Getrouwd zijn met een reisblogger. Het zal je maar gebeuren

Op de televisie is de nieuwste aflevering van The Blacklist bezig. Het is super spannend en ik zit aandachtig te kijken. Omdat we nog al verschillende smaken hebben – Linda houdt van drama en romantiek, ik meer van bloed en actie – is het zeldzaam dat we een serie samen kijken. Maar The Blacklist kijken we al vanaf het begin samen.

Maar hoe spannend het ook is, Linda kan haar aandacht er niet bijhouden. Agent Keen wordt achterna gezeten door een bloeddorstige moordenaar, maar in haar ooghoeken ziet Linda een twitterbericht binnenkomen. Die kan natuurlijk niet wachten! Hup, telefoon in de aanslag en alle aandacht gaat naar Twitter.

Ik stoor me er niet (meer) aan en kijk onverstoord verder. “Wow, moet je deze foto eens zien die ik via Twitter doorgestuurd kreeg. Dit zijn die bijenhuisjes waar wij heen gaan in Zuid-Afrika.” Ik werp een snelle blik op de iPhone, antwoord “Ok.” en kijk weer verder. “Wat zei hij nou net tegen haar? Ik heb het even gemist.”

Als echtgenoot van Meisje van de Wereld heb ik niet alleen ‘ja’ gezegd tegen een reisblogger, maar ook tegen een ongelooflijke reisgek. En dat levert soms bijzondere situaties op. Misschien herken je er een paar?

1x per jaar op vakantie is véél te weinig

Ik begrijp het niet. Als we na drie weken vakantie thuis zijn, dan duikt Linda met haar iPad op de bank en is ze alweer aan het zoeken naar de volgende reis. Terwijl ik alle indrukken van deze vakantie aan het verwerken ben, ligt zij in gedachte alweer op het strand van de volgende bestemming.

Eén keer per jaar op vakantie vind ik meer dan genoeg. Begrijp me goed, ik ga graag op vakantie en vind het heerlijk om andere landen en culturen te bezoeken, maar ik vind het ook heerlijk om thuis te zijn. Mijn ideale jaar? Eén keer goed op vakantie en twee weekendjes weg. Prima, daar kan ik goed op teren.

Mevrouw ziet dat toch anders. VEEL…TE…WEINIG. Nee, die gaat het liefst drie keer per jaar op vakantie en wisselt dat af met een handvol weekendjes weg. Een huis heb je toch alleen maar om af en toe de was te doen?

Plannen, plannen, plannen

Aangezien ik niet zo reislustig ben aangelegd, vind ik het ook prima dat alles voor me geregeld wordt. Linda’s werkervaring op het reisbureau is nog duidelijk zichtbaar als ze een nieuwe vakantie plant. Ze is nu druk bezig om onze – super gave – reis naar Zuid Afrika te regelen.

En dat betekent dat het hele huis vol ligt met boeken, printjes van reisschema’s, post-its met gave bestemmingen en een creditcard om alles te boeken. Ook al gaan we pas in november, ze doet er alles aan om alvast in de sfeer te komen. Afgelopen week vond ik een recept in mijn mailbox. “Om alvast in de stemming te komen!” stond er boven de handleiding voor een pan Boboti.

Ik geniet ervan om haar zo bezig te zien. Ze doet er alles aan om de reis perfect te maken. Perfect voor mij, perfect voor haar en perfect voor onze portemonee. Helaas wordt mijn mening soms niet eens gevraagd en slapen we drie nachten in Barbies poppenhuis. Ach ja, we overleven het wel.

8052959

De familie Blogsma

Met twee bloggers in huis is het gezellig. Alles wat je zegt, kan tegen je gebruikt worden. Dat geldt overigens meer vanuit mijn kant, want ik heb er geen probleem mee om persoonlijke situaties aan de kaak te stellen in mijn blogs of op social media.

Ik zie haar graag aan het werk. Dan zie ik het aantal bezoekers op Meisje van de Wereld en bedenk ik me dat Linda pas een paar maanden bezig is en dat maakt me ontzettend trots. Zowel op social media als op haar eigen blog heeft ze in korte tijd flink gebouwd aan haar aanwezigheid.

Aan de reacties op haar artikelen merk ik dat ze een trouwe schare aan volgers heeft opgebouwd en dat ze nooit te beroerd is om het gesprek aan te gaan. Daar geniet ze zichtbaar van.

Daarom zie ik het maar door de vingers dat ze weer eens niet zat op te letten bij The Blacklist.

“Je zat weer met je telefoon te spelen he?”
“Ja.”
“Hij vertelde Liz dat hij haar dit keer laat leven. De volgende keer is ze de lul.”

