Virtueel gorilla’s in Oeganda spotten

Pen en papier zijn al jaren geleden ingewisseld voor een typemachine en later door een computer. De mobiele telefoon is al lang niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De tijd dat we een fotorolletje weg moeten brengen om te laten ontwikkelen, kan ik mij nog net herinneren. We leven in een digitaal tijdperk, waarbij de ontwikkelingen elkaar in een razend tempo opvolgen.

Is er dan nog wel ruimte over voor vernieuwing? Jazeker, voor een ontwikkeling die Virtual Reality heet. Voordat je het weet, kan je thuis vanuit de woonkamer al de ultieme vakantiebeleving ervaren.

Virtuele reisbrochure

In januari lanceerde Matoke Tours tijdens de Vakantiebeurs als eerste reisorganisatie een virtuele reisbrochure. Een filmploeg reisde af naar Oeganda om daar met een 360 graden camera fantastische beelden vast te leggen. Deze beelden vormen uiteindelijk samen een virtuele reisbrochure.

Niet meer door een gids bladeren, maar het gevoel krijgen dat je echt al op de bestemming bent. Met een speciale bril neem je vooraf al een kijkje bij de accommodaties en de locaties van je reis met als ultieme hoogtepunt de gorilla tracking.

Een mooie ontwikkeling in de reisbranche en eigenlijk wil je daarna nog maar één ding; een ticket naar Oeganda boeken om de gorilla’s live te spotten.

Matoke Tours-Virtual Reality-gorilla tracking

Een bijzondere ervaring

“Ik hoor de oerwoudgeluiden om mij heen en nieuwsgierig kijk ik rond. Ik hoor de bladeren ritselen en ineens zie ik een groep gorilla’s voor mij zitten. Rustig wachten ze af wat er gebeurt. Samen met de gids aanschouw ik deze machtige dieren.

Dan komt er eentje in actie en voordat ik het in de gaten heb, komt de gorilla wel heel dichtbij. Dat wordt een dikke pakkerd of ziet hij mij eerder als een lekker hapje? Ik doe van schrik een stap naar achteren en hoor het gelach om mij heen.”

Het voelt levensecht als ik de bril op heb en mijzelf in Oeganda waan. Het is een ervaring die eigenlijk niet met woorden uit te leggen is. Om een klein idee te geven van mijn reactie bekijk dan eens onderstaand filmpje. In Milaan denken ze er hetzelfde over.

Ook benieuwd naar de gorilla tracking?

Ben je niet op de Vakantiebeurs geweest? Grijp dan nu je kans, want via de website van Matoke Tours bestel je een Matoke Cardboard om thuis dezelfde ervaring te beleven. Vervolgens download je alleen nog de app op je telefoon en dan start het avontuur.

Matoke tours is dé kwalitatieve reisspecialist voor bijzondere Afrika reizen naar Oeganda, Tanzania, Zanzibar, Madagascar Malawi, Zambia en Rwanda. Deze reisorganisatie heeft mij gevraagd om mijn ervaring te delen, waarbij het artikel uiteraard mijn persoonlijke mening bevat. 

Matoke Tours-Virtual Reality-gorilla tracking

Laat een reactie achter