Mijn reis top 5

Wie heeft ze niet…die ene mooie herinnering aan je favoriete land, dat bijzondere avontuur tijdens je reis of de prachtige cultuur van een land. Laatst stelde blogger Marcella Molenaar haar Reis top 5 samen. Zij vroeg mij het lijstje over te nemen en mijn favorieten te benoemen.

Nou vind ik het altijd leuk om weer even terug te denken aan mooie momenten op reis, dus een straf was het zeker niet. Wel moest ik af en toe weer graven in mijn geheugen. Sommige landen heb ik alweer een tijdje terug bezocht en stiekem vergeet je wel het een en ander. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog. Deze helpen altijd weer om de mooie herinneringen naar boven te halen.

Fijnste accommodatie – Hotel Costa Verde

Eigenlijk zijn dat er best veel geweest. Ik vind het heerlijk om op zoek te gaan naar een leuk hotelletje voor uiteraard ook een leuk prijsje. Daar kan dan best wel eens wat tijd in gaan zitten. Ik neem niet snel ergens genoegen mee. Jammer genoeg weet ik van heel veel bestemmingen al niet meer precies hoe het hotel heet. Nu ik aan het bloggen ben geslagen, bedenk ik me dat dit wel handig was geweest voor leuke tips.

Maar er is één accommodatie die er met kop en schouders bovenuit springt. En dat is de 727 Fuselage Home in Hotel Costa Verde. We verbleven hier een nachtje tijdens onze honeymoon. Het zal lastig worden om deze nog te overtreffen. Een mooie uitdaging voor de toekomstige reizen.

Costa Rica 001 (864) niet bewerkt

Verrassendste stad

Een stad die mij echt verrast heeft, is Havana. In Cuba kreeg ik er een nieuwe liefde bij. Voordat we naar Cuba vertrokken, had ik alleen het beeld van de oldtimers die overal rond reden. Maar dat de stad zoveel sfeer uitstraalt met haar prachtige gebouwen en levendige pleinen had ik niet verwacht.

Overal muziek op straat, prachtige muurschilderingen op de gebouwen en lieve, vriendelijke mensen. Vooraf hoorde ik met name hele goede verhalen over Trinidad, en terecht. Maar Havana is echt één van mijn favoriete steden geworden. De stad heeft een speciaal plekje in mijn hart.

IMG_1644

IMG_1618

Mooiste kustlijnen – Algarve, Portugal

De stranden is het Caribisch gebied behoren tot mijn favorieten. Witte stranden en een kraakheldere blauwe zee. Maar…ik nomineer ze toch niet voor de mooiste kustlijnen. In Costa Rica en Australië kwamen we afgelegen, kleine strandjes tegen die werden omarmd door de mooie natuur. Schitterend om te zien, maar ook deze nomineer ik niet voor de mooiste kustlijnen.

Dit keer blijf ik dichter bij huis en denk ik met een glimlach terug aan Portugal. De kust van de Algarve is indrukwekkend te noemen. Kleine baaitjes met roodbruine kalkrotsen als achtergrond. En het fijne hiervan is dat je er maar drie uurtjes voor in het vliegtuig hoeft te zitten.

2015-02-15 12.23.31

Studiereis 115

Onverwachts pareltje

In Mexico was ik echt verrast door de cenotes die in Yucatan liggen. Dit is een soort van grot met een waterpoel erin. Voor Maya’s zijn dit heilige plaatsen, omdat het de ingang naar de onderwereld is.

Ik was vooral verrast door de schoonheid en het mysterieuze sfeertje dat rond de cenote hangt. Kraakhelder water, omgeven door lianen en groene bladeren die tegen de rotswand opklimmen. Perfect voor een heerlijke duik in het water tussen de krioelende vissen. En wie weet kom je de onderwereld nog wel tegen…

Afbeelding 317

Afbeelding 318

Gaafste dieren – Dolfijnen

Die wil ik eigenlijk nog zien, want ik wil heel graag ‘The Big Five’ spotten in Afrika. Het zwemmen met walvishaaien in Mexico leverde wel een spannend momentje op. Met name op het moment dat de walvishaai besloot wat dichter bij het oppervlak te zwemmen. En snorkelen op Klein Bonaire vond ik werkelijk fantastisch. Alle soorten en kleuren vissen zwommen rond met hier en daar een eenzame schildpad.

