Nominatie voor de Liebster Award

De Liebster Award. Een award die in het leven is geroepen om beginnende bloggers beter te leren kennen. En tot die categorie hoor ik zeker, aangezien ik nu pas een week of zes bezig ben.

Binnen een week kreeg ik twee nominaties voor de Liebster Award. Eentje van Dionne en Martijn van Reishonger en eentje van Leana van Dutch on the Move. Het is natuurlijk altijd leuk als je een award ‘uitgereikt’ krijgt. Dus ik ben er eens ingedoken om te kijken wat ik hiervoor allemaal mag doen.

Spelregels

– De genomineerde vertelt wie hem genomineerd heeft en linkt naar die site
– Je beantwoordt de ontvangen vragen
– Noem 11 willekeurige feiten (over jezelf natuurlijk)
– Je nomineert zelf 5-11 andere bloggers voor deze award (liefst met minder dan 200 volgers)
– Stel een aantal vragen op voor de nieuwe bloggers
– Laat ze in een reactie op hun site weten dat ze genomineerd zijn voor deze award

Aangezien ik in korte tijd twee keer ben genomineerd, heb ik dus 22 vragen ontvangen. Sommigen vragen overlapten elkaar, dus uit beide lijstjes heb ik er 11 uitgepikt. Daar gaan we dan…

1. Wanneer ben je gestart met bloggen en waarom?

In januari 2015 ben ik begonnen met bloggen, nog niet zo heel lang geleden dus. Ik liep er al langer mee in mijn hoofd. Reizen is mijn allergrootste hobby en ik heb schrijven altijd heel leuk gevonden. Daarnaast woon ik onder één dak met iemand die van bloggen zijn werk heeft gemaakt. Ik kon dus bijna niet achterblijven. En zo ontstond Meisje van de Wereld…

2. Wat is je favoriete reisbestemming en waarom?

Poeh, deze vind ik wel een beetje lastig. Elk land heeft wel weer iets bijzonders. We zijn in 2009 naar Australië geweest en dat land heeft een diepe indruk achtergelaten. De enorm vriendelijke mensen, de diversiteit aan natuur en Sydney als relaxte hoofdstad. Echt een land waar ik zo zou kunnen wonen. Nadeel is toch wel dat het niet helemaal om de hoek is.

Als ik nog een keer terug ga, zijn er nog genoeg plekken die ik graag wil zien. De Great Ocean Road rijden, naar de outback en de ongerepte westkust. Wellicht dat we dan beter een paar maanden kunnen gaan en alles maar in één keer moeten bekijken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Welke camera gebruik je tijdens je reizen?

De foto’s maak ik met een Canon Eos 400D met een 18-135 mm lens. Deze camera is van mijn vader geweest en is een paar jaar geleden naar ons over gegaan. Ik heb toen wel een fotocursus gedaan om te weten hoe het eigenlijk een beetje werkt. Met een spiegelreflex camera kan je natuurlijk zoveel meer dan alleen in de automatische stand fotograferen.

Al moet ik zeggen dat ik mij met name de laatste tijd meer ben gaan interessen voor fotografie. Nu ik aan het bloggen ben geslagen, vind ik het nog leuker om daar mooie foto’s bij te hebben. Dus ik zit nu volop in de oefenmodus om mijn foto’s steeds mooier te krijgen.

4. Wat is de langste periode dat je van huis bent geweest?

Dat was tijdens mijn stage op Curaçao. Ik ben daar bijna zes maanden geweest, die werkelijk waar omgevlogen zijn. Nog steeds zou ik wel voor langere tijd weg willen, maar of dat nog gaat gebeuren..?

IMG_0488

5. Wat is je meest dierbare reisherinnering?

Nou dan moet ik even graven in mijn geheugen, want dat zijn er inmiddels aardig wat. Maar als ik een herinnering echt dierbaar moet noemen, dan zijn het toch de vakanties van ‘vroeger’. Met m’n ouders en zusje naar Zuid-Frankrijk of Italië en dan drie weken plezier en gezelligheid op de camping. Wellicht niet het avontuur dat we nu vaak opzoeken, maar dierbaar is het zeker.

En de meest dierbare thuiskomst is het aankomen in Brussel na een weekendje Madrid met twee vriendinnen. Totaal onverwachts kwam Martijn mij daar ophalen. Maar hij was niet alleen: hij had ook nog een hele mooie verlovingsring meegenomen. Die zag ik dus echt niet aankomen.

