Op reis met srprs.me: voor herhaling vatbaar?

Warschau-srprs.me-vuurwerk-festival

Het is alweer een week geleden dat wij op Schiphol stonden en ontzettend nieuwsgierig waren naar onze citytrip bestemming. Mocht je het via de social media ontgaan zijn: we kwamen uiteindelijk in Warschau terecht.

Stiekem hadden we al een vermoeden dat we deze richting op zouden gaan, mede door de weersvoorspellingen die we een week eerder kregen. Maar hoe is dat nou: een stedentrip boeken zonder te weten waar je heen gaat? Is het de moeite waard of zou ik het nooit meer doen?

Niet goed voor nieuwsgierige reizigers

Voor mijn nieuwsgierigheid was het absoluut niet goed. Ik zou er zenuwachtig van worden, zo graag wilde ik weten naar welke stad we gingen. Ik checkte minstens tien keer per dag de weersvoorspellingen en vroeg me af en toe wel af of we naar een leuke stad zouden gaan.

Maar ergens kon ik me ook wel weer inhouden. Ik ging niet kijken welke vluchten er rond zeven uur vertrokken, aangezien we rond vijf uur op Schiphol moesten staan. Ik heb ook de code niet stiekem al eerder open gekrast, al was het wel verleidelijk.

Warschau-srprs.me-vuurwerk-festival

Dan is de bestemming bekend

En dan voer je de code in en ineens staat het op je telefoon: we gaan naar Warschau! Al hadden we ergens een vermoeden, toch is het nog een verrassing dat het daadwerkelijk deze stad is.

Gelijk gaan er allemaal radertjes werken en vraag ik me af wat we daar kunnen doen. Om eerlijk te zeggen: ik heb op dat moment geen idee. Ik kan geen enkele bezienswaardigheid opnoemen.

Hardop vraag ik me af of we ons daar vier dagen kunnen vermaken. Vier volle dagen ook nog eens, want volgens de planning komen we zondagavond pas laat aan op Schiphol.

Warschau verrast

Mijn zorgen blijken voor niets te zijn en we beleven vier te gekke dagen in deze Poolse hoofdstad. We vervelen ons geen moment en laten ons iedere dag door een ander deel van de stad verrassen. We zien zoveel verschillende gezichten van deze stad, die ik mij niet voor mogelijk kon houden.

Van hippe eettentjes tot kitscherige Poolse restaurants, van ontzettend vriendelijke mensen tot een enkele knorrige Pool achter de kassa en van het sfeervolle oude centrum tot de wolkenkrabbers en moderne winkelcentra.

En je verwacht het niet, maar we belanden zelfs nog op een internationaal vuurwerkfestival. Dat verwacht je niet in september.

Warschau-srprs.me-vuurwerk-festival

 

Srprs.me voor herhaling vatbaar?

Wat ons betreft beantwoorden wij deze vraag met een volmondige JA! Ik was zelf nooit in het vliegtuig naar Warschau gestapt, omdat ik geen idee had wat ik in deze stad moest zoeken.

Daarnaast komen we tijdens deze vier dagen op plekken waar je vooraf niet over nadenkt. We laten alles over ons heenkomen en we hebben geen planning van bezienswaardigheden die we moeten zien.

Wij zien onszelf zeker nog een keer een reis met srprs.me boeken. Kom maar op met destination unknown.

Is het iets voor jou om je zo te laten verrassen?

18 Reacties

 1. Superleuk om te lezen dat het zo goed is bevallen! Het lijkt me echt top om een keer een srprs.me-trip te doen, maar in deze twee maanden is het wat teveel van het goede vrees ik 😉 Jammer, dus dat plan reserveer ik dan maar alvast voor eind 2016, hihi…

  1. Het is zeker een aanrader. Beter laat dan nooit toch;-)

 2. Klinkt super leuk en fijn dat het zo goed bevallen is!
  Zelf twijfel ik nog over dit concept! Juist het zoeken naar een leuke stad is zo leuk en kiezen of je voor een simpel of juist luxe hotel gaat! En hoe zit het als je al veel steden gezien hebt vraag ik me af? Toch eens overwegen

  1. Ik zou het ook niet iedere keer doen hoor, maar het is zeker leuk voor de afwisseling. Wij hadden bij boeken al wel een aantal steden doorgegeven waar we recent heen waren geweest en niet nog een keer naartoe wilden gaan.

 3. Fijn dat het zo goed bevallen is!

  Ik zou twijfelen om te boeken, omdat ik zeker in Europa best al veel steden heb gezien. En niet iedere stad leent zich voor een tweede of derde bezoek.

  Los daarvan: weg is weg en in de praktijk vermaak je je (bijna) overal wel.

  1. Ja, uiteindelijk moet je jezelf vermaken. Maar je kan bij boeken altijd opgeven welke steden je echt niet naartoe wilt.

 4. Lijkt me inderdaad erg moeilijk om je in te moeten houden om dat kaartje open te krassen! Maar het is inderdaad een gaaf concept, soms is het juist wel goed om je te laten verrassen in plaats van gebruik te maken van je research. 🙂

  1. Ja dat zeker en je komt nog eens ergens waar je zelf misschien niet zo snel naartoe zou gaan!

 5. Oeeee het lijkt me wel super leuk om het eens niet te weten maar ik ben echt héél erg nieuwsgierig. En vooral ook: wat pak je in!

  1. Een week van tevoren krijg je gelukkig wel de weersvoorspelling, dus dat maakt het inpakken een stuk makkelijker!

 6. Leuk om je eerlijke mening te lezen! Het lijkt mij ook ontzettend leuk, maar ik denk dat het ook lastig vind omdat ik altijd graag wil weten waar ik aan toe ben.. Haha!

  1. Dat herken ik, heb ik ook last van! Ik ga het dus ook niet elke reis doen, maar voor de afwisseling is het zeker leuk!

 7. Ik zou denk allang open hebben gekrast waar ik heen zou gaan haha. Ken je van die decemberkalender krasloten? M’n moeder werd boos, want ik had alles al opengekrast haha!

  1. Haha, ja die ken ik zeker. Wij hadden vroeger zo’n advent kalender met chocolaatjes. Ook heel moeilijk om niet alles in een keer op te eten.

 8. Klinkt goed, als een heel geslaagde trip! Ik zou me best eens willen laten verrassen, al zou ik dan wel aangeven waar ik al geweest ben. Wel zo leuk om echt op een onbekende plek te komen!

  1. Dat is het zeker en zou het dan ook echt een keer proberen!

 9. Hoe leuk lijkt me sprs.me! Ik ben stiekem al een reisje aan het plannen, al zal dat nog wel een jaartje duren voordat ik in het vliegtuig stap..

 10. Het lijkt mij super leuk en spannend! Het is dé manier om plekken te ontdekken waar je anders misschien niet voor zou vallen.. Dit staat nu zeker op mijn lijstje! 🙂

Laat een reactie achter