Costa Rica in beeld – deel 1

Costa Rica-El Arenal-Vulkaan

Costa Rica staat bekend om haar prachtige natuur. En terecht, want wat is het een fantastisch land. Van schitterende regenwouden en vulkanen in Nationale Parken tot aan de heerlijke stranden aan de kust om bij te komen.

En hoe is deze overweldigende natuur beter over te brengen dan in woorden? Juist, door Costa Rica in beeld weer te geven. Deze keer is het tijd voor een serie natuurfotografie. Aangezien een selectie uit alle foto’s lastig is om te maken, is dit gewoon pas het eerste deel.

Graag neem ik je mee door dit heerlijke stukje Midden-Amerika.

Tortuguero

Onze eerste kennismaking met het groene en heuvelachtige landschap is onderweg van San José naar Tortuguero. Bananenplantages, bomen met papaja’s en kleurrijke planten wachten ons onderweg op.

Costa Rica

Costa Rica 026-3

Alleen de route naar Tortuguero per boot is al een feest. De groene omgeving komt je tegemoet en met de wind door je haren en het opspattende water van de boot is het een uur lang puur genieten.

Costa Rica-Tortuguero

Costa Rica 107-2

Eenmaal aangekomen bij Tortuguero is het nog niet gedaan met de pret.  Het is hier één en al rondkijken naar de natuur en het spotten van de vele dieren staat hier centraal.

Costa Rica 044-4

Costa Rica 097-3

Costa Rica-Tortuguero

La Fortuna

Deze plaats bevindt zich in een prachtige omgeving. Met de vulkaan El Arenal om de hoek als grootste trekpleister. Wakker worden met uitzicht op dit fenomeen is eerder regel dan uitzondering.

Maar ook de rest van de omgeving mag er zijn. Maak een wandeltocht over de hangende bruggen in het regenwoud. Of wat dacht je van een wandeling in het Nationaal Park van de vulkaan? Met name de laatste tocht is een pittig onderdeel, maar zeker de moeite waard.

Costa Rica-Hangende bruggen-La Fortuna

Bij La Fortuna Waterfalls kan je zelfs nog een verfrissende duik nemen. Dat is best aangenaam na het klauteren naar beneden via een glibberige trap.

Costa Rica-La Fortuna Waterfalls-El Arenal

Costa Rica-El Arenal-Nationaal Park

Eerste indruk

Hopelijk is mijn poging geslaagd om een eerste indruk te geven van dit schitterende land. Overal is de omgeving groen, maar toch is elke plek net weer even anders. Sla daarom ook de volgende fotoserie van Costa Rica niet over.

Wat vind jij zo op het eerste oog van Costa Rica?

17 Reacties

 1. Prachtige foto’s! Die verfrissende duik bij de waterval lijkt mij heerlijk na zo’n toch. Staat op mijn bucket list 🙂 In 2013 trouwens in het buurland Panama geweest, ook een aanrader!

  1. Ja, Panama lijkt me ook te gek! Dat was eerst de bedoeling, maar het werd toch Costa Rica:-)

 2. Wauw die natuur daar! Ik heb Costa Rica eens in mijn hoofd gehaald en deze gaat er nu zeker niet meer uit!

  1. Vooral ook niet doen, want het is schitterend daar!

 3. Ja zo’n mooi land Costa Rica! We zijn er natuurlijk niet voor niks twee keer naar toe geweest! Leuk om te zien en te lezen!

  1. Dank je wel! En ik vond het land ook echt een plaatje….

 4. Check, Costa Rica wordt toegevoegd aan het lijstje! Wat een prachtige foto’s. Ik ben benieuwd naar deel 2! 😉

  1. Haha, zeker doen! Bedankt, deel 2 volgt snel:-)

 5. Wat een supermooie foto’s van Costa Rica. Ik ga er zelf ‘langs’ met de cruise. Ben heel benieuwd wat ik er van ga vinden 🙂

  Zal vast heel groen zijn…

  1. Dank je wel Bea! Ga je ook aan land? Het is er echt schitterend!

 6. Wat een pracht land, maar dat wist ik en vele andere denk ik natuurlijk al =) Ik zou er graag een keer heen willen maar dat zou ik denk ik combineren met de buurlanden. Het liefst doe ik dan gewoon heel Latijns Amerika aan, en als ik dan toch bezig ben gelijk maar naar het Noorden ook 😉 Hoe lang ben je in Costa Rica geweest?

  1. Het is er ook echt schitterend! We zijn er bijna drie weken geweest. In eerste instantie ook gekeken om het te combineren met Nicaragua, maar gezien de tijd wilden we beide landen geen tekort doen. En we hadden er nog wel een vierde week aan kunnen plakken, want we hebben nog niet alles gezien!

 7. Phoe, het is alweer 12 jaar geleden dat ik er was, maar ik heb Costa Rica toch nog goed in mijn gedachten zie ik. Wat een prachtig land is het toch! Mooie foto’s en bedankt dat je me even terug bracht 😉

  1. Leuk om te horen Robert, dank je wel! Het is echt schitterend inderdaad. Hopelijk blijven de beelden over 12 jaar bij mij ook nog hangen;-)

 8. Moooie foto’s zeg, lijkt me echt een prachtig land!!

  1. Dank je wel Marcella. Het is ook een prachtig land!

 9. Prachtige foto’s!! Ik vond Tortuguero ook erg mooi!! Het is zo groen daar 🙂 oh wil wel weer terug eigenlijk 🙂

Laat een reactie achter