6. Koffer of backpack?

Ik heb een soort van tas van Eastpak op wieltjes, dus eigenlijk allebei niet. Een koffer bleek al snel onhandig wanneer je rond reist met de auto. Twee koffers passen meestal niet in een kofferbak. En twee tassen gaat een stuk makkelijker. Een backpack zou een uitdaging zijn voor mij, want ik neem vaak te veel mee.

7. Als je terug zou kunnen in de tijd om een ding te veranderen, wat zou het zijn?

Dan zou ik denk toch nog wel voor langere tijd naar een Spaanstalig land willen om de taal te leren. Ik vind dit zo’n heerlijke taal. Toen ik een studie moest kiezen, ben ik nog naar een Open Dag van de Universiteit Utrecht geweest om Spaans te studeren. Dat was de meest saaie open dag ever, dus dat werd het toch niet. Maar het heeft wel lang op mijn bucketlist gestaan, dus wie weet komt het er nog eens van.

8. Chique hotel of een hostel?

Een hotel dan toch wel… Al hoeft het niet eens chique te zijn. Liever zoek ik een kleinschalig, sfeervol hotelletje dat op een geweldige locatie ligt. Al vind ik een keertje luxe ook helemaal geen probleem.

We hebben in Sydney wel in een hostel geslapen, omdat de hotels schrikbarend duur waren. Maar dan wel een tweepersoonskamer met eigen badkamer. Die overigens niet groter was dan een dixie. Doe mij dan toch maar een hotel…

9. Welke drie dingen maken je gelukkig?

Uiteraard word ik ook heel gelukkig van het uitzoeken van een mooie reis. Wekenlang uitpluizen waar we naartoe gaan, wat er te doen is en waar we kunnen overnachten. En als we dan uiteindelijk de reis gaan maken, ben ik een heel gelukkig mens. Ik leef meestal van reis naar reis.

Mijn hubby, familie en vrienden. Toch altijd fijn dat je lieve mensen om je heen hebt, waar je op terug kan vallen.

En ik word altijd heel blij als de lente begint en het zonnetje weer gaat schijnen. Ik leef op zonne-energie!

10. Wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Mag het ook een ‘wie’ erbij zijn? Alleen lijkt me zo ongezellig, dus dan neem ik Martijn graag mee. Al denk ik dat hij daar niet eens gelukkig van wordt, want een echt zon-zee-strand type is hij niet.

Mijn e-reader mag ook mee, zodat ik er weer eens de tijd voor neem om boeken te lezen. Gelukkig gaat de batterij van de e-reader vrij lang mee, dus daar kan ik wel even mee vooruit.

En een tube tandpasta. Ik kijk heel graag naar Expeditie Robinson, maar het lijkt me zo verschrikkelijk om niet gewoon even lekker je tanden te kunnen poetsen. Datzelfde geldt voor haren wassen. Dus ook maar een fles shampoo mee dan!

FullSizeRender

11. Wat is je favoriete blogpost die je tot nu toe hebt geschreven?

Dat is dan denk toch ‘Vliegend overnachten in Costa Rica’. Met name omdat het een hele bijzondere ervaring was, waar ik met een ‘big smile’ aan terugdenk. Onze honeymoon had niet beter kunnen eindigen dan in dit fantastische hotel.

Costa Rica 001 (864) niet bewerkt

11 willekeurige feitjes over mijzelf

– Ik ben jarenlang verslaafd geweest…aan Labello. Maar het is gelukt om af te kicken.

– Mijn meeste gebruikte zin is: ‘Waar is…’ Ik raak namelijk altijd alles kwijt.

– Stage lopen in het buitenland was niet goed voor mijn gewicht. Ik kwam acht kilo aan in een half jaar tijd. Kan gebeuren als je leeft op chicken tonight, barbecues en cocktails.

– Ik zing zo vals als een kraai.

– Ik laat altijd alles slingeren. Vandaar dat ik het zo vaak kwijt ben.

– De boeken van Jill Mansell vind ik heerlijk om te lezen. Vooral op een strandbedje met een cocktail.

– Vroeg opstaan is niet mijn sterkste kant.

– Momenteel kan ik niet stoppen met kijken naar Pretty Little Liars op Netflix.

– Mijn favoriete radiozender is Radio 538.

– Mijn roots liggen niet in Den Bosch, maar in de Betuwe. In Buren om precies te zijn.

– Als ik de Rituals winkel voorbij loop, heb ik altijd moeite om toch niet even naar binnen te gaan.

Nieuwe nominaties

Mijn uiterste best heb ik gedaan om beginnende bloggers te zoeken. Maar een aantal die ik volg, bleken al te zijn ‘weggekaapt’. Dus misschien niet allemaal net begonnen met bloggen, maar nog steeds leuk om de persoon achter de blog te leren kennen.

