Mijn top 5 favoriete accommodaties

Accommodaties-Bali-Costa Rica-New York

Een aantal weken geleden vroeg Daphne van food & flip flops mij om mijn vijf favoriete accommodaties op te noemen. Nou vind ik het altijd wel een feestje om leuke plekken uit te zoeken, dus dit moet wel lukken. Dat dacht ik tenminste, want het was toch wel lastig zonder namen en foto’s van veel hotels.

Toch dook ik mijn eigen geheugen in en daar kwam het een en ander naar boven zetten. Het is tijd voor een nieuwe dosis reisinspiratie met dit keer een aantal aangename accommodaties uitgelicht.

#1 Hotel Costa Verde in Manuel Antonio, Costa Rica

Met stip staat deze accommodatie op de eerste plek, daar hoef ik niet eens over na te denken. Het hotel beschikt over mooie kamers, die door een groene jungle zijn omgeven. Maar hoe sfeervol deze kamers er ook uitzien, het draait hier allemaal om die ene speciale kamer.

De 727 Fuselage Home is een voormalig vliegtuig dat is omgebouwd tot een hotelkamer. Een spectaculaire overnachting, die je eigenlijk niet mag overslaan als je in Costa Rica bent.

We sloten hier onze huwelijksreis af en dat kon niet specialer dan door hier te overnachten. Het vliegtuig steekt uit de jungle naar boven, waarbij op de plekken van de vleugels nu twee terrassen zijn. Met een cockpit in de badkamer en de raampjes in het slaapkamer is er zoveel mogelijk in tact gebleven.

Costa Rica- 727 Fuselage Home-Costa Verde-Manuel Antonio Costa Rica-727 Fuselage Hoe-Costa Verde-Manuel Antonio

#2 Villa met privézwembad in Seminyak, Bali

Het is al jaren geleden dat we hier waren en ik moet bekennen dat ik de naam niet meer weet van de accommodatie. Ik ben al aan het googlen geslagen, waar ik overigens een hoop mooie villa’s tegenkom, maar nergens gaat het bekende lampje branden.

Maar er zijn meer dan genoeg van dit soort villa’s te vinden, dus iets soortgelijks vind je ongetwijfeld. Na het rondreizen op Java verbleven we op Bali eerst in Sanur, dat hotel was toch ook niet verkeerd, en de laatste drie nachten gingen we voor nog meer luxe.

Een zeer ruime kamer, badkamer met twee regendouches, een klein privezwembad (baantjes trekken was geen optie) en nog een flinke buitenkeuken. Het laatste gebruikten we overigens niet, want voor een paar euro eet je je buik rond dus koken deden we niet aan.

Persoonlijk vond ik Seminyak geen hele gezellige plek, maar de villa en de brede stranden maakten een hoop goed.

Indonesie-Bali-Seminyak-villa-zwembad

#3 Arenal Paraiso Resort & Spa in Arenal, Costa Rica

Ja, weer eentje uit Costa Rica. Ik nam mijzelf eerder al eens voor om een blog te schrijven met leuke accommodaties in Costa Rica en nu weet ik weer waarom. Er zijn daar zoveel mooie plekken die omgeven worden door de prachtige natuur.

Toch verdient deze accommodatie wel een prijs voor ‘wakker worden met het mooiste uitzicht’. Ik beken dan gelijk dat dit wel afhankelijk is van het weer, want met regen is het uitzicht ineens een stuk minder spectaculair. Zie de ‘voor’ en ‘na’ foto hieronder.

Mocht het regenen dan is de Spa zeker aan te raden. Een volledig moment van ontspanning met de kletterende regen op de achtergrond. Er zijn ergere dingen in het leven. Schijnt de zon, dan is het echt wel lekker om een moment aan het zwembad te liggen. Je ligt hier echt in een schitterende omgeving.

Costa Rica- Arenal-La Fortuna-vulkaanCosta Rica 002-1-3Costa Rica- Arenal-La Fortuna-vulkaan

#4 Yotel in New York, Verenigde Staten

Voor ons was het een complete verrassing tijdens het boeken van het hotel waar we terecht zouden komen. Maar we waren al gelijk enthousiast na het bekijken van de website en het hotel stelde ons niet teleur. Dit was in ieder geval het meest fancy hotel ooit waar we sliepen.

De nieuwste technieken werden toegepast om er voor te zorgen dat de kamer zo functioneel mogelijk was. Een bed dat gedeeltelijk automatisch omhoog kon, zodat je meer ruimte had op de kleine hotelkamer.

Groot zijn de kamers nu eenmaal niet in New York. Onder het bed was speciaal ruimte gecreëerd voor de bagage, zodat we deze gemakkelijk kwijt konden. Daarnaast lag het hotel niet ver van Times Square en de metro, dus een prima locatie om de stad te verkennen.

rsz_p1000752 Yotel-New York-overnachten

#5 Daar gaan we nog slapen in Zuid-Afrika

Het probleem is dat ik van veel reizen niet meer weet waar we sliepen. Ik herinner me dat ik in Thailand en Mexico op meer mooie plekken heb geslagen en datzelfde geldt voor Australië. Maar ik weet niet meer in welke plaats en welke accommodatie.

In november vertrekken we naar Zuid-Afrika en ik weet al wel dat we daar in hele gave accommodaties slapen. We slapen een nachtje bij de boer, we worden ’s ochtends hopelijk wakker met wildlife om ons heen en zoals Martijn het noemt: we verblijven nog drie nachten in Barbie’s poppenhuis.

Inspiratie opgedaan?

Een mooi overzicht van een aantal parels waar we tijdens onze reizen zijn geweest. Wie weet heb je nog iets aan bovenstaande accommodaties bij het plannen van de je volgende trip.

Wat is jouw meest favoriete accommodatie?

6 Reacties

  1. Mooie locaties heb je geslapen! Het gaat inderdaad vaak meer om de plek of omgeving dan om de daadwerkelijke accommodatie, maar dat vliegtuig ziet er wel echt super gaaf uit!

    1. Dat vliegtuig was ook echt enorm gaaf!

  2. Gave accommodaties zeg! Vooral het voormalige vliegtuig lijkt me echt heel bijzonder om te overnachten.

    1. Dank je! Bijzonder was het zeker!

  3. Leuk om te zien! Ik heb mijn lijstje gisteren op m’n site gezet en dat ziet er toch weer heel anders uit 🙂

    1. Leuk, zal die van jou ook eens bekijken!

Laat een reactie achter