Zo komt deze thuisblijver de week door

Een week lang heb ik het rijk voor mezelf. Helemaal alleen thuis. Voor sommige mannen is dat letterlijk de hel. Die hebben geen idee wat ze de hele week moeten doen , maar ik vind het af en toe wel lekker.

Net als dat Linda het fijn vindt om vaak op vakantie te gaan, vind ik het niet erg om alleen thuis te zijn. Ik vermaak me wel.

De afgelopen dagen krijg ik regelmatig de vraag hoe zo’n week er dan uitziet. “Wat doe je dan allemaal?” “En mis je Linda niet?” Ik heb het verhaal deze week zo vaak verteld, dus hier met jou delen is een kleine moeite.

Misschien ben of ken jij nog wel een thuisblijver die geen idee heeft hoe hij zijn week in moet vullen. Laat dit dan inspiratie zijn. En als jij zo’n reislustig type bent… Maak je geen zorgen. Wij thuisblijvers redden ons wel.

Eten maken in bulk

Afgelopen zondag heb ik pulled pork gemaakt. Wilde ik al langer maken, maar nu vond ik er eindelijk de tijd voor. Met het recept van Culy om heerlijke pulled pork at home te maken ging ik aan de slag. Om half 12 ’s ochtends schoof ik 3 kilo gemarineerd varken de oven in en dertien uur later was het vlees eindelijk gaar genoeg. Ik had gerekend op vijf uur oventijd, maar ik had weer eens niet goed gelezen. Het recept was namelijk voor één kilo.

Maar goed, het vlees is heerlijk en ik eet er nu al heel de week van. Scheelt weer koken elke avond.

Gezellig eten met vrienden en familie

Kan natuurlijk ook als Linda gewoon thuis is. Maar nu ze een week weg is, is uit eten met vrienden niet alleen heel gezellig. Het is ook ontzettend praktisch! Ik hoef namelijk niet te koken.

Gelijk toen duidelijk was dat Linda een week naar de Dominicaanse Republiek zou gaan kreeg ik van alle kanten uitnodigingen om mee te eten. Zo ben ik met vrienden naar een aanschuifdiner gegaan. Aan tafel met vreemden en een verrassings drie-gangen menu. Erg gezellig en heerlijk gegeten. Bij mijn ouders schoof ik aan voor een ouderwets bordje gekookte aardappelen, groenten en vlees.

En gisteren ben ik met een vriend naar Ribs Factory gegaan voor een Skyscraper. “Homemade burger, pulled pork, bacon, kaas en nog veel meer! Niet te eten zo groot!” Lichtelijk overdreven natuurlijk, want een kwartier later was het bord leeg.

Naar de bioscoop

Met een maag vol Skyscraper zijn we naar de film Jurassic World gegaan. Het is altijd maar de vraag of ze een goed vervolg kunnen maken op zo’n klassieker als Jurassic Park. Wat mij betreft zijn ze daar deels in geslaagd. Prima film, waar je niet al te veel bij na moet denken. Maar of het in de buurt komt bij het eerste deel in de serie. Mwah… Niet echt, de film was vermakelijk.

Klusjes in en om huis

De weken voordat Linda op vakantie ging maakte ik een gigantische lijst met klusjes die elke keer blijven liggen:

  • De schuur opruimen.
  • De zolder opruimen.
  • Naar de stort rijden.
  • Computer van Linda opschonen.
  • Keukenkastjes uitmesten.
  • Trapkast opnieuw ordenen.
  • De tuin bijwerken.

Grootse plannen dus, maar uiteindelijk ben ik voornamelijk druk geweest met het opschonen van Linda’s computer. De rest doe ik wel tijdens haar volgende vakantie.

Langer doorwerken

Als ondernemer moet ik af en toe wat langer doorwerken. De dag is pas om als al het werk klaar is. Als Linda thuis is werk ik af en toe ook wel langer door, maar ik blijf toch op de klok kijken. Het liefst ga ik namelijk rond kwart over vijf naar huis om te koken, zodat we om zes uur aan tafel kunnen.

Vanavond werk ik ook nog even wat langer door. Met ons team zijn we met een ontzettend belangrijk project bezig. Op de kartbaan in Bergem moeten we namelijk onze eer verdedigen tijdens het jaarlijkse bedrijven Kart Cup.

Alles wordt weer gewoon

Over 2 dagen is Linda weer thuis. Alsof er niets veranderd is. Weer een gewoon ritme, het is mooi geweest.

Ik ben wel benieuwd hoe andere thuisblijvers hun tijd volmaken. Wie weet doe ik inspiratie op voor de volgende keer (die zeker komt)?

Laat een reactie achter