je ongelimiteerd kan shoppen.

Overlijden in het buitenland

Geen prettig onderwerp en zeker niet eentje om mee bezig te zijn als je van je vakantie geniet. Maar het is er wel één om vooraf over na te denken. Repatriëren vanuit het buitenland loopt aardig in de kosten.

Naast het feit dat een overlijden alleen al een verschrikkelijke gebeurtenis is, heb je geen zin om het risico te lopen om er nog een flinke rekening achteraan te krijgen. Daarnaast regelt de Alarmcentrale voor jou de vluchten, dus het is gelijk een zorg minder.

Wel of geen verzekering?

Ik heb mezelf er van overtuigd dat een reisverzekering toch eigenlijk wel een must is op reis. De paar tientjes per jaar wegen niet op tegen het enorme risico dat je loopt als er iets gebeurt.

Ben je nog op zoek naar een gunstige reisverzekering? Neem dan eens een kijkje op de website van Zelf. Deze maatschappij biedt zowel kortlopende als doorlopende reisverzekeringen aan. En voor de echte reisfanaten onder ons is een doorlopende reisverzekering haast onmisbaar.

Heb jij je reisverzekering wel eens nodig gehad op reis?

Dit is een gesponsord artikel. Het artikel is door mijzelf geschreven en gebaseerd op mijn eigen ervaringen.

6 Reacties

  1. Ik heb één keer mijn annuleringsverzekering gebruikt en alle kosten terug gekregen… Een reisverzekering heb ik ook altijd. Ja zelfs ik nu geen ingezete meer ben van Nederland en ik naar NL op vakantie ga. Dat is lastig om er dan eentje te regelen, daarom ben ik alleen medisch verzekerd.

  2. Ik heb mijn reisverzekering al een aantal keer nodig gehad. Afgelopen zomer nog bij een geannuleerde vlucht waar de kosten hoog opliepen en mijn backpack die niet van de bagageband af kwam. Gelukkig werd mijn bagage een week later bij me thuisbezorgd.. Wel met schade. Je hebt gelijk een reisverzekering is een must en je hoopt het niet nodig te hebben. In het ergste geval zijn ze er wel!

  3. Komt me bekend voor dat stukje over die camera! Gelukkig een doorlopende reisverzekering…….

  4. Wij hebben een doorlopende reisverzekering, want we gaan te vaak weg om ons tripje elke keer te verzekeren 😉 We zijn trouwens beroofd in Amerika, het raam van de huurauto was ingeslagen. Tas met camera, smartphone en beide portemonnees weg. Maar we kregen niks vergoed van de verzekering, omdat de tas ónder de hoedenplank had moeten staan. Een reisverzekering dekt dus zeker niet alles helaas…

    1. Dat is wel balen. En doorlopend is dan zeker handig als je vaak weg gaat!

  5. Wij hebben ook een doorlopende reisverzekering via de Ned Ski Ver. Gebruik hem zelden maar zoals afgelopen december in Noorwegen bleek is het echt geen overbodige luxe. Met een privéjet terugvliegen naar Nederland kost een slordige 14000 euro als je het zelf zou moeten betalen!! Heb ik toch voor de resterende levensjaren zo ongeveer mijn reisverzekering al ‘terugverdiend’. Had ik dan weer liever niet gehad natuurlijk maar om maar aan te geven dat het geen overbodige luxe is dus

Laat een reactie achter