Reisbloggers op expeditie door Maastricht

Maastricht-reisblogger

Afgelopen week was een drukke week qua blogafspraken. De ene avond naar Den Haag voor een event op de Zweedse Ambassade, een paar dagen later een middag naar Maastricht om een aantal andere bloggers te ontmoeten.

Zet een aantal reisbloggers een middag bij elkaar en drie keer raden waar het dan over gaat? Juist, bloggen en reizen. Oh ja, ondertussen vergaten we niet rond te kijken naar de leuke plekken van Maastricht.

Eerste kennismaking

We beginnen de middag met een korte kennismaking. Aniek neemt een aantal weken eerder het initiatief voor deze bloggersmiddag en is ook de enige die ik al eens eerder ‘live’ heb ontmoet, waaronder een aantal dagen eerder in Den Haag.

De rest ken ik niet of alleen via de social media, vooral op Twitter wordt er nogal eens flink op los gekletst tussen de bloggers. Extra leuk om nu dan echt een gezicht achter de blogs te zien. Ook namens VVV Maastricht en Kaboom Hotel is er iemand aanwezig en het ijs tussen iedereen is al snel gebroken. Op naar de gezelligheid die middag.

Kaboom Hotel

Sinds kort is er een nieuw hotel geopend in Maastricht en het Kaboom Hotel bevindt zich tegenover het station. We krijgen hier een korte rondleiding en ik word er al snel enthousiast over. Het ziet er fris en modern uit en er is niet meer aanwezig in de hotelkamer dan nodig is. Een goed bed, een badkamer met regendouche en voldoende ruimte om de bagage neer te zetten.

Het idee is dat je zo min mogelijk in je kamer blijft en zoveel mogelijk de stad in gaat. Helemaal mee eens, want Maastricht is veel te leuk om binnen te blijven. Daarnaast zijn er kamers voor meer dan twee personen. Ideaal voor een gezellig weekendje weg met vrienden of vriendinnen.

Maastricht-Kaboom Hotel-reisblogger-stedentripMaastricht-reisblogger-stedentrip-Kaboom Hotel

Rondleiding door Maastricht

Maar dan is het toch echt tijd om Maastricht in te duiken. We slenteren door de straten van de wijk Wyck en snuffelen tussen de kleding in hippe zaakjes, ruiken het vers gebakken brood en vergapen ons aan prachtige lampen in een Oosterse winkel.

Uiteindelijk belanden we via de stadswallen en de Stokstraat met haar chique winkels op een terras om uit te rusten. Tijd om neer te ploffen en ideeën uit te wisselen over bloggen, social media en andere zaken waar bloggers wel eens tegenaan lopen. Toch interessant om te horen hoe anderen met hun blog bezig zijn en dat te vergelijken met mijn blogaspiraties.

Maastricht-reisblogger-stedentrip Maastricht-reisblogger-stedentrip

Familiebezoek

Na een hele gezellige middag sluit ik mijn dag Maastricht af bij mijn zusje thuis. Aangezien ze in Maastricht woont, kan ik het natuurlijk niet maken om rechtstreeks terug naar Den Bosch te gaan.

Het is tijd om bij te kletsen en alvast uit te kijken naar onze reizen naar Zuid-Afrika. Ook zij vertrekt die kant op – volgende week al zelfs – dus ik kan niet wachten om straks alle verhalen te horen.

Ik heb nog net geen kalender op de koelkast hangen om de dagen af te strepen, maar aftellen doe ik in mijn hoofd héél hard. Is dat nog een verrassing?

Kijkje achter de schermen

Eigenlijk ben ik wel benieuwd hoe jij deze updates van de bloggers evenementen ervaart. Vorige week nam ik je mee naar de Zweedse Ambassade en deze keer is het een bloggersmiddag in Maastricht.

Hoe vind je het om achter de schermen bij Meisje van de Wereld mee te kijken?

Maastricht-reisblogger-stedentrip Maastricht-reisblogger-stedentrip

14 Reacties

 1. Heel mooie foto’s van Maastricht! Ik vond het echt leuk om je in het echt te ontmoeten en had een heel gezellige namiddag! Hopelijk tot gauw 😉

  1. Dank je wel! Het was inderdaad leuk om elkaar eens live te zien:-)

 2. Hi! Wat een leuk bericht! Ik ga hem delen 🙂

  1. Dank je wel!

 3. Leuk artikel over een fijne namiddag! Fijn om inderdaad een gezicht te kunnen plakken op jouw blog en twitterbabbels 🙂

  1. Dank je wel Lotte en andersom geldt hetzelfde 🙂

 4. Ook Maastricht heb ik vanwege werk moeten laten schieten, ik vind het dus heel grappig om nu bij allerlei bloggers foto’s voorbij te zien komen. Met mijn Limburgse roots ben ik er regelmatig geweest.

  1. Jammer dat je er niet bij kon zijn. Hopelijk de volgende keer!

 5. Het was inderdaad heel leuk om eens met elkaar kennis te maken en ervaringen uit te wisseklen en dan ook nog op zo’n gezellige plek. Op naar de volgende meeting! Jij alvast een hele fijne reis naar Zuid Afrika!

  1. Dank je wel, gaat helemaal goed komen! Hopelijk ook met de malariapillen;-)

 6. Ziet er ontzettend leuk uit! Heel jammer dat ik er niet bij kon zijn!

  1. Zeker jammer, hopelijk de volgende keer!

 7. Ik vind het heel leuk om mee te kijken in jouw leven. Wat een toffe bloggersmeeting, klinkt onwijs gezellig!

  1. Dank je wel, dat was het ook!

Laat een reactie achter