Maar heel gaaf vind ik eigenlijk dolfijnen. Op Curaçao hebben we met dolfijnen gezwommen. En ik vond het zo bijzonder dat ik het niet één keer, maar zelfs twee keer heb gedaan. Helemaal te gek vind ik het als je op een boot over zee vaart en ze springen al varend met je mee. Op de boot naar Klein Curaçao hadden we dit geluk. Dan vergeet ik hoe vervelend ik varen op een boot vind. Heel eventjes voel ik me dan niet meer zeeziek.

20110620-noon-catw-sw-EL 001

IMG_0801

Wat is jouw reis top 5?

Omdat ik het een erg leuk lijstje vind, geef ik het ook graag door. Sandra, Kirsten, Edith en Jenny: zijn jullie de volgende? Als er nog meer liefhebbers zijn, neem het dan vooral over. Vergeet niet een linkje naar Marcella toe te voegen…

En voor alle andere lezers…wat is jouw reis top 5?

14 Reacties

 1. Een heel leuk lijstje Linda! In Havana kan ik me helemaal vinden, dat vond ik ook zo’n speciale stad. Echt een unieke sfeer, die je nergens anders vindt 🙂

  1. Dank je wel Karlijn! En helemaal eens met Havana:-)

 2. Erg leuk dat je jouw Reis Top 5 hebt gemaakt, tof om te lezen! Jouw lijstje is eigenlijk een wishlist voor mij, want Mexico, Curaçao, de Algarve en Havana staan hoog op mijn wishlist. En die te gekke accommodatie niet te vergeten! Mooie foto van jou met de dolfijn, je straalt!

  1. Dank je wel! Leuk om in te vullen, maar wel heel lastig!

 3. Dank voor de tag!

  Ik vind deze écht behoorlijk lastig, maar ergens de komende weken ga ik kiezen en schrijven. Moeilijk hoor 😉

  1. Graag gedaan. En het viel mij toch ook wel tegen. Dan moet je ineens keuzes maken…

 4. Ah wat een fijn lijstje heb je! Dat zwemmen met dolfijnen lijkt me ook zo leuk om te doen, maar dat is er tot op heden nog niet van gekomen! Ik weet uberhaupt niet of ik vijf dingen uit zou kunnen kiezen hoor!

  1. Dank je wel Simone. En vijf dingen uitkiezen is enorm lastig. Het had zomaar een ander lijstje kunnen worden.

 5. Wat een fijn lijstje! Ik krijg er instant vakantiekriebels van. Gaaf dat je in dat vliegtuig hebt geslapen, ik doe tijdens een vlucht geen oog dicht, maar hier zou het wel lukken denk ik ;)!

  1. Haha, wij hebben hier inderdaad heeeeerlijk geslapen.

 6. Leuke lijst. Enkele van je bestemming staan nog op een soort Bucket List om te gaan bezoeken.

  Mooie natuur en vriendelijke mensen vind je terug in Wales. Van de prachtige hoofdstad Cardiff tot de Brecon Beacons en de Snowdon. Een bestemming die door een hoop mensen wordt overgeslagen omdat het toch behoorlijk vaak regent.

  De mooiste kustlijnen die ik tot nu toe heb gezien is op Zakynthos. Op enkele uren vliegen van Amsterdam kom je dit Griekse pareltje tegen. Een echte aanrader voor een weekje vakantie.

  1. Leuk! De bestemmingen die je noemt, zijn voor mij nog onbekend:-)

 7. Hé, das ook stom! Ik dacht dat ik een reactie al had achtergelaten, maar niet dus…. In ieder geval, ik ga de tag invullen, super leuk dat je aan mij denkt! Ik hoop hem volgende week al online te hebben… Ik denk trouwens dat er wel een aantal dingen zijn die overeenkomen trouwens haha! Vooral de kustlijnen van Portugal, daar kan ik nog steeds bij wegdromen…

  1. Leuk dat je ‘m ook gaat invullen, ben benieuwd naar jouw antwoorden! En die kustlijnen van Portugal zijn ook gewoon mooi:-)

Laat een reactie achter