Winactie | Jouw favoriete foto op hout

Foto op hout-fotogeprint-review-winactie

De winactie is inmiddels gesloten. Bekijk het filmpje onderaan om te zien wie er gewonnen heeft. Tot 1 november krijg je met de kortingscode die in het filmpje genoemd wordt 20% korting op een foto op hout.

Kiezen is verre van mijn sterkste kant. Dit is meestal de reden dat het dan ook even duurt voordat ik een foto laat afdrukken. Ik kan namelijk geen keuze maken op welk materiaal ik de foto laat afdrukken en waar ik deze dan moet ophangen.

Fotogeprint maakte het mij gemakkelijk en vroeg of ik een foto op hout wilde laten printen. Daar was ik wel benieuwd daar. Een foto op canvas kende ik wel, naar plexiglas keek ik al eens eerder voor een foto van onze trouwdag, maar hout was een nieuw fenomeen voor mij.

Maar goed, dan moet ik wel eerst een andere moeilijke keuze maken. Welke foto gaat het worden uit al die foto’s die op de harde schijf staan?

Verschillende soorten hout

Uiteindelijk wist ik een keuze te maken en koos ik voor een foto van onze huwelijksreis naar Costa Rica. Ik vond dit altijd al een bijzondere foto door de compositie en bij kokosnoten krijg ik altijd een vakantiegevoel. Geen straf als ik hier thuis dus iedere dag naar moet kijken.

Ik koos ervoor om de foto op populierenhout te printen met een whitewash onderlaag. Het is de meest populaire houtsoort, waar klanten voor kiezen en ik snap inmiddels waarom. Het hout voelt glad en strak aan en oogt natuurlijk. Er zijn geen grote noesten zichtbaar, waardoor je bijna vergeet dat het echt een foto op hout is.

Daarnaast vind ik persoonlijk dat de afbeelding een speels effect krijgt doordat de foto over meerdere planken wordt geprint. Dit onderscheidt een foto op hout van de vele andere mogelijkheden die er zijn.

Naast een foto op populierenhout is er de keuze voor een foto op multiplex, steigerhout of een houtblok. Voor ieder wat wils. Bij populierenhout is het mooi om voor whitewash te kiezen, zodat de kleuren echter overkomen.

foto op hout-fotogeprint-review-winactie

Bestelproces van de foto op hout

Het bestellen is een vrij gemakkelijk proces. Het is een kwestie van de foto uploaden, het materiaal en een formaat kiezen en een keuze maken uit kleur, zwart-wit of sepia als effect.

Op het moment van uploaden krijg je niet te zien hoe de foto wordt opgedeeld over de planken. De planken zijn tien centimeter breed, maar je ziet dit nog niet op de foto afgebeeld.

Daarnaast blijft de foto in kleur op het moment dat je als effect voor zwart-wit of sepia kiest. Persoonlijk vind ik het prettig als je een betere indruk krijgt van het eindresultaat.

De aflevering gaat overigens ontzettend snel. Na twee dagen kreeg ik al een mail dat de foto bezorgd zou worden. Dat is nog eens een snelle service.

Fotogeprint-foto op hout-review-winactie

Het resultaat mag er zijn

Nieuwsgierig opende ik het pakket, want ik was ontzettend benieuwd naar het resultaat. Mijn eerste foto op hout en ik was verrast hoe echt de foto eruit ziet.

De kleuren komen op hout fletser over en hier moest ik in eerste instantie aan wennen. Daarnaast merkte ik dat mijn foto op hout wel gevoelig is voor de hoeveelheid licht die erop valt. De plek in huis waar ik de foto wilde ophangen, is toch te donker en dat maakt de foto gelijk somber.

Inmiddels heb ik een andere plek gevonden en de foto op hout heeft een mooi plekje boven in het trapgat gekregen. Iedere morgen als ik wakker word en uit de slaapkamer kom, word ik wakker met deze foto. Ik kan ergere dingen bedenken en ik ben er dan ook helemaal happy mee.

Foto op hout-fotogeprint-review-winactie

Voor- en nadelen op een rijtje

Een korte samenvatting met de voor mij persoonlijke voor- en nadelen.