– Sigrid van My Travel Secret

– Bianca van Stripes and Stars Travel

– Charlotte van Charms of Travel

– Bianca van Food Travel Photography

– Tari van Travel Alone

– Stéphanie van Expeditie Aardbol

– Daphne van Cruisen doe je zo

And the questions are…

1. Wat is de reden geweest om een blog te beginnen?

2. Wat weten veel mensen nog niet van jou?

3. Wat staat er op jouw playlist als je op reis gaat?

4. Welke drie items pak je als eerste in tijdens je voorbereiding?

5. Luxepaardje of back-to-basics?

6. In welke tijd van het jaar ga jij het liefst op reis?

7. Waar haal je de reisinfo en inspiratie vandaan als je een reis uitzoekt?

8. Een leven zonder chocola of een leven zonder reizen?

9. Wat kan je iedereen aanbevelen die op reis gaat?

10. Wie is jouw favoriete reispartner?

11. En om af te sluiten met een mooie afbeelding… Wat is jouw favoriete reisfoto?

Dames, heel veel succes! Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden. Met name op vraag acht…zijn er vrouwen die zonder chocola kunnen;-)?

16 Reacties

 1. Bedankt voor de nominatie! Ik ga er eens goed over nadenken 😉

  Groetjes Sigrid (www.mytravelsecret.nl)

  p.s hoe ben je van de Labello afgekickt? Alle tips zijn welkom 😉

  1. Leuk Sigrid, ik ben benieuwd naar je antwoorden. En dat afkicken is cold turkey gegaan. Alles weggegooid en als mijn lippen echt snakten naar Labello een beetje dagcreme opgedaan. Het was een paar weken afzien, maar het is gelukt!

 2. Heel leuk om te lezen Linda! Veel herkenbaars ook: ik ben ook fan van Australië, ik leef ook van reis naar reis, ik ben dol op fotografie…Ik ben alleen nog niet afgekickt van de Labello, de verslaving is nog in volle gang 😉 Leuk om je zo wat beter te leren kennen!

  1. Dank je wel Karlijn! Ik kijk ook altijd met veel plezier naar jouw foto’s. En die Labello schijnt bij iedereen nog wel een dingetje te zijn:-)

 3. Leuk om te lezen Linda! Ik ben ook verliefd op Sydney! Mis Australië toch elke dag nog wel een beetje hoor. Het is zo’n heerlijk land! En dat vliegtuig in Costa Rica ziet er wel heel cool uit! 🙂

  1. Dank je wel Daphne! Jammer dat Australië zo ver weg is he. En dat vliegtuig in Costa Rica is ook heel cool!

 4. Erg leuk om te lezen en je beter te leren kennen! Wat ben je op een originele manier ten huwelijk gevraagd zeg, wauww! Een paar maanden Australië lijkt me echt ultiem. Voor ooit 😉 Maar Curacao staat ook hoog op mijn wishlist (vooral nu met de regen tegen de ruiten…) Enne, ik vind he knap van je, maar die Labello verslaving hou ik hoor 😉

  1. Ja, dat was een bijzonder en onverwachts aanzoek. Ik ben dol op Curacao, zeker met de regenachtige dagen in Nederland verlang ik om er eens een weekje naartoe te vliegen. En het is even doorbijten, maar dan ben je van de Labello af;-)

 5. Leuk om te lezen Linda! 🙂 Gaaf om in Costa Rica in een heus vliegtuig te overnachten, lijkt mij ook wel wat.. en jah Australië daar wil ik ook zo graag heen, staat niet voor niks in mijn top 5 van bestemmingen om te bezoeken! 🙂 Leuk om zo wat meer van je te weten!

  1. Dank je wel Sieds! Ja, dat hotel was echt fantastisch. Dat was echt zo’n once-in-a lifetime momentje. En Australië is echt fantastisch!

 6. Ik had geen idee dat je pas zo kort bezig was met bloggen. leuk om al die feitjes te weten.. 😉 En wat een toffe plek om te overnachten in Costa Rica!

  1. Ja, ik kom net kijken:-) En dat was zeker een te gekke plek om te overnachten!

 7. Thanks voor de tag! Ik ga hem binnenkort invullen :)!!

  1. Graag gedaan! Ben benieuwd naar jouw antwoorden:-)

 8. Een oudje, maar toch een reactie op vraag 8. Ja, ik kan makkelijk zonder chocolade. Geef mij maar een pond drop 🙂

  1. Haha, daar kan ik weer beter vanaf blijven. Al vind ik drop ook lekker haha!

Laat een reactie achter