Mijn eerste maanden als blogger

Terugblik-Kwartaaloverzicht-Meisje van de Wereld

Pasen komt er alweer aan en dat betekent dat het bijna april is. De tijd vliegt voorbij en zo ook mijn eerste maanden als blogger. En wat vind ik het heerlijk. Ik krijg er een lading energie van en ik geniet volop. De ideeën borrelen steeds maar omhoog, waardoor ik meer plannen dan tijd heb.

Zo ook het idee om eens stil te staan bij de afgelopen maanden en kort terug te blikken. In januari plaatst ik mijn eerste blogpost. Toch wel een beetje gespannen klikte ik op de knop ‘publiceren’.

Vervolgens was het tijd om vrienden, familie en bekenden uit te nodigen om een kijkje op mijn website te nemen. Nog spannender. Wat als niemand het leuk vond en er geen reacties op zouden komen? Maar gelukkig, dat viel reuze mee.

Reizen

Het was rustig in reisland de eerste maanden van dit jaar. Zelfs voor de rest van 2015 ligt er nog niets vast. Voor het eerst sinds jaren dat ik nog niet weet waar de reis heen gaat. Ik word er soms zelfs een beetje onrustig van. Herken je dat?

Al ben ik al wel aan het kijken. Zuid-Afrika en Vietnam staan hoog op het lijstje, dus hopelijk wordt het één van die twee. Tot die tijd moet ik het doen met de herinneringen aan ons weekendje weg naar Luxemburg. En laat ik Otterlo niet vergeten. Daar moet dus maar snel eens verandering in komen.

Luxemburg

Blogger meets

Half januari was de Vakantiebeurs, waarbij een speciaal bloggers event werd georganiseerd. Ik hoorde termen die compleet nieuw waren en waar ik nog niet mee bezig was. Toch vond ik het interessant om dit mee te maken. Ik ontmoette een aantal andere bloggers en het enthousiasme dat ik al had, werd alleen maar groter.

Niet veel later was er een sushi date met een aantal reisbloggers in Utrecht. Ik ben geen grote sushi liefhebber, maar vond het wel degelijk gezellig om andere bloggers te ontmoeten. Dan maar alle vleesgerechten op de kaart bestellen. Het was in ieder leuk en leerzaam om verhalen van anderen te horen over reizen en bloggen.

Nog niet zo lang geleden organiseerde Verkeersbureaus een avond voor alle Contributors. Sinds kort mag ik die titel ook aan mijn lijstje toevoegen. Het eerste artikel moet ik nog plaatsen, maar dat duurt niet lang meer.

In de studio van Endemol stond alles in het teken van de toekomst van het bloggen. Video speelt hierbij een belangrijke rol en zal een steeds grotere plek innemen. Het lijkt erop dat Meisje van de Wereld hier ook maar eens mee aan de slag moet gaan.

Yomads fotoreporter

Mocht het je ontgaan zijn: ik doe mee met de wedstrijd van Yomads om als fotoreporter mee op reis te gaan. In eerste instantie draait het erom zoveel mogelijk stemmen binnen te halen om bij de eerste drie te komen. Twee daarvan mogen op kantoor komen en vervolgens kiezen ze een winnaar. De winnaar mag twee keer twee weken mee op reis als fotoreporter. Zo gaaf!

Yomads organiseert avontuurlijke groepsreizen voor twintigers en dertigers. Van avontuur houd ik wel en met mijn 31 jaar pas ik perfect in de doelgroep. Ik sta dan ook te trappelen om mee te gaan. Alleen, dan moet ik de komende drie weken nog wel in de top drie blijven staan.

‘Ik was even bij de inzendingen aan het kijken en toen zag ik jouw foto en je achtergrond met blog. Echt heel cool! Jij bent volgens mij het perfecte type daarvoor’. Dit bericht kreeg ik vandaag. Wauw, wat een mooi compliment.

Dus wil je mij helpen door te stemmen? Ook als je eigenlijk niet van stemwedstrijden houdt. Ik ben er zelf normaal gesproken niet van om te vragen om stemmen. Maar deze keer heb ik alle principes opzij gezet, want ik wil het echt heel graag. En niet onbelangrijk: je krijgt er eeuwige dankbaarheid van mij voor terug. Vergeet trouwens niet de mail die je ontvangt te activeren. Dan telt de stem pas mee.

Costa Rica-Tortuguero-Yomads-fotoreporter

Social Media

Er ging de afgelopen maanden een wereld voor mij open. Nou was ik wel bekend met Facebook, Twitter en Instagram. Met Twitter en Instagram deed ik alleen nooit iets. Nu ‘moest’ ik wel. Het is tenslotte toch leuk als je volgers op deze manier bereikt. Nog leuker is het als je volgers ook daadwerkelijk lezers worden.

Maar wat spook ik nou allemaal uit op de verschillende Social Media kanalen? Allereerst maak ik je er natuurlijk op attent dat er een nieuwe post online staat. Op Facebook deel ik daarnaast leuke nieuwsberichten die uiteraard met reizen te maken.