Voordelen:

 • Het is gemakkelijk om een foto te bestellen met een duidelijk overzicht uit de keuzes die je kan maken
 • Er staat op de website veel informatie over de verschillende soorten hout en dat helpt absoluut bij het maken van de keuze voor een houtsoort.
 • De foto op populierenhout is mooi en strak afgewerkt.
 • Je krijgt een gratis ophangset meegeleverd.
 • Snelle verwerking en bezorging.

Nadelen:

 • Het zou gemakkelijk zijn om te zien hoe de foto wordt opgedeeld na het uploaden van de foto. Ik vond het best lastig om in te schatten of bepaalde details van een foto nog goed te zien zijn.
 • Je krijgt niet te zien hoe het zwart-wit of sepia effect er op de foto uitziet.
 • Ik weet niet of dit altijd geldt bij een foto op hout, maar mijn foto moet wel duidelijk in het licht hangen om niet te donker over te komen.

Toelichting van Fotogeprint:

Over twee weken zijn we klaar met ons nieuwe bestelsysteem. Hierop zullen planken te zien zijn tot op de milimeter nauwkeurig om de latten te volgen. Daarbij worden er ook 10 of meer instagram-achtige effecten ingebouwd die direct zichtbaar zijn op de foto.

Voor wat betreft de donkerheid van de foto, dit is erg afhankelijk van de kleuren van je foto. Een foto met veel wit zal op hout vaak nog witter overkomen, hetzelfde geldt andersom.

Wellicht nog handig om mee te nemen als je zelf aan de slag gaat met een foto op hout.

foto op hout-fotogeprint-review-winactie

Win je eigen foto op hout

Mijn foto uit Costa Rica krijgt nu een mooi plekje in ons huis. Maar ook jij mag wellicht ruimte maken voor een mooie afbeelding aan de wand. Je maakt nu kans om je eigen foto op hout van Fotogeprint te winnen op een formaat van 60 x 40 cm. Super leuk dat ik nog iemand blij mee mag maken.

Nieuwsgierig hoe je mee kan doen?

Laat een reactie achter onder dit bericht en vertel welke reisfoto jij graag op hout wilt laten printen. Er is ongetwijfeld een bijzondere herinnering die jij een mooie plek in huis wilt geven. Daarnaast stel ik het erg op prijs als je mij volgt via Facebook, Bloglovin’ en/of Instagram. Hier houd ik je bovendien op de hoogte van de actie en krijg je ook nog eens regelmatig een dosis reisinspiratie.

Meedoen kan t/m donderdag 24 september. De winnaar krijgt 25 september een e-mail met het goede nieuws. Meedoen loont absoluut, want ook voor de verliezers zit er nog iets in het verschiet.

Deze review bevat een product dat ik ontvangen heb van een bedrijf. Hierbij geef ik mijn eigen onafhankelijke mening.

23 Reacties

 1. Mooie foto Linda en wat een leuke winactie. Ik wil altijd al een foto op hout laten printen, maar het is er nog niet van gekomen. Dolgraag zou ik een foto van mijn reis van Nepal willen afdrukken. Op de foto staat een sherpa die uitkijkt op het stadje Pokhara.. 🙂

  1. Dank je wel Sieds en leuk dat je meedoet!

 2. Christa Langens 03/09/2015 at 13:10 Reply

  Wat een leuke actie! Het is inderdaad heel moelijk om één foto uit te kiezen, maar ik denk dat ik een keuze heb kunnen maken. Het is een foto geworden die ik heb gemaakt tijdens mijn reis in Namibië tijdens een gamedrive bij zonsopgang. Op de voorgrond staat een eenzame boom in het uitgestrekte landschap van de savanne met daarnaast een giraffe in het licht van de net opgekomen zon.

  1. Klinkt heel gaaf!

 3. Leuke actie! Ik zou een foto kiezen uit mijn inmiddels enorme Ghana-foto-verzameling, waarschijnlijk ééntje met mijn veel te leuke vriendje. Met zo’n mooie foto op hout is ie er toch altijd even bij!

