Winactie | Fotoboek van je eigen reis

Fotoboek-fotoalbum-Dominicaanse Republiek-Webprint.nl

Deze winactie is inmiddels gesloten. Bekijk het filmpje onderaan dit artikel om te zien wie er heeft gewonnen.

Hoe vaak gebeurt het wel niet: je komt terug van een fantastische reis, alle herinneringen liggen nog vers in je geheugen en je zet alle foto’s op de je computer. Vervolgens gebeurt er helemaal niets met die foto’s en staan ze jaren later nog steeds op dezelfde plek op je harde schijf. Je kijkt er nooit meer naar om en niemand krijgt jouw geweldige ervaringen te zien.

Zonde! Ik beken gelijk dat bovenstaand verhaal voor mijzelf heel herkenbaar is. Laatst kreeg ik de mogelijkheid via Webprint.nl om een fotoboek te maken van een reis. Ik neem je graag mee met mijn ervaringen en zeker zo leuk voor jou is dat je ook een album kan winnen.

Online fotoboek maken

Om wegwijs te worden in het programma hoef je geen hogere wiskunde te studeren. Het is gemakkelijk qua opzet en het wijst zichzelf allemaal. Het is geen probleem om in één keer veel foto’s te uploaden, waarbij het wel van belang is om te checken of het programma alles heeft opgeslagen. Dit kan namelijk iets langer duren, maar had bij mij waarschijnlijk te maken met de grote bestanden die ik gebruikte.

Er zijn een aantal handige sjablonen voor een overzichtelijke indeling van het fotoboek. Voeg je graag clipart afbeeldingen en verschillende achtergronden toe? Dan kan je helemaal losgaan in je fotoboek, want hier zijn meer dan voldoende opties voor.

Naar een aantal opties moest ik zoeken en op de website vond ik hier geen aanvullende informatie over. Het was mij niet gelijk duidelijk hoe ik een foto over de voor- en achterkant van de kaft kreeg.

Daarnaast hangt het er vanaf hoe je de achtergrond naar de pagina sleept. Door de manier van loslaten op de pagina bepaal je of alleen die ene pagina deze achtergrond krijgt of dat het voor alle pagina’s geldt.

Ik kwam er zelf niet uit en na een aantal keer stoeien met de achtergronden waagde ik er een telefoontje naar de klantenservice aan. Door de ruime openingstijden kon ik ’s avonds gelijk terecht en werd ik vriendelijk geholpen. Probleem opgelost!

Fotoboek-fotoalbum-Dominicaanse Republiek-Webprint.nl

Resultaat van het fotoboek

Het duurt vijf werkdagen voordat het boek klaar is en wordt verzonden. De bezorging ging helaas niet helemaal vlekkeloos, waardoor het uiteindelijk nog een aantal werkdagen duurde voordat ik het daadwerkelijk in huis had.

Maar het fotoboek is binnen en ik moet zeggen: het ziet er super uit. Mooie kwaliteit en met de hoogglans pagina’s spatten de foto’s van de bladzijde. Daarnaast voel je de stevige kwaliteit in je handen als je door het fotoboek bladert.

Het boek bevat platliggende pagina’s en vooral foto’s die je over twee pagina’s verspreid, komen hierdoor mooi uit.

Ik ben er in ieder geval erg tevreden over en zat voor een moment weer in de vakantiemodus.

Fotoboek-fotoalbum-Dominicaanse Republiek-Webprint.nl

Voor- en nadelen op een rijtje

Een korte samenvatting met de voor mij persoonlijke voor- en nadelen.

Voordelen:

 • Prachtig album met ruime keuze uit soorten en maten.
 • Overzichtelijke prijzen. Er komen geen verrassingen meer bij achteraf. Daarnaast vind ik de prijs/kwaliteitverhouding meer dan goed.
 • Op de eerste en laatste pagina van het album (de kant van de kaft) kan je ook een foto plaatsen.
 • Prettig en gemakkelijk programma om mee te werken.
 • Ruime openingstijden klantenservice

Nadelen:

 • Weinig keuze qua sjablonen voor het indelen van de foto’s op een pagina. Persoonlijk houd ik wel van variatie en mag er van mij wel meer keuze zijn. Natuurlijk kan ik deze zelf maken, want je kan zelf foto’s toevoegen. Het kost dan alleen iets meer tijd om alles goed uit te lijnen.
 • Er mogen van mij iets meer tips op de website komen voor het maken van een fotoboek. Ik kon ze in ieder geval niet vinden. Dat scheelt weer een telefoontje naar de klantenservice.

Fotoboek-fotoalbum-Dominicaanse Republiek-Webprint.nl

Win je eigen fotoboek

Mijn reis van de Dominicaanse Republiek ligt nu in ieder geval vast in een fotoboek. Nu is het tijd om jou aan het werk te zetten. Je maakt namelijk kans op een tegoed van € 25,- die jij kan besteden bij Webprint.nl voor een boek van jouw reis.

Laat een reactie achter onder dit bericht en doe mee met de actie. Vertel van welke reis jij graag je herinneringen wilt vastleggen. Een reis waar je bijzondere herinneringen aan hebt of wellicht ga je binnenkort die ene fantastische reis maken. Ik ben benieuwd!

Meedoen kan t/m donderdag 20 augustus. De winnaar krijgt 21 augustus een e-mail met het goede nieuws.