Instagram staat in het teken van foto’s. Wil je graag meer foto’s van de reizen zien, dan raad ik je zeker aan hier een kijkje te nemen. Mijn doelstelling was iedere dag een foto plaatsen. Dit blijkt in de praktijk soms toch lastig, maar een paar keer per week zie je zeker een foto voorbij komen.

En Twitter? Daar doe ik van alles wat. Het is een vluchtig middel, want een dag geen Twitter en je mist een hoop berichten. Afhankelijk van het aantal mensen dat je volgt natuurlijk. Ik vind het overigens wel een gemakkelijk manier om met mensen in contact te komen.

Oh ja, sinds kort is Google+ aan het rijtje toegevoegd. Veel actiever dan nieuwe berichten posten, ben ik nog niet. Maar wat niet is, kan nog komen.

En wil je echt geen blogpost meer missen? Volg Meisje van de Wereld dan op Bloglovin’. Nog niet zo lang geleden kende ik dit fenomeen niet, maar dit is ideaal om de blogs te volgen die jij interessant vindt.

Populairste artikelen

Eigenlijk was ik zelf wel benieuwd welke artikelen het meest gelezen zijn. Dus ik dook Google Analytics in, nog zoiets waar ik nog nooit iets mee gedaan had. Om eerlijk te zijn, was ik toch wel verrast.

 1. 31 redenen om te reizen. Op mijn 31e verjaardag vond ik het tijd voor al deze redenen om te reizen.  Blijkbaar dachten meer mensen er zo over.
 2. Start spreadin’ the news…New York, New York! Deze heerlijke stad is vast bij meer mensen geliefd. Wat een fantastische stad.
 3. Drie plekken die ik de volgende keer zou overslaan. Dat deze op de derde plek stond verbaasde mij toch wel. Ik vond dit zelf namelijk een hele spannende post.

Normaal gesproken benoem ik de leuke plekken en de niet te missen hotspots. Nu belichtte ik het een keer van de andere kant. Het mooie vond ik dat er reacties kwamen van lezers die in sommige gevallen hele andere ervaringen hadden. Geweldig toch?! Fijn om te horen dat er ook positieve ervaringen zijn. Smaken verschillen, gelukkig maar.

rsz_untitled_design_11

Op naar het tweede kwartaal

Morgen begint er weer een nieuwe maand. Ik ben er klaar voor. Op naar nieuwe bloginspiratie en ideeën. En hopelijk krijgen de reisplannen dan meer vorm.

Enne…vergeet je niet te stemmen? Denk aan die eeuwige dankbaarheid;-)

Zijn er nog bestemmingen waar jij graag iets over wilt lezen?

18 Reacties

 1. Leuk artikel! En super fijn dat het zo goed gaat met je blog!

  1. Fijn om te horen, dank je wel!

 2. Wat vrolijk geschreven, ik word blij van je woorden. Geniet van je bloggers-ontdekkingsreis!

  1. Dank je wel Linda. En leuk om te horen, daar word ik dan weer blij van!

 3. Mooie terugblik op je 1e kwartaal als blogger. Je doet het hartstikke goed en hebt al mooie dingen bereikt en leuke mensen ontmoet. Ga lekker zo door!

  1. Nog zo’n mooi compliment Sieds, dank je wel:-)

 4. En het tweede kwartaal is een feit! Fijn dat de eerste maanden je zo goed bevallen zijn. Mij ook, als lezer van jou blog! Keep up the good work lady!

  1. Goed om te horen, dank je wel! Dan ga ik het tweede kwartaal maar gewoon lekker verder:-)

 5. Leuk om te lezen! 🙂 Verslavend he? Ik ben het na acht jaar nog steeds niet zat! Succes en vooral; geniet ervan!

  1. Dank je wel Laura! Met dat genieten zit het voorlopig nog wel goed in ieder geval!

 6. Mooi overzicht! En gewoon lekker doorgaan met je blog.

  1. Dank je wel. Ga ik zeker doen;-)

 7. Ik ben voor het eerst op je Blog maar wat schrijf jij fijn zeg! Mijn Blog bestaat ook sinds 1 januari en is vooral gefocust op het anders reizen 🙂 Heerlijk blog heb je, ga zo door 🙂 Groetjes, Milene

  1. Wat leuk om te horen Milene, bedankt voor het compliment. En ik ben benieuwd naar die van jou, dus ga je site van de week even bekijken!

 8. Ik wist niet eens dat je pas zo kort bezig bent… Ik dacht iets langer als ik maar dus niet.. 😉 Leuk om te lezen en je bent lekker bezig!

  1. Nee, ik ben pas echt dit jaar begonnen haha! Maar bedankt voor het compliment 🙂

 9. ja leuk om te lezen, blijven doen die updates. En ja die social media allemaal, deed er vroeger (lees 1,5 jaar geleden) ook niks mee.

  1. Dank je wel Tikva, ga ik zeker doen. Ja er ging echt een ‘social media wereld’ open voor mij!

Laat een reactie achter