Mijn 10 mooiste reisfoto’s

reisfoto-Dominicaanse Republiek-Curacao-Luxemburg

Probeer dat maar eens. Tien van je mooiste reisfoto’s uitzoeken. Bijna onmogelijk, maar ik waag een dappere poging. Linda gaf mij deze moeilijke uitdaging, nadat Sandra deze traveltag in het leven heeft geroepen. Dus daar ga ik dan. In willekeurige volgorde mijn 10 mooiste en/of favoriete reisfoto’s.

#1 Schoolmeisje op de Dominicaanse Republiek

Ik vind het leuk om kinderen te fotograferen en tijdens ons bezoek aan een lokale school op de Dominicaanse Republiek maakte mijn camera overuren. In eerste instantie waren de kinderen ontzettend verlegen, maar nadat ze zichzelf een keer terug zagen op de camera was het hek van de dam. Deze jongedame hieronder wist er wel raad mee en ging er eens goed voor staan op de foto.

Dominicaanse Republiek-school-kinderen-Punta Cana

#2 Vulkaan El Arenal in Costa Rica

Een bijzonder moment, want deze vulkaan is vaak niet in zijn geheel te zien. Ik zat er ’s ochtends om zes uur al voor op mijn balkon, maar dat zorgde ervoor dat ik de vulkaan zag zonder een enorme kring van nevel erom heen.

Costa Rica-El Arenal-vulkaan-zonsopgang

#3 Wandeling in Mullerthal, Luxemburg

De laaghangende zon in februari neemt een kijkje door de bomen in de bossen van Luxemburg. Een prachtig schouwspel van het licht dat net op die ene boom valt.

Luxemburg-Mullerthal-Klein Zwitserland-Petite Suisse-watervallen-Schiessentumpel

#4 Zonsopgang in Punta Cana, Dominicaanse Republiek

Weer een moment dat het loonde om op tijd naast mijn bed te staan. Hierbij had ik hulp van mijn jetlag, waardoor ik niet met dikke ogen op het strand zat te fotograferen. Op een gegeven moment liepen vader en zoon langs, terwijl ze een bal overgooiden. Waarschijnlijk ook al wakker door een jetlag.

Dominicaanse Republiek-Punta Cana-zonsopgang

#5 Spelende kinderen op de Dominicaanse Republiek

Uren vermaakten ze zich op het strand van Macao. Met plastic bekers, een surfboard en met elkaar. Na ons surfavontuur ben ik voor gaan zitten en heb tientallen minuten achter elkaar gekeken naar deze drie jongens. Hieronder is mijn meest favoriete foto die ik deze dag van hen maakte.

Dominicaanse Republiek-Macao-strand-kinderen

#6 Kokosnotenman in Samara, Costa Rica

Bij deze foto denk ik maar aan één ding en dat is: vakantie! Tijdens iedere reis plannen we een relaxmoment in. Bij voorkeur op een heerlijk strand met aan het einde van de dag een cocktail erbij om de zon in de zee te zien zakken. Deze foto hangt dan ook niet voor niets op hout in ons huis. Zo sta ik iedere ochtend op met dit beeld.

Costa Rica 041-1-3

#7 Zonsondergang in Aveiro, Portugal

Weer eentje met zon. Dit keer de zonsondergang, terwijl net op dat moment een gondel voorbij vaart. Ik moest er snel bij zijn, want de gondels in Aveiro beschikken over een motor. Het gaat er dus niet zo traditioneel als in Venetië aan toe.

Portugal-Centro de Portugal-Aveiro-gondels

# 8 Strand Grote Knip op Curaçao

Sorry, er moet er gewoon eentje bij. Een paradijselijk strand dat geen woorden nodig heeft.

Curacao-Nederlandse Antillen-Grote Knip-strand-reisfoto

#9 Spelende kinderen in Tortuguero, Costa Rica

Costa Rica is goed vertegenwoordigd bij de foto’s, maar in drie weken tijd, namen we er dan ook meer dan genoeg. Het mooie aan deze foto vind ik de expressie van de kinderen. Een minuut eerder renden ze elkaar vrolijk achterna, maar van het ene op het andere moment was het gedaan met de pret.

Costa Rica-Tortuguero-kinderen-reisfoto

#10 Zonsopgang Bromo vulkaan op Java, Indonesië

Daar sta je dan tussen alle toeristen. Op een idioot vroeg tijdstip is het een drukte van jewelste. Al snel begrijp ik waarom, want zodra de eerste zonnestralen op de vulkaan schijnen, ontstaat er een schitterend vergezicht. Eén van de meest mooie momenten op Java.

Indonesie-Java-Bromo vulkaan-zonsopgang-reisfoto

Het was best een lastige keuze. Misschien dat ik nog maar een keer met een opvolger moet komen, dan mag ik er weer tien uitkiezen.

Wat vind jij de mooiste foto?

18 Reacties

 1. Wat een mooie foto’s! Mijn favorieten zijn beide zonsondergangen, echt prachtig.

  1. Dank je wel!

 2. Mijn stem gaat naar het Dominicaanse meisje, de bossen in Luxemburg en de gondel in Aveiro 🙂 Supermooie foto’s!

  1. Dank je wel! Ja, dat meisje…ik ben ook wel dol op die foto!

 3. Prachtig seg! En ik kan niet kiezen, vind ze echt allemaal pareltjes!

  1. Haha, bedankt!

 4. Hele mooie serie! Mijn favoriet is het Dominicaanse meisje. Zo’n lief, stoer portret! Al blijft de Bromo ook geweldig natuurlijk 🙂

  1. Dank je wel! Ja dat meisje was me er eentje. En Bromo is inderdaad ook gewoon heel mooi!

 5. Heel mooi! Die van Luxemburg is echt zo mooi!

  1. Dank je wel!

 6. Heel mooi, Linda (blijft altijd een beetje raar, als je iemand met dezelfde naam noemt)!!
  Ik vind foto’s 2, 4 en 10 het mooist!

  1. En dat zijn er toch wel aardig wat die zo heten he;-)

 7. Vanwege mijn herinnering aan deze plaatsen moet ik kiezen uit twee foto s. Ik ben op beide plaatsen geweest. Bromo en Aveiro. Ik moet toch kiezen voor Bromo.

 8. Prachtige foto’s! Ik ga voor de foto’s van de vulkanen, mysterieus mooi!

  1. Dank je wel!

 9. Ik ga voor de kokosnotenman in Costa Rica, maar de bromovulkaan mag er ook absoluut wezen! Mooie foto’s 🙂

  1. Dank je wel!

 10. Dat is inderdaad geen makkelijke opgave. Mooie selectie. Voor mij springt de eerste foto eruit met het schoolmeisje, door haar expressie en het mooie contrast met de gele muur.

Laat een reactie achter