Met Tinker Travel naar Schiphol

Tinker Travel-taxivervoer-luchthavenvervoer

Ik spring een gat in de lucht als ik hoor dat ik mee mag naar Portugal en doe een dansje met mezelf in de woonkamer. Niet veel later realiseer ik me dat het nog wel een ding is om op Schiphol te komen. Ik moet er namelijk om 4.15 uur zijn. Op een woensdagochtend, als er geen nachttreinen rijden en iedereen de volgende dag gewoon moet werken.

Bij terugkomst landen we op zaterdag tegen middernacht weer op Schiphol. Ook al zo’n prettige avond, want de meesten hebben wel plannen. De trein is eventueel nog een optie, maar dan doe ik er minimaal twee uur over op dat tijdstip.

Mijn redder in nood? Tinker Travel! Ze haalden me op om naar Schiphol te gaan en stonden netjes op mij te wachten nadat ik terug kwam. En die trein? Die had ik nooit meer gehaald. We hadden op de terugweg twee uur vertraging…

Think Tinker

Tinker Travel heeft geen eigen pool van taxi’s, maar werkt samen met lokale bedrijven. Er zijn drie opties voor luchthavenvervoer. Economy, Comfort en Business Class. Net als in het vliegtuig. Bij de eerste variant deel je de taxi eventueel met andere reizigers. Bij Comfort en Business Class reis je met een privétaxi, met als verschil dat de laatste optie een luxe wagen biedt.

Bij terugkomst op Schiphol staan de Tinkerbelles klaar om je op te vangen bij het meetingpoint. Dit geldt overigens ook voor Brussel en bij de overige luchthavens gebeurt dit op afstand. Met een beetje geluk staan de taxi en de eventuele andere reizigers al klaar en stap je gelijk in om naar huis te gaan.

Handig om te weten. Tinker Travel werkt eigenlijk net als een luchtvaartmaatschappij. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper je ticket is. Check dus gelijk de tarieven op het moment dat je vliegticket geregeld is.

Naast Schiphol biedt Tinker Travel deze service ook aan naar de andere luchthavens in Nederland en een groot aantal vliegvelden in België en Duitsland

Mijn persoonlijke ervaring

In mijn geval is de chauffeur te vroeg, dus op het idioot nachtelijke tijdstip graai ik snel mijn laatste spullen bij elkaar en sprint ik naar buiten. Na 2,5 uur slaap hoop ik wakker te blijven, maar met mijn gezellige Bossche taxichauffeur is dat geen probleem. En ik heb mazzel, want ondanks dat ik reis in de Economy Class ben ik de enige deze rit. Ik ben dus ruim op tijd op Schiphol.

Ook terug loopt alles van een leien dakje, ondanks de vertraging van bijna twee uur vanuit Lissabon. Op dat moment ben ik blij dat ik niet op de laatste trein heb gegokt, want dat was de eerste trein de volgende dag geworden.

Op het moment dat ik mijn telefoon aanzet, ontvang ik al een sms dat de tinkerbelles op mij staan te wachten bij het meetingpoint. Eenmaal daar aangekomen staat de taxichauffeur al klaar voor vertrek. Ik reis wederom alleen, dus een uur later steek ik de sleutel in de voordeur en stap ik weer naar binnen in mijn eigen huis.

Is het een aanrader?

Voor mij voelde het aan als een luxe manier van reizen naar Schiphol. Niet wachten op een trein die vertraging heeft, geen andere mensen lastig vallen om mij op onmogelijke tijden van en naar Schiphol te brengen en ik hoefde na een lange dag niet zelf achter het stuur te zitten om naar huis te rijden.

Dus ja, in dat opzicht is het zeker een aanrader. Daar moet ik wel bij opmerken dat er een ander prijskaartje aan hangt ten opzichte van bovenstaande opties. Al wordt het reizen met de trein ook steeds duurder en is parkeren op Schiphol niet altijd voordelig, dus het is zeker de moeite waard om te vergelijken. Zorg in ieder geval dat je er op tijd bij bent.

Think Tinker als je op reis gaat. Op welke manier reis jij graag naar het vliegveld?

Met dank aan Tinker Travel voor de samenwerking.

Bron foto: Tinker Travel.

Één reactie

  1. Mij is Tinker goed bevallen. Ik ben wel in slaap gevallen in de auto. Toen ik wakker werd, was ik thuis. Heerlijk!

Laat een reactie achter