  1. Ja dat klopt helemaal. Leuk dat je meedoet!

 4. Wat gaaf zeg!! Helemaal niet moeilijk om 1 foto uit te kiezen, want ik zou mijn vriend ontzettend graag willen verrassen met een foto van Gabar, de tijger die wij vorig jaar in het Tadoba National Park in India hebben gespot. Zou echt te gek zijn 🙂

  1. Oh dat klinkt goed. Zou een mooie verrassing zijn!

 5. Super leuk!! Ik zou n foto opbouw willen winnen van onze rondreis die as zaterdag begint naar Kroatië……!

  1. Begin maar alvast met mooie foto’s maken dan Anouk;-)

 6. Super! Ik heb een mooie foto van mijn man en jongste dochter van 1.5 jaar in het middeleeuwse centrum van Carcassonne. Ze zitten naast elkaar, kijken beiden naar hetzelfde wat zich naast hen afspeelde en haar handje ligt heel lief op zijn been.

  1. Leuk!

 7. Budapest 2014 met een vriendin. Helaas slechts een lang weekend, maar onvergetelijk.

  1. Leuke herinnering!

 8. Ik heb net je blog ontdekt, wat leuk! En wat een toffe actie! Een foto kiezen is inderdaad helemaal niet gemakkelijk! Ik zou de foto kiezen van de prachtige zonsondergang aan Cap Blanc-Nez in Frankrijk deze zomer, de mooie kleuren van de zon op de achtergrond en de silhouetten van enkele grassprieten op de voorgrond, één van mijn favoriete foto’s (die trouwens perfect op mijn kamer zou passen) 😉

  1. Leuk om te horen Tjapke! Dat klinkt als een heerlijke zonsondergang.

 9. Lijkt me ontzettend mooi om een foto op hout te printen van een van de laatste verre reizen die ik met mijn vriendin heb gemaakt; de reis naar Bhutan, een erg bijzonder en vredelievend koninkrijk waar maar weinig toeristen worden toegelaten. De foto die ik zou willen printen is onze beklimming van de Tigers Nest; een boedhistische tempel op een stijle rots.
  Mijn vriendin was toen al erg ziek en het is een wonder dat het haar gelukt is (welliswaar met wandelstok en kompleet uitgeput maar gelukkig). Ik zag vele gezondere mensen afhaken.
  Voor het klooster zelf mocht je geen foto maken maar we hebben een foto van dat we er bijna waren, met de tempel op de achtergrond en erg veel kleurrijke gebedsvlaggetjes.
  Hierna heeft ze ivm haar gezondheid niet ver meer kunnen reizen en is 1x in de 2 jaar een weekje geheel verzorgd Europa al een hele onderneming en een stukje vliegen eigenlijk al te belastend voor haar.
  Maar toen had ze vast en zeker een geluksengeltje op haar schouder zitten en dat straalde er van af. Zou erg leuk zijn om dit groots ergens neer te hangen.
  Sjoerd

  1. Wat een bijzonder verhaal Sjoerd en wat ontzettend stoer dat jullie het toch hebben gehaald!

   1. Dank je!
    Hopelijk zal ze zich ( steeds als ze die foto ziet) kleine(re) doelen kunnen stellen omdat ze beseft dat je met mindpower veel aan kan. Mijn moeder zei altijd: je geest is sterker dan je denkt…

 10. Nathalie Mulckhuijse 14/09/2015 at 15:24 Reply

  Een mooie foto van mijn dochtertje op het strand. wat bijzonder om dat op hout af te laten drukken.

  1. Dat is het zeker!

 11. Ik zou graag een zonsondergang graag willen laten afdrukken omdat we afgelopen voorjaar een fantastische vakantie hebben gehad in Callantsoog.
  Hier heb ik deze zonsondergang gefotografeerd tijdens een wandeling over het strand.
  Ik kies deze foto omdat het me een gevoel van vrijheid geeft, we er mooie herinneringen van hebben en ik het héérlijk vind om over het strand te wandelen.

  1. Zonsondergangen zijn altijd mooi om op te hangen!

Laat een reactie achter