Ontbijten, smullen en borrelen in New York

Een koffietentje waar de geur van verse koffie je tegemoet komt. De inrichting is een beetje van alles wat. Knus, sfeervol met een mix van allerlei mensen. De een smult van een laat ontbijt, terwijl de ander geniet van een stuk cheesecake bij de koffie. Locals die in deze miljoenenstad wonen, met hier en daar een verdwaalde toerist.

Voor zo’n plek hoef je niet op Times Square te zijn. Daar zijn ook voldoende cafés en restaurants waar je een bakkie koffie of thee kan doen. Ten eerste betaal je de hoofdprijs en ten tweede is het niet altijd even sfeervol. Denk hierbij aan schreeuwerige muziek in een grote, kale ruimte. Ben je op zoek naar een gezellige plek, waarbij je eigenlijk niet het gevoel hebt in New York te zijn? Ik zet een aantal sfeervolle tentjes voor je op een rij.

Pick Me Up – East Village

Een koffiebar die deze wijk goed typeert. Bij binnenkomst word je hartelijk begroet en het lijkt wel even alsof je in Amsterdam bent. Niet omdat er Nederlands wordt gesproken, dat gelukkig niet. Maar wel vanwege de mengeling van mensen die je hier ziet. Een man die zich deels als vrouw heeft aangekleed, een paar studenten die bijpraten wat ze dat weekend hebben gedaan of een schrijver met zijn laptop en een kopje koffie. Bij mooi weer kan je buiten zitten en uitgebreid bekijken wie er voorbij gaat.

Dominique Ansel Bakery – SoHo

Een kleine, smalle bakkerij waar ze de cronut hebben uitgevonden. Een wat? Ja, je leest het goed: een cronut. Een combinatie van een croissant en een donut. Zoet van smaak, maar het ging er goed in. De bakkerij zelf is smal, met aan de zijkant kleine tafeltjes. Je kan beter iets verder naar achteren proberen te zitten, want anders zit je pal naast de lange rij die er kan ontstaan. Met allemaal mensen die speciaal voor de cronut hier naartoe komen. En dat zijn zeker niet de toeristen, want veel locals weten deze plek ook te vinden.

Kitchenette – Harlem

Als je net een paar stappen hebt binnen gezet, valt je oog gelijk op de gebakjes, muffins en als het andere lekkers dat er staat. Dat begint dus al goed. Binnen zijn er verschillende ruimtes, die kleurig zijn ingericht. Geen standaard, kant-en-klare inrichting, maar verschillende tafels, stoelen en zelfs oude schooltafels waar je aan kan zitten. Prima om even bij te komen van alle indrukken die je opdoet in Harlem. Maar ook om je dag mee te starten, want de ontbijtjes zagen er heerlijk uit.

Café Archway – Brooklyn

Eigenlijk waren we op zoek naar reBar, onder de buurtbewoners een populair café. We hebben even binnen gekeken, maar alles was donker en gesloten. Onze knorrende magen lustten wel een ontbijtje, dus snel verder op pad gegaan. Niet veel verder kwamen we Café Archway tegen. Een leuke koffiebar met Franse chansons op de achtergrond. Goed om de dag rustig mee op te starten.

Bierkraft – Brooklyn

Met meer dan duizend verschillende biertjes is het wel duidelijk wat je hier kan doen. En misschien wel MOET doen. Mits je van bier houdt uiteraard. Er staan lange tafels waar je kan genieten van een heerlijke, zelf samengestelde sandwich of een heerlijke brownie. Wij kwamen hier voor de lunch, maar aangezien het toch al half vier ’s middags was, tegelijkertijd een prima plek om te borrelen.

 

2014-11-24 15.44.40

P1000501

2014-11-24 16.29.09

Krijg je nu ook zo’n zin om deze stad te bezoeken? Er zijn zoveel leuke plekjes te vinden, waarvan ik de meesten niet gezien heb. Dus mocht je nog leuke aanvullingen hebben, dan hoor ik het graag.

Wat zijn jouw favoriete koffietentjes of borrelcafés in New York?

4 Reacties

  1. Beetje heimwee nu naar New York! Ik vond Toby’s Estate Coffee in Brooklyn heel leuk!

    1. Ja dat had ik ook! En leuk om te weten, voor de volgende keer;-)

  2. Bedankt! Gaan op de to-do lijst voor NY, als wij gaan. We houden van dat soort plekken.

    1. Graag gedaan, hopelijk hebben jullie er iets aan!

Laat een reactie achter