40 Reacties

 1. Herkenbaar, dat is het eerste woord dat in me opkwam. Van het serrie kijken tot het opzoeken van reizen terwijl je net terug bent. maar dat maakt het ook leuk. Het zorgt dat je dingen ziet waar je normaal langs zou lopen en je komt op plaatsen waar je nooit verwacht had dat je ze zou zien. Zelf ga ik het liefst blanco naar een nieuwe bestemming en laat ik me verrassen. Mijn vriendin is er al weken van te voren mee bezig. Het mooie is dat we nu een goede balans hebben gevonden. Leuk om te lezen hoe het bij jullie zit.

  1. Leuk dat je reageert! Ik ben ook meer van het verrast worden op de locatie. En dan is het fijn om te weten dat de reis goed geregeld is door Linda 🙂

 2. Wat een superleuke blog, leuk om eens te lezen hoe ‘de man van’ het bloggen beleeft! Ik denk dat mijn vriend iets soortgelijks zou zeggen. Ik vind social media soms ook boeiender dan een film of serie, ben geobsedeerd door reizen en dan heeft hij ook nog mijn fotografieverslaving om mee om te gaan. Het valt niet mee 😉

  1. Bedankt Karlijn, leuk om te horen dat het herkenbaar is. Het valt allemaal niet mee inderdaad 😉

 3. Hahaha prachtig! Ik ga dit mijn vriend laten lezen. Die heeft exact hetzelfde. Dan hoop ik toch ook dat hij het dan door de vingers ziet als ik me naast hem op de bank vermaak op social media…hij vind het soms echt gezelliger als ik mijn telefoon weg leg…

  Enne ook herkenbaar voor wat betreft het reizen. Ik krijg mijn vriend niet zo vaak mee op reis dus ik ga daarnaast ook gewoon zelf op pad of met vriendinnen!

  1. Ben benieuw of het herkenbaar is voor jouw vriend! Af en toe is het gewoon gezelliger zonder die telefoon. Maar het is geven en nemen in een relatie.

   Fijn dat er bij jullie ook ruimte is om zelf of met vriendinnen op pad te gaan!

 4. Wat een leuk artikel, en zo herkenbaar! Mijn vriend denkt er precies zo over; hij vindt het heel tof om avonturen ver over de grens op te zoeken, maar vindt het ook geen probleem om mij alleen op pad te laten gaan en lekker in Nederland te blijven. Voor mij is 1 vakantie ook VEUL TE WEINIG! Maar het is wel fijn dat je die andere verslaving, het bloggen, met iemand kunt delen die daar waarschijnlijk precies hetzelfde over denkt.

  1. Thnx! Fijn dat jij ook de ruimte krijgt om lekker alleen op pad te gaan. Bloggen = delen en daar draait het in een relatie natuurlijk ook om!

 5. Hahaha, ik heb het meteen voorgelezen aan Erick. Ook al schrijft hij af en toe ook wat voor ons blog en helpt hij bij veel dingen mee, ik ben toch echt degrne die met alle plannen komt en altijd op zoek is naar nieuwe bestemmingen. Super herkenbaar om dit te lezen en erg leuk gedaan! *Kijkt op dit moment een interessante docu, maar moest toch “even” lezen en reageren* (A)

  1. Hahaha, lezen en reageren tijdens een interessante docu. Ik voel me vereerd dat dit artikel jouw aandacht gewonnen heeft. Bedankt voor jouw reactie!

 6. Hahaha super leuk om te lezen! Hier gaat het net zo, maar ach, hij is gelukkig ook trots ;-)! En, je ziet weer nieuwe dingen hè, het is gewoon hart-stik-ke leuk om met een reisbloggers getrouwd te zijn (zegt de reisblogger haha).

  1. Leuk, al die herkenning! Misschien moeten de ‘mannen van’ een praatgroepje oprichten 😉

 7. Debby van Randeraat 12/05/2015 at 11:26 Reply

  Leuk relaas! maarre… iemand moet met een tegengeluid komen en dat ben ik:-) De rollen in deze casa zijn omgedraaid. Ik opper een bestemming, manlief komt steevast met een andere locatie en ja… ondergetekende mag dan boeken. Maar klagen doe ik niet…. de afstandsbediening ligt s avonds namelijk veilig om mijn schoot;-)
  @linda, suc6 met je reisblogs, top om te lezen

  1. Hahaha, ik had het bij jullie toch anders verwacht eigenlijk 😉

  2. Dank je wel Debby:-)

 8. Leuk verhaal 🙂 Ik zal mijn vrouw eens vragen hoe zij erover denkt. Haha. hier is het net andersom. Nu ben ik ook veel alleen weg. in 2014 denk ik een dag of 140 in hotels. waarvan denk ik 40-50 samen? en dan nog wel een 20-30 tal waar één van de kids mee was.

  Maar ik plan niet zo erg in het voren. Ik weet nu nog niet eens wat ik 4 weken in juli ga doen……..

