Meer dan alleen zon, zee en strand op Curaçao

Wuivende palmen op witte stranden met het geruis van een helderblauwe zee op de achtergrond. Cocktails drinken tijdens het happy hour bij zonsondergang. En vooral helemaal niets doen op je strandbedje. Een beeld dat bij veel mensen leeft als ze denken aan dit Antilliaanse eiland. Een beeld dat gedeeltelijk klopt, maar tegelijkertijd is Curaçao nog veel meer. Een eiland om van te gaan houden, zo eentje die je in je hart sluit.

Het is alweer tien jaar geleden dat ik hier een half jaar stage liep. Vier jaar geleden ben ik nog een keer terug geweest voor een vakantie. Het eiland heeft na deze twee verblijven een speciaal plekje in mijn hart gekregen. Niet alleen door de heerlijke stranden en baaien, maar ook vanwege de mooie dingen die het eiland te bieden heeft.

Willemstad

Uiteraard mag een bezoek aan Willemstad niet ontbreken tijdens je verblijf op Curaçao. De pontjesbrug, de vrolijk gekleurde huisjes aan de Handelskade en de drijvende markt in het stadsgedeelte Punda horen bij een bezoek aan het eiland. Loop ook zeker de Pontjesbrug over naar de wijk Otrabanda om overdag de oudere Antillianen op te zien gaan in een potje domino. En natuurlijk voor het Kura Hulanda museum.

Willemstad-Curacao-pontjesbrug

Kura Hulanda Museum

Normaal gesproken loop ik een museum nog wel eens voorbij, maar niet het Kura Hulanda museum. Hier word je meegenomen in het verhaal over de vroegere slavenhandel. Miljoenen Afrikanen werden uit hun land gehaald en naar het Caribisch gebied vervoerd. Er is een ruime collectie Afrikaanse voorwerpen in het museum te vinden. Een stukje cultuur op dit kleine eiland!

Nationaal Park Shete Boka

Persoonlijk één van mijn favorieten! Dit park bevat een kustlijn van circa tien kilometer met verschillende baaien en inhammen. Diverse soorten schildpadden leggen hier hun eieren. Er zijn twee wandelroutes door het park uitgestippeld. Niet alles is even comfortabel om op te lopen, dus trek een paar goede schoenen aan in plaats van slippers. Neem je slippers overigens wel mee om na afloop van je bezoek nog een strandje in de buurt te bezoeken.

Boka Tabla is de bekendste attractie van het gebied. Hier bevindt zich een grot die vanaf één kant toegankelijk is en waar aan de andere kant de zee naar binnen stroomt. Verder zijn er nog een zestal baaien en inhammen in de buurt te vinden. Boka Wandomi is een bekende met de natuurlijke brug van Curaçao. Boka Pistol is er ook eentje die je niet mag overslaan. Hier is een nauwe inham, waarbij het water als het ware de lucht in wordt geschoten.

Curacao-Shete Boka-National Park

Struisvogelfarm

Waan je een dagje in het Afrikaanse landschap en bezoek de struisvogels op Curaçao. In een Afrikaanse jeep krijg je een rondleiding door het park. Aan het einde van de rondrit is er de mogelijkheid om op een struisvogelei te gaan staan. Dan merk je gelijk hoe groot en hoe stevig deze eieren zijn. Onze Hollandse maten worden met gemak gehouden en er verschijnt geen barstje. Na afloop is het mogelijk om een hapje te eten in het bijbehorende restaurant Zambezi. Hier worden gerechten als struisvogel kroket of een struisvogel hamburger geserveerd. Mocht je dit toch niet zien zitten, dan is er nog genoeg andere keuze.

Curacao-struisvogelfarm-Ostrich Farm

Aloë Vera Plantage

Een rondleiding over de plantage geeft een indruk wat er met deze plant allemaal gedaan wordt. Er worden drankjes van gemaakt en diverse cosmetische producten. De Antillianen geloven heilig in de werking van Aloë Vera. Deze plantage ligt niet ver van de struisvogelfarm af, dus dit kan je prima met elkaar combineren.

Curacao-Aloe Vera

Nena Sanchez

Op Curaçao is deze kunstenares een begrip. Ze staat bekend om haar vrolijk gekleurde schilderijen. Ben je op zoek naar een leuke souvenir dan moet je hier zijn. Nena Sanchez heeft een eigen galerij in Punda, maar ook in Landhuis Jan Kok is haar collectie te bewonderen. En koop je zo’n prachtig schilderij om mee naar huis te nemen? Pak het dan goed in je handbagage in, want tot op de dag van vandaag baal ik van de barst in mijn schilderijtje.

Curaçao ontdekken

Is er toch meer te zien op Curaçao dan je had verwacht? Huur een auto en ga op pad om dit heerlijke eiland te verkennen. Een andere optie is om het eiland te combineren met Aruba of Bonaire en nog dus nog meer van de Antillen te zien.

Vergeet natuurlijk niet te genieten van de heerlijke stranden die het eiland biedt. Een beetje relaxen is natuurlijk wel toegestaan. Met een lekkere cocktail in je hand de zonsondergang bekijken…

Laat me weten of je er al eens geweest bent. Wat vind jij mooi om te bekijken op dit eiland?

7 Reacties

  1. Curaçao lijkt me een prachtig eiland, het staat hoog op m’n wishlist! We hadden plannen om er deze maand naartoe te gaan, maar toen besloten we een huis te kopen. En ja, met een vakantie West Canada kan het helaas niet allemaal… Volgend jaar hoop ik alsnog naar dit prachtige tropische eiland te gaan. Lijkt me heerlijk, even de zon opzoeken in de winter! Als onze plannen concreet worden, pak ik zeker jouw blog er even opnieuw bij. Goede tips!

    1. Leuk om te horen Marcella! Ik hoop dat jullie het er net zo leuk gaan vinden. En ik ben nog lang niet uitgepraat over dit heerlijke eiland, dus er gaan ongetwijfeld nog meer blogposts over volgen!

  2. Pingback: Reisinspiratie -Marcella Molenaar

  3. Ik ben er helaas nog nooit geweest, maar een goede vriendin van mij is helemaal fan; ze heeft er ook 8 maanden gewoond en gaat het liefst ieder jaar terug. Lijkt me heel gaaf om eens naartoe te gaan 🙂

    1. Dat herken ik wel dat ze het liefst ieder jaar terug wilt. Dat lijkt me ook wel wat, maar het lijstje met landen die ik nog wil zien, is alleen ook nog zo lang:-)

  4. Toevallig gisteren ook een blog geplaatst over Curacao! Wat een prachtig eiland is het! X

    1. Ja, fijn eiland he!

Laat een reactie achter