Uit de oude doos: de vakantiefoto van vroeger

Fotoalbum-foto's vroeger-uit de oude doos

Een tijdje geleden bedacht Saskia van KidsEropUit de ‘Vakantiefoto van vroeger-tag’. Via Carolien van Alcana kwam deze bij mij terecht en ik mocht dus met mijn neus de oude fotoboeken induiken.

En dat vond ik toch zo heerlijk. Ik kon vervolgens niet stoppen, dus ik heb alle fotoboeken doorgespit. Ik zag mezelf van een klein hummeltje met weinig haar opgroeien naar een volwassen vrouw.

Ik kwam zoveel leuke foto’s tegen dat het nog moeilijk was om een selectie te maken. Maar het is gelukt. Ga je met mij op reis naar vroeger?

1. Wat was jouw eerste vakantie?

Mijn eerste vakantie was naar Canet-Plage in Frankrijk. Ik was een jaar en paar maanden oud en kon net op mijn benen waggelen. Aan de foto’s te zien, vermaakte ik mij prima op het strand met een schepje en een emmertje. Het was het begin van vele kampeervakanties.

Van mijn moeder hoorde ik dat een Franse vrouw mij voor een jongen aanzag. Tsja, het duurde nou eenmaal een paar jaar voordat mijn haar een beetje begon te groeien. Totdat mijn moeder mij een jurkje aantrok en die vrouw weer langs liep: ‘Aaahhh, c’est une fille!’. En bedankt;-).

Vakantiefoto vroegerVakantiefoto vroegerVakantiefoto vroegerVakantiefoto vroegerVakantiefoto vroeger

2. Aan welke vakantie van vroeger heb je de beste herinneringen?

Ik kan me niet specifiek één vakantie herinneren, maar het is meer een algemene herinnering aan de vakanties van vroeger. Uren spelen op het strand, op de gameboy Tetris tegen elkaar spelen en ’s avonds ging de barbecue aan.

We stonden een aantal jaar op de camping in Sérignan-Plage, waar we iedere avond met een hele groep gingen tafeltennissen. We gingen net zo lang door totdat het te donker werd. Later in Italië gingen we naar de campingdisco en maakten we daar onze avonturen mee. Heerlijke herinneringen…

Vakantiefoto vroeger Vakantiefoto vroeger Vakantiefoto vroeger Vakantiefoto vroeger Vakantiefoto vroeger Vakantiefoto vroeger Vakantiefoto vroeger

 3. Aan welke vakantie had je vroeger de minst goede herinneringen?

We gingen na jaren kamperen in Frankrijk voor het eerst naar Spanje. Het was een vakantie, waarbij het één na het ander mis ging. Bij aankomst op de camping reed eerst iemand het achterlicht van de vouwwagen eraf.

De eerste dag dat ik in zee dook, werd ik door een kwal gebeten. En hij had me goed te pakken, want mijn hele arm en bovenlichaam zaten onder de uitslag. Dat deed flink pijn. We konden daar naar de campingdokter, die met name Spaans sprak en een klein beetje Engels. Met handen en voeten kreeg ik een crème mee, waarbij ik de eerste dagen niet in de zon mocht. Dat was behoorlijk balen.

Op het gedeelte waar wij op de camping stonden, heerstte diarree dus ook wij waren allemaal één voor één aan de beurt. Het zat allemaal niet echt mee deze vakantie.

Vakantiefoto vroeger

4. Wat is jouw favoriete vakantiefoto van vroeger?

Dan denk ik gelijk aan de foto dat ik samen met mijn zusje aan het beachballen was op het strand. We begonnen allebei vroeg met tennissen en stonden vroeger flink wat uurtjes op de tennisbaan.

Op vakantie gingen de tennisrackets altijd mee en op het strand stonden we regelmatig te beachballen. Aangezien we toch wel uit een tennisgezin komen, deden we dit ook regelmatig met mijn ouders.

Op onderstaande foto waren we overigens drie en zes jaar oud. Ik gok dat we meer ballen aan het oprapen waren dan dat we daadwerkelijk het balletje in de lucht hielden.

Vakantiefoto vroeger

5. Hoe was jouw eerste vakantie zonder ouders?

Dat was natuurlijk een feest. Met een vriendin ging ik tien dagen naar Salou. We zaten 24 uur opgevouwen in de bus, maar dat hadden we er graag voor over. Elke avond gingen we op stap en overdag sliepen we bij op het strand.

We hebben nog wel een cultureel uitstapje gemaakt naar Barcelona. De enige keer dat ik deze stad bezocht, dus ik wil er nog steeds een keer naar terug gaan.

Maar zo’n vakantie zonder ouders: ik vond het wel wat.

Vakantiefoto vroeger

Ik geef het door aan…

Marcella van MarcellaMolenaar.nl

Kirsten van Travelaar.nl

Daphne van Live the life you love

Jessica van Corners of the World

Dames, veel plezier in jullie oude fotoboeken. Ik ben benieuwd naar jullie verhalen.

12 Reacties

 1. Leuk hoor! Fijn hè die kampeervakanties, ik heb er ook zulke goede herinneringen aan. En… ik kampeer nog steeds graag!

  1. Ja ik heb er ook mooie herinneringen aan! En vind het ook nog steeds leuk, al doe ik het niet zo vaak meer.

 2. Awhh wat een tutti frutti was je vroeger! En ik ga eens flink de fotoalbums doorspitten, leuk dat je me nomineert 🙂

  1. Haha oké ik heb net even opgezocht wat “tutti frutti” eigenlijk betekent: gedroogd fruit. That’s not what I meant, but you get the point… :`)

   1. Hahaha, nou bedankt;-) Die kan ik in mijn zak steken! Maar ik snap ‘m, het is vast liefkozender bedoeld;-)

    1. Haha exactly!

 3. Super leuk om te lezen :-).

  1. Dank je wel Saskia:-)

 4. Wat super schattig om al deze foto’s te zien! Helaas heb ik geen foto’s uit de oude doos thuis liggen, maar ik zal binnenkort eens bij opa en oma langsgaan. Heb ik daar ook weer een goed excuus voor 🙂

  1. Nou dat is zeker een goede reden. Gelijk weer twee vliegen in een klap. Ik ben benieuwd naar je foto’s!

 5. Zo leuk he die tag!! Ik ben echt uren bezig geweest met foto’s uitzoeken. Verdwaalde in de herinneringen. Leuk om je als kleutertje te zien…:)

  1. Haha, ja toen was ik nog een schatje;-). Ik vond het echt zo leuk om uit te zoeken, bleef ook lang in de boeken hangen!

Laat een reactie achter