Reizen is geweldig, maar die tas inpakken… Wat een drama!

Tas pakken-vakantie-inpakken-reisblog

Er zijn maar weinig dingen die ik niet leuk vind aan reizen. Zelfs vroeg opstaan doe ik met plezier en vaak is dat het enige moment dat ik voor de wekker al wakker ben. Verder is vroeg opstaan echt niet voor mij uitgevonden, al heb ik dus zo mijn momenten.

Maar die tas inpakken…ik vind het één grote ramp. Ik krijg het elke keer voor elkaar om alles op het laatste moment te doen. Het maakt niets uit dat ik al weken of maanden weet wanneer ik vertrek.

Daarnaast ben ik niet snel met inpakken en slingert er overal wel iets door het huis. Al schijnt dit wel vaker te gebeuren als ik mijn wederhelft geloof, maar die discussie bewaar ik maar voor achter de schermen.

Vandaag is het dus weer zo’n dag. De dag dat ik mijn tas mag inpakken en als een kip zonder kop door het huis loop…

Onrustig om niets

Het gevolg van alles maar een beetje door elkaar doen, is dat ik er onrustig van word. In mijn hoofd ben ik voor mijn gevoel heel druk, maar een ander zou mij uitlachen.

Er ligt dus op dit moment een strandtas beneden, een halfvolle toilettas op de badkamer en hier en daar liggen stapels kleding. De wasmachine draait nog overuren, want uiteraard zit er nog kleding in de was die mee moet. Thank god dat het vandaag warm en zonnig weer is, dus het droogt binnen no-time.

Dan bedenk ik me dat dit wel een mooi onderwerp voor een nieuw artikel is, dus halverwege ben ik alweer afgeleid en typ ik dit verhaal. Dan zie ik een leuke aanbieding bij Wijnvoordeel, dus tijdens het typen bestel ik tussen de regels door nog een doos rosé.  Vervolgens bedenk ik mij dat ik nog een verjaardagscadeau moet hebben, dus een paar klikken later ontvang ik een bevestiging van de nieuwe bestelling. Zelfs bij het typen van een blog dwaal ik dus af.

Daarnaast ligt er nog een lijstje met andere dingen die ik af wil werken voordat ik in het vliegtuig stap. Af en toe helpt een lijstje maken wel…

Dit keer moet alles in mijn eigen tas

Dan komt het moment altijd dat ik denk: ‘Yes, alles zit er nu in!’. Dat mag ik dan wel denken, de praktijk wijst uit dat ik vaak toch nog iets vergeet. Met als probleem dat die tas inmiddels bomvol zit. En van die drie paar slippers, tien shirtjes en drie jurkjes kan natuurlijk niets thuis blijven;-).

Mijn geluk is meestal dat Martijn een grotere tas heeft, minder zooi meeneemt en dus over het algemeen ruimte over heeft. Als ik hem dan met een engelengezicht aankijk, weet hij al hoe laat het is en stopt hij zuchtend mijn laatste spullen in zijn tas. Zelf is hij overigens niet langer dan een kwartier bezig met zijn spullen pakken.

Maar ik ga met een vriendin naar de Dominicaanse Republiek. Dat betekent dat ik alles nu in mijn eigen tas moet zien te krijgen. Dus ook die halfvolle toilettas en iets kleiner make-up tasje zitten inmiddels al in mijn tas, om toch alles ‘voor te passen’. Ik denk, ik hoop en ik smeek dat alles er in past. Oh ja, ik bedenk mij dat die net gewassen kleding er ook nog bij moet…

Bijna ready for take off

Als we eenmaal in het vliegtuig zitten, ben ik alles weer vergeten. Ik kan er dan toch niets meer aan doen en mist er toch iets in mijn bagage, dan verkopen ze het ter plekke vast wel. Paspoort, pinpas en creditcard mee en ik kom al een heel eind.

Naar huis gaan en je tas inpakken vind ik gelukkig een stuk makkelijker. Alles erin proppen, half over mijn tas hangen om ‘m dicht te krijgen en klaar is Linda.

vliegtuig-take off

Vrouwenprobleem?

Stiekem ben ik wel benieuwd. Ik kan mij haast niet voorstellen dat ik de enige vrouw ben die hier last van heeft. Er zijn toch wel meer van die rare schepsels zoals ik op de planeet?

Maar is het nou echt een vrouwending of kampen mannen ook met dit probleem? Laat het mij weten!

8 Reacties

 1. Hahaha, ja dat is deels wel herkenbaar. Hoe vaker ik op reis ga, hoe langer ik wacht met het inpakken lijkt wel… Wat daardoor altijd een beetje en rotklus wordt. Maar ik heb mijn eigen Paklijst, die heilig is en voor elke reis een soort blauwdruk vormt. Ik heb er een voor warme landen, een voor koude landen en een voor citytrips. En daar staat dan ook op ‘roze shirtje met print’ en ‘blauwe broek met bloemen’, zodat ik ook niet meer hoef te denken wélke kleding ik dan meeneem… Ik pas alleen de lijst aan een paar dagen voor ik op reis ga, en het inpakken zelf is dan een stuk makkelijker 😉 Veel plezier op de Dominicaanse!

  1. Hahahaha, wat grappig! Nou zo ver is het bij (nog) niet, dus ik grijp elke keer maar weer iets bij elkaar. Maar het pakken wordt er nooit echt leuker op denk!

 2. Haha heel herkenbaar! Hoogstwaarschijnlijk ben je niet de enige vrouw.. (ik denk dat weinig mannen last hebben van dit probleem?) Ik ben zelfs een keer mijn bikini vergeten mee te nemen naar een strandvakantie in Griekenland. De eerste dag deed ik de te grote bikini van mijn moeder aan, maar toen er een golf tegen me aan sloeg en het broekje afzakte besloot ik dat het echt tijd was voor een check-check-dubbelchecklist!

  1. Oh neeeee, je bikini vergeten! Dat is niet zo handig. Heb net gelijk even gecheckt of die van mij er wel in zit;-). Soms is het toch wel handig om een man te zijn en zo klaar te zijn!

 3. Ja…., het is een typisch dingetje van vrouwen. Mijn vriendin gebruikt tegenwoordig een zelf gemaakte checklist, waardoor ze iets minder stressy is geworden. Ik trek een uur voor vertrek wat uit de kast en ben klaar. Ik draag op reis ook niets anders als ik dat ik thuis doe.

  1. Haha, ja bij ons gaat het precies hetzelfde. Op de checklist na, daar zou ik ook eens aan kunnen beginnen;-)

 4. Hahaha, leuk geschreven! Maar totaal niet herkenbaar.. waarschijnlijk ben ik eerder raar dan jij hoor! 😉 Ik neem altijd zo weinig mogelijk mee. Make up gebruik ik niet, op oogpotlood na, dus dat scheelt al wat ruimte 🙂 Verder heb ik in mn hoofd wat ik mee wil en meer mag ook niet van mezelf..

  1. Oh, dan moet ik nog eens een lesje tas inpakken volgen bij jou. Het blijft een ramp haha!

Laat een reactie achter