Mijn 3 favoriete wintermomenten

Normaal gesproken word ik vrolijk wanneer de lente begint en de eerste zonnestralen de buitenlucht opwarmen. Heel Nederland duikt gelijk het terras op en zelf zit ik daar ook graag met een heerlijk glas rosé voor mijn neus. Ook op vakantie zoek ik meestal de zon op.

Een aantal bestemmingen moet je echter gewoon in de wintermaanden bezoeken. Dikke pakken sneeuw, kerstbomen all over te place en de jingle bells tune die niet uit je gedachten weg is te slaan. Mijn drie ultieme winterexperiences op een rijtje.

1. Thanksgiving vieren in New York

Iedere vierde donderdag van het jaar staat alles in de Verenigde Staten in het teken van Thanksgiving. Een groot familiefeest, waarbij de kalkoen jaarlijks weer op tafel komt. En vergeet uiteraard de volgende dag niet als iedereen als een dolle gaat shoppen op Black Friday.

Maar als je Thanksgiving mee wilt maken, dan is New York the place to be. Het betekent een aantal uur flink koukleumen als je een goede plek wilt hebben voor de Macy’s Thanksgiving Parade, maar dan krijg je een op en top Amerikaans feestje.

Verenigde Staten-New York-Thanksgiving-Macy's

2. Praag onder een dikke laag sneeuw

Het is al een aantal jaartjes terug, maar ik herinner me nog goed dat we met een groep van onze studie naar Praag gingen. Een nacht doorhalen in de bus van Eurolines, maar een retour kostte slechts € 35,- dus klagen deden we niet. Iedere dag stapten we op de metro bij I.P. Pavlova om de stad te verkennen, vraag me niet waarom ik dit nog weet.

Bovendien is Praag in januari een plaatje als er een dikke laag sneeuw over de stad ligt. Wel ijskoud met temperaturen dik onder het vriespunt, dus een dikke sjaal en warme muts zijn geen overbodige luxe.

Bron: Pixabay

Bron: Pixabay

3. Kerstshoppen in Londen

Ook een uitje tijdens mijn studie en met de boot vertrekken we richting het vasteland van Groot-Brittannie. Het nadeel van de boot in december is dat de zee nogal onstuimig kan zijn. Mijn moeder lach ik hard uit als ze met pilletjes tegen zeeziekte aan komt zetten. Totdat ik samen met een vriendin kotsmisselijk de nacht op de Stena Line doorbreng. Drie keer raden wat wij slikken voordat we weer met de boot naar huis gaan.

Maar Londen tijdens de kerstdagen is natuurlijk fantastisch. Op en top kerstsfeer en gelijk een perfect moment om de inkopen voor de feestdagen te doen. Londen is tegelijkertijd een stad die niet verveelt, dus waar ik nog eens naar terug moet. Dan alleen wel met het vliegtuig…

Bron: Pixabay

Bron: Pixabay

Op reis met mijn tas

Als ik op reis ga, dan neem ik altijd mijn reistas mee. Vooralsnog reizen we voornamelijk met de auto en dan past een reistas beter dan een koffer. Bovendien is een tas een stuk lichter, dus dat is voor mij een vrijbrief om nog meer bagage in mijn tas te proppen.

Na onze laatste reis naar Zuid-Afrika moest ik helaas afscheid nemen. Na zeven jaar trouwe dienst zeg ik gedag tegen mijn Eastpak en verwelkom ik mijn nieuwe Samsonite.

Dit keer maak ik bewust de keuze voor één groot vak in plaats van een tas met twee delen. Zeker in steden als New York is de ruimte op de hotelkamers niet altijd om over naar huis te schrijven. Probeer dan nog maar eens een tas open te klappen, zonder dat deze constant in de weg ligt. Bovendien heb ik wederom gekozen voor een fancy kleur, zodat de tas gelijk herkenbaar is wanneer deze op de bagageband rolt.

Reistas Samsonite

Wat is jouw favoriete winterexperience waar je met een dikke glimlach op terug kijkt?

Van Duifhuizen tassen en koffers mocht ik een reistas uitzoeken om te reviewen. Bovenstaande review is gebaseerd op mijn eigen ervaringen en bevat mijn persoonlijke mening.

6 Reacties

 1. Alle drie bestemmingen hebben wij met mooi weer gezien (Praag met 40 graden haha!). Maar New York in de winter staat heel hoog op onze bucketlist 😀

  1. Oh 40 graden is wel het tegenovergestelde!

 2. Ik ben best een koukleum en bezoek voornamelijk warmere landen, maar soms is het inderdaad de moeite om de kou te trotseren! Ik ben helemaal fan van snowboarden (en dat gaat jammer genoeg niet met 30 graden) en ik heb ook eens een hele toffe husky sleetocht gemaakt in Zweden (wel met twee dekens over me heen haha).

  1. Dat lijkt me ook heel gaaf! En snowboarden met 30 graden wordt ‘m niet helaas:-)

 3. Die bovenste foto is echt geweldig! Wat een mooie wintersfeer.

  Ik houd zelf ook meer van warmer weer, maar winterse plaatjes vind ik erg mooi. Wat dat betreft moet je af en toe de koude opzoeken.

  1. Ja heel soms is het de moeite waard;-)

Laat een reactie achter