Surfen op de Dominicaanse Republiek

Dominicaanse Republiek-surfen-Macao Surf Camp-Macao beach

Bij surfen dacht ik niet als eerste bestemming aan de Dominicaanse Republiek. We deden het een aantal jaar geleden in Australië en dat is natuurlijk één van dé surfbestemmingen. Maar dat niet ver van de resorts het mooie strand van Macao ligt en dat je hier kan surfen; dat wist ik niet.

Ik sta op reis open voor verrassingen, dus op een vroege woensdagochtend stonden wij klaar voor dit avontuur. Met de slaap in onze ogen werden we opgehaald en een klein half uur later kwamen we aan op een plek die niet te vergelijken is met het resort. Heerlijk zo’n andere omgeving…

Macao Surf Camp

De plek om te gaan surfen vanuit Punta Cana is het strand van Macao. De instructeurs van Macao Surf Camp leren je hier de basiskneepjes van het vak. En zoals voor zoveel dingen geldt: het ziet er zo gemakkelijk uit, maar op het moment dat je het zelf doet, valt het vies tegen.

Je hebt de keuze om met een privéinstructeur het surfen onder de knie te krijgen of je deelt een instructeur met nog iemand. Wij hadden geluk en kregen ieder een eigen instructeur. Dat maakt het alleen een stuk pittiger, want je gaat maar door.

IMG_2453-1IMG_2318-1Dominicaanse Republiek-surfen-Macao Surf Camp-Macao beach

De eerste surfmoves

We beginnen deze dag met het droog oefenen op het strand. We maaien met onze armen door het zand, zetten onze handen op de juiste plek op het surfboard en springen ontzettend soepel op onze benen. Tot zover het begin van ons avontuur.

Niet veel later vertrekken we met onze boards richting het water voor het echte werk. Na drie keer sta ik al op mijn board en laat ik mij meenemen door de golven. Hier en daar een beetje wiebelend en zoekend naar mijn evenwicht. Maar het is gelukt: ik sta op mijn surfboard zonder er gelijk af te vallen! Net als in Australië geeft het weer een enorme kick.

Dominicaanse Republiek-surfen-Macao Surf Camp-Macao beach

Tijd voor een surfbreak

Na een uur springen, vallen en liters zeewater naar binnen te werken, is het tijd voor een korte pauze. Een pauze die erg welkom is, want stiekem is het behoorlijk zwaar. Niet alleen specifiek voor mijn arm, maar elke spier in mijn lichaam roept om een paar minuten rust.

Met een flesje mineraalwater spoelen we de smaak van zeezout weg en de mango en kokosnoot geven ons nieuwe krachten. Op naar het volgende uur surfen met vallen en opstaan. Ondertussen komt de surfhond van Macao Surf Camp ons nog vergezellen. Het is overduidelijk dat hij dit vaker heeft gedaan…

Dominicaanse Republiek-surfen-Macao Surf Camp-Macao beachDominicaanse Republiek-surfen-Macao Surf Camp-Macao beach

De resultaten op foto en video

Tijdens het surfen loopt er constant iemand rond om alles vast te leggen met de foto- en filmcamera. We zien onszelf terug in moeilijke poses, met af en toe een happy face als we toch echt blijven staan.

Ook al staan we er niet altijd even charmant op, het is een leuke herinnering aan deze sportieve ochtend. Het is bovendien bewijs voor het thuisfront dat het ons echt lukt om te blijven staan.

Na het surfen wacht ons een heerlijke lunch met een typisch Dominicaans gerecht. Dat gaat er lachend in en onze borden gaan dan ook helemaal leeg.

Dominicaanse Republiek-surfen-Macao Surf Camp-Macao beach Dominicaanse Republiek-surfen-Macao Surf Camp-Macao beach-Dominicaans eten

Ook surfen op de Dominicaanse Republiek?

Ben je van plan om richting dit verrassende eiland te gaan? Ga dan echt eens een keer surfen als je in Punta Cana verblijft. Ik vind het persoonlijk zonde om alleen maar op je resort te blijven. Daarnaast is het een goede manier om gelijk de calorieën te verbranden die je er op het resort aan eet en drinkt.

Het team van Macao Surf Camp geeft je een warm welkom en ze hebben alle aandacht voor je tijdens de surfles. Zeker doen dus! Zou jij gaan surfen op de Dominicaanse Republiek?

Deze activiteit vond plaats in samenwerking met het Dominicaans Verkeersbureau en Macao Surf Camp.

Dominicaanse Republiek-surfen-Macao Surf Camp-Macao beachDominicaanse Republiek-surfen-Macao Surf Camp-Macao beach Dominicaanse Republiek-surfen-Macao Surf Camp-Macao beach Dominicaanse Republiek-surfen-Macao Surf Camp-Macao beach

10 Reacties

 1. Yes surfen! De reden voor mij om regelmatig naar de kust op reis te gaan. Ik ben op zoek naar een eigen board, zodat ik het wat beter kan onderhouden. Ik hou van de way of life van het surfen!

  1. Nou dan ben jij al een stuk gevorderder dan ik denk, want ik ben nog lang niet zo ver dat ik een eigen board wil haha!

 2. Wat ziet dat er gaaf uit! Misschien moet ik het in Curacao ook maar een proberen! Geen idee of dat kan eigenlijk maar lijkt me leuk om eens te proberen!

  1. Het is ook heel leuk om te doen! Ik weet eigenlijk niet of het kan op Curacao. Windsurfen heb ik volgens mij wel gezien, maar van deze variant durf ik het niet te zeggen.

 3. Wat een gave ervaring zeg! Stoer om op zo’n board de golven in te duiken. Al geloof ik je graag dat het ook pittig is… Die hond op het board is leuk!

  1. Ja heel cool om te doen! Die hond is leuk he haha, dat doet ie regelmatig denk;-)

 4. Jaaaaa nog iemand die intens gelukkig wordt van surfen! Ik zou de DR niet snel als surfbestemming bestempelen, maar het ziet er geweldig uit 🙂 En heerlijk ook dat er foto’s en video’s van jullie werden gemaakt. Op de enige foto van mij met een surfplank in het water ben ik een klein stipje in de verte op een golf… De fotograaf was een betere surfer dan dat hij foto’s kon maken. Soms neem ik de action-cam mee, maar of de batterij valt uit, of ineens liggen er honderd zwemmers in het water (niet fijn tijdens het surfen), of ik vergeet simpelweg om de camera aan iemand te geven om een foto te maken… :’)

  1. Je kan er blijkbaar echt heel goed surfen. Wij hadden alleen maar babygolven, maar ik vond ze hoog zat;-). Hier liepen echt aparte mensen rond om te filmen en foto’s te maken en ze gingen ook de zee in, dus je kwam er toch echt wel op te staan.

 5. Ik ben zelf niet zo’n waterrat maar die foto van die hond op de surfplank is heerlijk!

  1. Haha, leuk is die foto he:-)

Laat een reactie achter