  1. En? Hoe denkt je vrouw er over?

   140 dagen in hotels? Dat is inderdaad wel erg veel (hoewel mijn wederhelft daar waarschijnlijk weer anders over denkt…)!

   1. Lol; nog niet kunnen vragen omdat ik 3 weken in China ben 🙂 Maandag weer in NEderland. 🙂

 9. Beste man van…. Ik heb niet alleen vriendlief, maar ook onze kleine meid inmiddels ‘afgericht’. “Laat mama, maar eerst naar binnen gaan,” zegt onze 4-jarige tegen mijn partner. “Dan kan ze eerst foto’s maken van de kamer.” En zo is het maar net, want meteen in het hotel op het bed ploffen is er niet bij als je blogger bent.
  Succes! 😉

  1. Eva, Haha, ja dat op bed ploffen erken ik wel !! meermaals de kids het weer laten opmaken 🙂

  2. Eva en Chris, willen jullie mijn vrouw niet op ideeën brengen…?
   Het valt nu namelijk nog wel mee met de foto’s 😉

   1. Sorry…… maar dergelijke dingen sluipen langzaam in. Ook het fotograferen van het eten, let maar op.

  3. Heeeel herkenbaar Eva! 😉

 10. Hahaha nee en meteen gaan eten als het geserveerd wordt ook niet!

  1. Dat valt gelukkig (nog) mee. En zover laat ik het ook niet komen, ik eet graag nog als alles warm is 😉

 11. Haha, heel herkenbaar! Mijn vriend denkt er net zo over 😉

  1. Fijn, al die herkenning! Ik voelde me al zo alleen 😉

 12. Wat een leuk artikel en heel herkenbaar! Ik denk dat mijn vriend zich ook wel in dit artikel kan vinden. Ik zal het hem eens laten lezen. Helaas deelt hij mijn passie voor reizen niet, daarom trek ik er ook regelmatig met vriendinnen op uit. Ook leuk!

  1. Thnx Anita, fijn dat jij ook de ruimte krijgt om er met vriendinnen op uit te trekken!

 13. Haai Martijn! Leuk blog, vol herkenning 😉 Ik ben ook zo vaak ‘afwezig’ tijdens een serie. Niet heel gezellig. Maar gelukkig is mijn man zo’n beetje even reislustig, dat scheelt 😉 Die hotelkamer is trouwens wel heel roze hoor, maar Zuid Afrika wordt vast fantastisch!

  1. Leuk Marcella, bedankt voor jouw reactie! Grappig dat je het je wel realiseert dat die afwezigheid niet zo gezellig is 😉

   Al hadden we heel onze reis in Zuid-Afrika in die Fruitella geslapen, dan nog wordt hele gave reis!

 14. Haha, heel leuk, mijn vrienden en familie reageren ook echt vaak zo!

 15. Haha wat een leuk stuk! Maar 1 x per jaar op vakantie is toch ook veel te weinig!? Gelukkig is mijn vriend net zo’n reisgek als ik (hij heeft het reisvuurtje in mij aangewakkerd zelfs) dus die opmerking hoor ik nooit, hihi.

  1. Dank je wel! En helemaal mee eens haha, daarom gaan we ook wel vaker dan 1 keer per jaar. Alleen kost het soms alleen iets meer moeite;-). Grappig dat het bij jullie andersom is gegaan!

 16. Haha ik heb hem meteen aan mijn vriend laten lezen. Vanaf onze vakantiebestemming nog wel, want ja toch even twitter checken 😉 Gelukkig kan hij er goed mee leven en vindt hij reizen ook erg leuk. Als we een hotelkamer binnenkomen is hij de eerste die zegt ‘maak even een foto nu het bed er nog mooi uitziet’ voordat hij erop ploft en als we het eten krijgen in het restaurant, draait hij automatisch zijn bord in de beste opstelling voor de foto haha. Zwaar om samen te zijn met een reisblogger 😉

  1. Haha, hij weet al helemaal hoe het werkt;-) Fijne vakantie nog!

 17. Hahaha fantastisch! Dacht er zelf nooit zo over na, misschien omdat we het bloggen en de social media samen doen… En stiekem reken ik wel mijn blogtijden in, en kijk ik wel een serie / film of ga ik weg zonder op m’n telefoon te kijken. Alle push notifications staan ook uit, waardoor ik zelfs niet eens weet hoe het er overal aan toe gaat. Wat ik perfect ok vind. Het geeft een zekere rust en focus voor de andere dingen buiten bloggen…

  1. Inmiddels gaat het al wel beter haha, al merk ik dat je de telefoon soms nog zo uit gewoonte pakt…

 18. ai, ik heb in één keer toch wat medelijden met mijn vrouwtje… 🙂

  1. Haha, herkenbaar;-)?

Laat een reactie achter