Het verhaal achter de foto #2

Samara-Costa Rica-strand-cocktails

Een heerlijke rustige dag op het strand van Samara. Het is tijd om bij te komen na de vele geweldige indrukken die we hebben opgedaan in Costa Rica. Niet geheel onbelangrijk, maar de weergoden zijn ons op dat moment gunstig gestemd en we gaan een zonovergoten dag tegemoet.

Een zonnige dag is zeker niet standaard tijdens het regenseizoen in Costa Rica. Hoewel het toch niet de eerste keer is dat we een land bezoeken gedurende het regenseizoen is het wel de eerste keer dat er daadwerkelijk zoveel regen uit de lucht valt.

Maar deze dag gelukkig niet. Vandaag hebben we niet meer nodig dan onze slippers, leesvoer en een flinke dosis zonnebrandcrème.

Samara

Tijdens het laagseizoen, en dat is gedurende het regenseizoen, heb je het grote en brede strand van Samara zo goed als voor jezelf. Er loopt hooguit een verdwaalde visser rond, een enkele surfer laat zich door de golven meenemen en een paar lokale kinderen spelen in het zand.

Het kleine dorpje beschikt over een aantal restaurants en winkeltjes. Langs de kant van de weg staan vrouwen met hun zelfgemaakte armbanden en kettingen en ze proberen hun spullen aan de enkele toerist te slijten.

Kokosnoten op het strand

Het lijkt totaal niet interessant qua inkomsten, maar toch doet de plaatselijke kokosnoten man zijn best. Met zijn kar rijdt hij door het mulle zand op zoek naar een verdwaalde toerist. Die verdwaalde toerist zijn wij en we gunnen deze man ook een goede dag, dus kopen een verse kokosnoot.

Binnen no-time hakt hij de kokosnoot open, waarbij ik vooral verbaasd ben dat hij zijn hand er niet afhakt. Oefening baart kunst waarschijnlijk, ik doe het hem in ieder geval niet na.

Costa Rica-Samara-kokosnoot

Costa Rica-Samara-strand-kokosnoot

Tijd voor cocktails

De strandtent die half verscholen ligt in de jungle van Samara heeft al de hele dag een bord buiten staan voor het happy hour. Wij tellen de uren af, want na de kokosnoot eerder op de dag lusten we nog wel een overheerlijke cocktail.

Het enige andere stel dat op het strand ligt is een Nederlands stel. Je komt die Nederlanders ook overal tegen, zelfs als er geen andere toerist te bekennen is. Samen besluiten we aan de cocktails te gaan. Er wordt dus goed besteld door ons, maar dan komt de grap.

De cocktails die wij bestellen, staan dus bijna allemaal niet op de happy hour kaart. Daar komen we uiteraard pas achter bij het betalen, dus we mogen een flink bedrag neerleggen. Nou vooruit, dan drinken we maar iets langzamer en genieten we er nog extra van.

Costa Rica-Samara-cocktails-strand

Wat is jouw favoriete herinnering aan kokosnoten en cocktails drinken op het strand?

7 Reacties

 1. Een fantastische omgeving Samara. Breed strand helemaal voor je alleen. Wij waren er in 2002. Veel paard gereden. Een keer in de jungle rondom Manuel Antonio. Tijdens een rustpauze, op de grand van jungle en strand, werden we getrakteerd op kokosnoten. Super

  1. Ja, heerlijk he dat strand voor jezelf! De omgeving van Manuel Antonio is ook heel mooi. De kokosnoot maakt het dan wel af:-)

 2. Oeh leuk, deze ga ik onthouden als ik zelf naar Costa Rica ga in het najaar! Mooie foto’s 🙂 En Nederlanders kom je inderdaad OVERAL tegen. Toen ik in de wildernis in Mongolië zat kwamen we in twee dagen tijd slechts twee buitenlanders tegen. Guess what? Kwamen ze ook nog allebei uit Den Bosch!

  1. Haha, ook dat nog! Wat toevallig dat je ook uit Den Bosch komt trouwens. En Costa Rica is super gaaf! Als je nog tips nodig hebt, laat dan maar weten!

   1. Haha ja inderdaad. Tja, Den Bosch ligt centraal, is gezellig en niet te ver van vliegvelden als Eindhoven Airport, Schiphol, Dusseldorf-Weeze. Wat wil je nog meer? 😉 Ik dacht altijd dat de reisbloggerwereld zich in Amsterdam bevond, maar het valt me de laatste tijd op dat er juist best weinig reisbloggers uit die hoek komen! En ik houd je site in de gaten voor meer tips! 😉

 3. Ja Nederlanders als je ergens bent 🙂 LOL. Vorige week in Tibet ook, weinig buitenlanders. De enige groep……ja Nederlands, en nog een ander stel. Blijkt dus wel dat Nederlanders graag op reis gaan 😉 Kokosnoot altijd lekker…. hier in de Sligro verkopen ze ze ook vers (echt vers); maar helaas ontbreekt het strand.

  1. Hoe vers de kokosnoot ook is, de beleving is op een tropisch strand toch net iets mooier he;-)

Laat een reactie achter