Deze review bevat een product dat ik ontvangen heb van een bedrijf. Hierbij geef ik mijn eigen onafhankelijke mening.

24 Reacties

 1. Wij willen heel graag onze huwelijksreis naar het Zuidwesten van Amerika in een fotoboek vastleggen! De reis was zo fantastisch mooi dat het eigenlijk niet in woorden is uit te drukken! Hopelijk kan dat met een fotoboek wel?!

  1. Beelden zeggen meer dan woorden, dus vast wel;-)

 2. ik zou wel een fotoboek willen maken van mijn reis naar Nepal. Omdat het mijn eerste reis alleen was en ik vrijwilligerswerk ging doen heb ik gekozen om mijn reisdagboek met wat foto’s af te drukken, maar eigenlijk komen al die mooie foto’s niet goed tot hun recht zo!

  1. Wat zonde. Wel een mooie bestemming voor vrijwilligerswerk.

 3. Nou heb je even…. ik moet al onze herinneringen naar deze prachtige landen nog vast leggen: Thailand, Amerika, New Zealand, Australië en ook de Dominicaanse Republiek ???? waar haal ik de tijd vandaan. Maar wellicht als ik zou winnen……..????????

  1. Haha, jij moet eigenlijk 5 fotoboeken winnen;-)

 4. Mooi fotoboek Linda, ben zelf ook een groot fan van die platliggende pagina’s, dat maakt het boek nog mooier. Ik zou een fotoboek willen maken van mijn recente reis door Jordanië. Het was een prachtige reis met veel hoogtepunten die ik nog graag in een fotoboek wil vastleggen.

  1. Dank je wel Sieds! En dat geloof ik zeker dat je daar een mooie reis hebt gemaakt:-)

 5. Ik ben net terug van een rondreis door Thailand. Zo veel gave dingen gezien, te veel om allemaal op te noemen! Ik wil ook echt een fotoboek maken zodat ik alles wanneer ik wil weer even terug kan kijken en me weer helemaal in de jungle, op een olifant, al die mooie stranden en tussen de bijzondere mensen die ik heb ontmoet, kan wanen.

  1. Mooie reis!

 6. Heb volgens mij wel een keer vaag van Webprint gehoord, maar dacht dat zij meer voor visitekaartjes etc. waren.

  Nou, ik ben aan mijn album voor Zuidoost Azie begonnen hoor. Hij is bijna af! Dan kan ik beginnen aan de volgende albums die nog op mijn lijstje staan. Om te beginnen onze geweldige hike door Kroatie afgelopen mei! En daarna de drie weken in Portugal van afgelopen maand. Ow wacht, volgens mij liggen er ook nog foto’s van onze tripjes naar Wenen, Maastricht en Brussel. Nog genoeg albums te maken dus 🙂

  1. Nee hoor, je kan er voor allerlei producten terecht. Neem vooral een kijkje op de website!

 7. Ik ben net thuis gekomen van mijn reis door Maleisie en singapore. We hebben onwijs mooie momenten vastgelegd. Zeeschildpadden waar we mee op de foto staan, orang oetans in het wild maar ook mooie witte stranden. Het zou onwijs leuk zijn deze mooie momenten allemaal vast te leggen in een mooi fotoalbum, zodat mijn vriend en ik nog vaak herinneringen kunnen ophalen over deze fantastische reis!

  1. Dat klinkt als een hele mooie reis!

 8. Ik doe toch onwijs graaaaag mee aan je winactie Linda! Ik win onwijs graag zo’n tof fotoboek. Komt goed van pas voor mijn foto’s van Canada!

  1. Leuk! Daar kan je je foto’s voor Canada inderdaad perfect in kwijt!

 9. Anita Hubert 12/08/2015 at 00:04 Reply

  Inmiddels alweer wat jaren geleden, maar ik bewaar erg goede herinneringen aan mijn vakantie in Lido de Jesolo, vooral vanwege de bezoekjes aan Venetie.

  1. Leuk!

 10. Ik ben altijd dol op fotoboeken en ik pak ze er ook af en toe weer eens bij om weer terug te gaan naar die mooie momenten. Ik ga in oktober met mijn moeder naar Istanbul en het lijkt me geweldig om daar een fotoboek van te maken zodat de mooie herinneringen vereeuwigd zullen zijn!

  1. Leuk om af en toe weer eens terug te bladeren he. Istanbul is een mooie stad, hopelijk is het er straks weer iets rustiger!

 11. Wat een leuke winactie! Ik zou graag een fotoboek maken van de reis naar Boedapest die ik begin september ga maken met mijn vriend. Het is voor het eerst dat we echt op vakantie gaan samen en dat moet natuurlijk vastgelegd worden met een heleboel foto’s 🙂

  1. Leuk dat je meedoet!

 12. Ik zou heel graag een fotoboek maken van mijn reis naar Sri Lanka. Deze reis heb ik gemaakt als reisleider samen met vijf 16-jarige meisjes via pure expedition. De reis was een combinatie van vrijwilligers en rondreizen en stond vooral in het teken van de zelfontwikkeling van de deelnemers. En wat hebben ze veel geleerd van dit prachtige land en de heftige ontwikkelingsprojecten, heel mooi om te zien. Ik zou hun ervaringen en groei graag vastleggen in een mooi fotoboek die ik bij de reünie aan ze kan laten zien.

  1. Dat klinkt als een hele bijzondere reis!

Laat een reactie achter