7 tips om fit het vliegtuig uit te stappen

Vanaf het moment dat de wekker gaat, sta ik al naast mijn bed en voel ik de reiskriebels opborrelen. Het is weer zo ver. Ik wrijf de slaap uit mijn ogen, stop de laatste spullen in mijn tas en check nog een keer of mijn paspoort is ingepakt.

Ik vind vliegen geen probleem, ook niet als het een lange vlucht betreft. Ik stel me erop in dat ik voorlopig niet het vliegtuig uit kom. Een film kijken tijdens de vlucht, de binnenkant van mijn ogen bekijken of een zoetsappige chicklit lezen op mijn e-reader. Zo kom ik de uren wel door.

Stijve ledematen en spieren

Na verloop van tijd merk ik wel dat alles in mijn lichaam stijver wordt. Zware benen, mijn knie heeft beweging nodig en mijn nek voelt niet altijd even soepel als ik heb liggen slapen.

Herkenbaar? Er is iets aan te doen. Neckermann maakte onderstaande infographic met handige tips om fit te blijven tijdens de vlucht.

Your-Flying-Health-and-Fitness-Guide-NL-infographic

Een korte samenvatting

Dat wordt dus shoppen op de luchthaven in je meest sexy joggingbroek en dikke trui. Wakker worden kan toch echt het beste zonder die bak sterke koffie. Is het tijd voor avondeten? Loop de grote gele M dan maar voorbij en kies voor een gezonde variant.

Gooi je lenigheid in het vliegtuig in de strijd en trek je niets aan van de mensen om je heen. Er is niets mis met je knieën knuffelen en een beetje yoga in het vliegtuig.

Mijn persoonlijke tip

Ik kreeg laatst nog een tip van de schoonheidsspecialiste. Het heeft niets te maken met fit blijven tijdens het vliegen, al houdt het je gezicht wel fris en fruitig.

Ken je dat gevoel dat alle vocht uit je gezicht is getrokken en je gezicht trekt aan alle kanten? Ik smeer nu vlak voor de vlucht heel licht een masker op mijn gezicht en laat dat lekker intrekken tijdens de vlucht. De (meeste) mannen slaan deze tip waarschijnlijk snel over, maar ladies: het is een aanrader.

Daarnaast drink ik altijd liters water, ook tijdens de vlucht. Dus kijk de stewardess gerust nog eens lief aan voor een glas water.

Wat is jouw persoonlijke tip om fit te blijven tijdens het vliegen?

Dit is een gesponsord artikel. Het artikel is door mijzelf geschreven en gebaseerd op mijn eigen ervaringen.

8 Reacties

 1. Die tip van dat masker is een goede! Ik krijg het soms zelfs voor elkaar om mijn laptop erbij te pakken en lekker wat te werken (totdat de batterij op is). Verder inderdaad veel film kijken, lezen en slapen! :p

  1. Slapen scheelt al veel, dan gaat de tijd lekker snel!

 2. Door het gangpad lopen heb ik vorig jaar tijdens de vlucht naar Amerika wel gedaan inderdaad. Maar ik voelde me na de vlucht zo brak dat ik misschien toch de andere tips ook eens moet proberen 🙂

  1. Ik kan ook nooit stil blijven zitten inderdaad:-)

 3. Ga morgen mijn vrouw vragen voor het masker. Neem ik dat dinsdag 🙂

  Verder…. Champagne. Eten met wijntjes. 3 gin tonics en tada….. :). Wijn altijd wit. Geen rood.

  Oh. Voor mannen. Ik heb idee dat baardgroei sneller gaat op grote hoogte (lagere druk?) 😀

  1. Haha, toch een man die het uit gaat proberen. Ik ben benieuwd hoe het je bevalt! En dat met die baardgroei kan ik dan weer niet over meepraten;-)

 4. Hahaha, volgens mij doe ik ze allemaal en nóg vind ik vluchten die langer zijn dan 4 uur niks. Misschien dat masker eens proberen want dat doe ik (nog) niet!

  1. Tsja, dan wordt het gewoon de lange vlucht uitzitten en wachten tot je er bent;-)

Laat een reactie achter