Mijn mooiste herinneringen aan Australië

Australie-Sydney-Bondi Beach

Australië is het land aan de andere kant van de wereld. Het land waar je langer dan een etmaal over doet om naartoe te reizen. En het land dat bekend staat om de vriendelijke en sportieve inwoners.

Het is allemaal waar. Wij doen er zeventwintig uur over om er te komen. Drie keer overstappen verder zijn we er eindelijk. Vier weken lang is dit land ons thuis. We genieten volop en inmiddels bijna zes jaar later blijft het één van mijn favoriete landen. De herinneringen aan Australië toveren automatisch een grote glimlach op mijn gezicht.

Mijn zusje opzoeken in Sydney

De reden dat we een ticket naar Australië boeken, heeft alles te maken met mijn zusje die in 2009 stage in Sydney loopt. Voor ruim een half jaar verlaat ze Nederland, dus dat is wat ons betreft een hele goede reden om die kant op te gaan.

Als je dan dat eind gaat vliegen, wil je natuurlijk meer zien dan alleen deze stad. We kiezen ervoor om in Cairns te starten en met de auto af te zakken richting Sydney. We vertrekken eind oktober voor vier weken. Een droom die op dat moment uitkomt.

We verblijven bijna een week in Sydney. Op dat moment zit mijn zusje daar al een paar maanden dus ze brengt ons naar alle leuke plekken van de stad. Een betere gids kunnen we niet hebben.

En als ik alle mooie huizen daar langs de kust zie staan, vind ik een tweede huis in Sydney nog niet zo verkeerd. Wie weet, er moet iets te dromen over blijven voor de toekomst.

Australie-Sydney

Australie-Sydney-Opera House

De Australische bevolking

Zonder twijfel kom je hier een hoop vriendelijke mensen tegen. Het motto in Australië is niet voor niets no worries mate. De Nederlandse stress kan je achter je laten en het is echt tijd om te ontspannen. Nog steeds krijg ik heimwee als ik ergens op reis het Australische accent hoor.

Zelfs in Costa Rica. Vlak voordat we als Tarzan en Jane door de jungle slingeren, spreken we een Australiër. Ik waan me onmiddellijk voor een moment terug in dit geweldige land. Dat moment is overigens vrij snel voorbij als ik boven op het platform sta en met een duw in mijn rug het diepe inspring.

Maar de interesse van Australiërs komt oprecht over. Als ze vragen waar je vandaan komt, lijkt het ze daadwerkelijk te interesseren. Ze zijn benieuwd wat je van hun land vindt en wat je hebt gezien, maar tonen ook interesse in jou.

De uitgestrekte omgeving van Australië

In dit land kan je uren rond rijden zonder iemand tegen te komen. Geen volgepakte steden om de paar kilometer, maar heel veel natuur. Heerlijk vind ik dat. Er gaat bijna een wereld voor je open op het moment dat je een stad als Sydney binnen rijdt. Dan pas krijg je weer het gevoel van filerijden in Nederland.

Daarnaast is de natuur er werkelijk schitterend. Van uitgerekte weilanden in de bergen en ruige rivieren tot aan de verlaten stranden die zijn omgeven door een rij van groene bomen en planten. Ik vind echt alles mooi wat ik tegenkom.

Australie-natuur-Cairns

Australie-Cairns-strand

Australie-binnenland

Raften in de buurt van Cairns

Dit is toch wel één van de hoogtepunten van onze reis. Nog niet eerder komen we zo’n wilde rivier tegen. Ook tijdens latere reizen overtreffen we het raften in Australië niet.

Wat een spektakel en wat een lol hebben we deze dag met onze mederafters. Ondertussen moet je nog eens opletten om niet keihard je boot uit te slingeren. De dagen erna kan je rekenen op een flinke dosis spierpijn, maar dat hebben we er graag voor over.

Surfen in Noosa

Met de zee voor onze neus zie ik ons op een bodyboard soepel over de golven glijden. Helaas, valt dit even vies tegen. Na dertig keer vallen en opnieuw een slok zout water binnen te krijgen, ben ik zo blij als een kind dat ik eindelijk een keer blijf staan.

Dat is maar van korte duur. Juichen dat het je lukt om te blijven staan, zorgt ervoor dat je alsnog snel in het water kiepert. Het is wel duidelijk: ik spreek uit ervaring. Maar wel een hele mooie ervaring.

Het is een te gekke dag. Het verschil tussen Australië en Europa wordt op dat moment wel duidelijk. ’s Morgens krijgen we surfles van een Australische surfdude, maar ’s middags wordt dit overgenomen door een Fransman. Deze stresskip woont al tien jaar down under, maar daar is weinig van te merken. Vite! Allez! We missen onze surfdude meteen al.

