Vliegend overnachten in Costa Rica

Hoe gaaf, slapen in een vliegtuig! Dus dat deden we dan ook, in Costa Rica om precies te zijn. Het was een perfecte afsluiting van onze honeymoon door dit prachtige land.

Costa Rica, het land van ‘pura vida’. Van prachtige regenwouden, heerlijke stranden en vriendelijke mensen. Van imposante vulkanen en hangende bruggen. Maar dus ook van een exclusieve hotelkamer: een fantastische, oude Boeing 727.

727 Fuselage Home

Midden tussen de bomen steekt het vliegtuig uit. Met een groot overdekt terras aan beide kanten, waar eerst de vleugels van het vliegtuig zaten. Voorheen deed het vliegtuig dienst voor South Africa Air en Avianca. Nu is het onderdeel van het Hotel Costa Verde in Manuel Antonio dankzij een donatie van San Jose International Airport.

Costa Rica 001 (826)

Heel bijzonder vonden wij het om hier een keer te overnachten. Ben je met meerdere personen? Dat maakt niets uit, want er zijn zelfs twee slaapkamers met ieder een eigen badkamer. Wij brachten de nacht door in de voorste slaapkamer. ’s Ochtends word je wakker door het ochtendlicht dat door de kleine vliegtuigraampjes komt. Voor ons geen probleem, want na bijna drie weken zaten we nog steeds in een jetlagritme.

Costa Rica 001 (814)

Voorin de cockpit zit nu een badkamer. Om toch het vliegtuiggevoel te behouden, staan er nog wel twee stoelen voorin. Helemaal waterdicht is het vliegtuig niet meer. Na een flinke regenbui, die de hele nacht duurde, stond het voorste gedeelte van de cockpit lekker blank.

In het midden van de cockpit is een zitgedeelte en een keuken. Wij hebben hier weinig gebruik van gemaakt, maar je kan er voor kiezen om hier zelf je eten klaar te maken. En verder achterin vind je nog een slaapkamer. Met in de staart de andere badkamer, waarbij een rooster is gemaakt voor luchtcirculatie. Ook heel gaaf!

El Avion

Maar dan heb je nog niet alles gehad. Het hotel beschikt over een aantal restaurants, waarvan eentje met een…je raadt het al: vliegtuig! Hier is het vliegtuig omgetoverd tot een cocktailbar. Nadat je eerst lekker heb gegeten in het restaurant kan je daarna lekker aan de cocktails. Aangezien het onze huwelijksreis was, hadden wij genoeg aanleiding om te toasten met een paar heerlijke cocktails!

Costa Rica 001 (773)

Prijskaartje

Het zal geen verrassing zijn, maar goedkoop is het niet om hier te overnachten. Voor een nacht moet je omgerekend rekenen op een bedrag tussen de 215 en 440 euro. Het mag dus wat kosten, maar geloof mij: het is iedere euro waard!

Valt deze kamer toch echt buiten je budget? Dan heeft het hotel nog een heleboel andere kamers. Wij verbleven ook een nacht in de standaardkamer. Daar is echt helemaal niets mis mee en deze zijn sfeervol ingericht. Het is op zich een vrij groot complex, maar doordat alles tussen de bomen en planten ligt verscholen, merk je hier niet veel van.

Costa Rica 001 (779)

In het restaurant Anaconda kan je ’s ochtends wakker worden met een lekker ontbijtje. Maar wat ik hier vooral heel leuk aan vond, is het fantastische uitzicht dat je hierbij gratis en voor niets krijgt!

Costa Rica 001 (791)

Meer zien?

Ben je nu toch wel heel nieuwsgierig geworden? Bekijk dan dit filmpje van hotel Costa Verde hieronder voor een rondleiding door de vliegtuigen. Hierin legt de architect uit hoe dit allemaal is ontstaan.

Hopelijk ben je net zo enthousiast als ik over dit geweldige vliegtuig. Het mag dan wat extra’s kosten, maar als je er dan bent dan wil je zo’n once in a lifetime experience niet missen.

Wat is jouw meest bijzondere plek geweest om te overnachten?

7 Reacties

 1. Wat een onwijs gave plek om te overnachten! Het uitzicht is echt geweldig!

  Ik bedenk me wat mijn meest bijzondere plek om te overnachten was, maar ik kan me er niet eentje bedenken. In Singapore hadden we wel onze duurste overnachting. Gelukkig was daar ook het grootste ontbijtbuffet bij wat ik ooit heb gezien 😉

  1. Hmmm, krijg er al honger bij het idee aan dat ontbijtbuffet!

 2. Wat ziet dat er van binnen apart uit! Ik zag de foto van de buitenkant op watzijzegt.com en had nooit gedacht dat het er van binnen zo uit zou zien. Klinkt leuk, alleen wel balen van die regenbui! Dat lijkt me minder fijn, helemaal voor die prijs… maar het was vast een super ervaring!

  1. Die regenbuien vielen ons wel vaker lastig, maar daar heb je kans op tijdens het regenseizoen helaas. Maar het mocht de pret niet drukken. De ervaring bleef fantastisch!

 3. Wat een vondst en wat een uitzicht. Lijkt me geweldig om daar te slapen! (Eerst even sparen dan maar 😉 )

  1. Geweldig is het zeker. Sparen kan geen kwaad inderdaad 🙂

 4. Pingback: Favoriete blogs #9 -Marcella Molenaar

Laat een reactie achter