Bloggers event met Visit Sweden en Zweedse Ambassade

Zweden-Zweedse Ambassade-bloggers event-culinair

Een avond onderdompelen in Zweedse verhalen en genieten van culinaire hoogstandjes. De plek van bestemming? De residentie van de Zweedse ambassade, een historisch pand in hartje Den Haag.

Het is mijn eerste kennismaking met Zweden, eigenlijk zelfs met Scandinavië. Ik biecht gelijk maar op: dit stuk van Europa ken ik alleen van de verhalen en foto’s. Eens kijken of deze avond mij gaat overtuigen dat het de moeite waard is om richting Zweden af te reizen.

Highlights van Zweden

Het Zweeds Verkeersbureau neemt ons mee op reis door Zweden, vanuit het hippe zuiden naar het uitgestrekte noorden. Onderweg komen we langs moderne steden als Malmö en Stockholm. Hier kunnen we alvast bekijken wat over 2 à 3 jaar in Nederland in de mode is.

We verlaten de steden en komen langs kabbelende rivieren waar je met een vlot overheen kan varen en prachtige bossen om elanden te spotten. Opvallend is dat je in Zweden in feite overal je tent neer mag zetten en kan wildkamperen. Mits het land niet bij iemand in bezit is, dan is het wel zo netjes om toestemming te vragen.

We eindigen uiteindelijk bij Zweeds Lapland, waar weinig mensen wonen en je kan genieten van de rust en uitgestrekte omgeving. Met name in de wintermaanden is het hier een feest. Met een beetje geluk spot je het dansende Noorderlicht, slaap je in het eerste ijshotel dat ooit werd gebouwd en kan je de op de lange latten skiën door een prachtige omgeving.

Zweden-culinaire reis-Zweedse Ambassade-bloggersevent

Culinaire Zweedse hoogstandjes

We krijgen deze avond niet alleen te horen en te zien wat Zweden te bieden heeft, maar we gaan het ook proeven. Tijdens de presentatie krijgen we de specialiteiten van elke regio te zien en niet veel later is het aan ons om kennis te maken met de Zweedse keuken.

Wat gebeurt er alleen als je een stel bloggers bij elkaar zet? Er moeten eerst foto’s worden gemaakt, dán pas beginnen we met eten. We krijgen elandgehaktballen, quiche met paddenstoelen, diverse hapjes met vis en nog meer lekkers voorgeschoteld. Ik ben geen visliefhebber, maar zelfs ik geniet van het Zweedse eten.

Eerlijk is eerlijk: het hoogtepunt op het culinaire gebied zijn voor mij echt de toetjes. Ik lik mijn vingers hier letterlijk bij af. Het is bijna jammer dat ik op een gegeven moment toch echt vol zit.

Zweden-Zweedse Ambassade-culinair-bloggrers eventZweden-culinaire reis-Zweedse Ambassade-bloggersevent

Zweden-culinair-Zweedse Ambassade-bloggers event

Residentie Zweedse Ambassade

De residentie is een bijzondere locatie voor dit evenement en maakt de avond helemaal af. Het gebouw bevindt zich midden in de binnenstad van Den Haag. De Zweedse ambassadeur is deze avond niet aanwezig, maar verblijft hier regelmatig.

Tussen het hoofdgerecht en het dessert kunnen we nog uitbuiken tijdens een presentatie van Verkeersbureaus.info over de waarde van content. Het wordt nog eens duidelijk wat content doet met een website en waarom het zo belangrijk is om hier bewust mee bezig te zijn als blogger. Goede content is onmisbaar.

P1020244-1 P1020243-1 P1020242-1

Een laatste netwerkborrel

Na de desserts is het tijd voor een laatste drankje. Er worden nog ervaringen uitgewisseld tussen de bloggers, stiekem wordt er een allerlaatste toetje gepakt en we kijken nog eens rond in het bijzondere gebouw waar we ons bevinden.

Het is tijd om naar huis te gaan. Lapland prijkt al tijden bovenaan mijn bucketlist, maar inmiddels word ik steeds nieuwsgieriger naar de rest van Zweden. Wellicht is het toch eens tijd kennis te maken met dit Scandinavische land.

Hippe steden, prachtige natuur en lekker eten. Ik zie het wel zitten.

10 Reacties

 1. Leuk verslag. Klinkt als een leuke avond en de fotos van het eten zien er goed uit. Het is zo te zien ook een mooi pand! Leuke manier om kennis te maken met zweden.

  1. Dank je wel Niels. Het is inderdaad een leuke manier om kennis te maken met het land!

 2. Thnx voor deze update, weer helemaal bij 😉 Klinkt als een leuk event!

  xx

  1. Haha, graag gedaan. Het was zeker een leuk event!

 3. Wat een tof event! De toetjes zien er inderdaad uit om je vingers bij af te likken 😉

  1. Haha, ja ik heb niet overdreven hoor;-)

 4. Dank je dat ik toch een beetje kon meegenieten. Klinkt beter dan vergaderen, toetsen nakijken en lessen voorbereiden 🙂

  1. Graag gedaan en dat klinkt zeker beter ja;-)

 5. Zo te zien heb ik heel wat gemist! Love it! Maar goed, heb een zweeds vriendje dus die kan mij ook wel bijpraten! Lol ! X

  1. Dat moet vast goed komen. Maakt hij dan ook van die lekkere hapjes voor je klaar;-)?

Laat een reactie achter