Daarnaast vind ik Noosa een heerlijke plaats. Het is zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan deze knusse badplaats.

Surfen-Noosa-Australie

Barbecues all over the place

In ieder park staan wel meerdere barbecues. Je neemt gewoon je eigen vlees mee en schuift aan waar plek is. Dat is toch geweldig dat dit kan. Dat lijkt me zeker wel wat in Nederland.

Uiteindelijk komen wij er tijdens onze reis niet aan toe. Het weer is af en toe toch wel wisselvallig en grillig. We moeten het doen met de barbecue bij het studentenhuis van mijn zusje, die zeker zo gezellig en lekker is. En ach, dan hebben we nog een goede reden om eens terug te gaan.

Koala’s en kangoeroes knuffelen

Koala’s en kangoeroes zijn toch wel de dieren waar het land bekend om staat. De eerste les over koala’s is dat ze helemaal niet zo lief zijn als dat ze eruit zien. Als je het beest vast hebt, maak dan vooral geen onverwachte beweging. Dan krijg je dikke ruzie met de koala en heb je zo een flinke uithaal op je gezicht staan.

De tweede les is dat ze twintig uur per dag slapen en vier uur per dag wakker zijn. Veel meer dan eten doen ze op dat moment niet echt. Martijn kijkt me aan en ik lees zijn gedachten. Hij noemt me nu nog steeds een koala…en bedankt.

Australie-koala

Skippy is gelukkig niet zo kwaadaardig. Deze in ieder geval niet. Helaas kom je ze onderweg ook tegen op het wegdek, doordat het nogal eens voorkomt dat deze dieren in aanraking met auto’s komen.

Australie-kangoeroe

Al zin om te gaan?

Dit zijn een aantal mooie herinneringen aan Australië. Maar eigenlijk zijn er nog veel meer op te noemen. Die bewaar ik dan maar voor een volgende keer.

Ben jij wel eens in Australië geweest? Wat zijn jouw mooiste herinneringen?

12 Reacties

 1. Australië staat hoog op mijn bucket list! Het lijkt mij zo geweldig mooi om een camper te huren/kopen en een half jaar door dit land heen te trekken 🙂 Bedankt voor het delen van jouw herinneringen; ik droom er even bij weg. En wat betreft het surfen….Heel herkenbaar! 😉

  1. Graag gedaan en je plannen klinken fantastisch!

 2. Jaaa, Noosa is heel nice en Sydney ook, gelukkig ben je er even geweest om alle ins en outs te kunnen zien, een tweede huis zie ik daar ook wel zitten hoor!

  1. Wat leuk dat je ook in Noosa bent geweest. En ja, ik zou daar best willen wonen:-)

 3. Australië lijkt me zo gaaf, het lijkt me zo’n mooi land en dan met al die vriendelijke mensen. Ik ben al aan het sparen, het plan is om over een jaar of vier vijf die kant op te gaan.. 🙂

  1. Ja, zeker doen hoor Sieds! Ik wil ook echt nog wel eens terug, want wat is het een fantastisch land!

 4. Australië staat echt al tijden hoog op mijn wishlist. Nieuw-Zeeland was geweldig, maar ik ben alleen maar meer nieuwsgierig geworden naar Australië. Ik was er zó dichtbij! Ik hoop dan ook ergens in de komende jaren een reis die kant op te kunnen maken. Lijkt me heerlijk om daar wekenlang rond te reizen. En de dieren lijken me echt onwijs tof. Wist je trouwens dat katten zo’n 18 uur op een dag slapen? Scheelt maar weinig 😉

  1. Nee, dat wist ik niet. Daar zou ik ook nog familie van kunnen zijn;-). Australië is echt een heerlijk land, dus zeker heen gaan!

 5. Ik vond Australië ook echt geweldig! Ook 4 weken rondgereisd. Noosa was inderdaad een leuke plek, heerlijk gewandeld ook door Noosa N.P. Ik vond het boven Cairns ook geweldig mooi, maar voor veel toeristen begint of eindigt de reis in Cairns. Na ook in de outback geweest te zijn (ook een aanrader!) staat het westen nog altijd op mijn wishlist, dus ooit ga ik nog eens terug!

  1. Het westen lijkt mij inderdaad ook heel mooi, daar heb ik hele goede verhalen over gehoord!

 6. Ik was 17 jaar geleden in Australië. Mijn eerste, en tot nu toe laatste, backpacktrip. Wat een fantastisch land! Wij ‘deden’ de Oostkust, en gingen vanuit Darwin door het midden terug. Mijn allermooiste herinnering aan Australië is nu 16 jaar oud en heet Byron (naar Byron Bay). Ik ben daar nl zwanger geraakt…

  1. Dat is zeker een mooie herinnering en leuk dat hij naar deze plaats is vernoemd!

Laat een reactie achter