Costa Rica in beeld – deel 2

Costa Rica-Rincon de la Vieja

Laatst nam ik je mee door de prachtige natuur van Costa Rica. En dat was nog maar het begin. Het land biedt nog meer dan wonderschone vulkanen en watervallen.

De reis gaat dan ook verder door het groene land van pura vida, het pure leven. Ga je met mij mee op reis?

Rincon de la Vieja

Na het beklimmen van de vulkaan El Arenal en het wiebelen over de hangende bruggen kom je in een heel ander gedeelte van Costa Rica. De wegen worden ruiger, de natuur is wilder en je komt minder mensen tegen.

Costa Rica-Rincon de la Vieja-nationaal parkCosta Rica-Rincon de la Vieja-nationaal parkCosta Rica-Rincon de la Vieja-nationaal park

Na enig zoek- en speurwerk vinden we onze accommodatie in the middle of nowhere. De wolken gooien ’s avonds roet in het eten, want deze plek staat garant voor schitterende zonsondergangen. Maar achter de wolken komen toch een aantal aangename zonnestralen om de hoek kijken.

Costa Rica-Rincon de la Vieja-nationaal park-zonsondergang

Monteverde

En dan ben je in Monteverde, waar alles net anders is. ’s Ochtends is er bijna altijd een stralend blauwe lucht, maar ’s middags komen de laaghangende wolken tevoorschijn. De temperatuur wordt ineens een stuk lager en met een beetje pech kan je de paraplu tevoorschijn halen.

Costa Rica-Monteverde-nationaal park

Niet voor niets raden de inwoners van Monteverde aan om ’s ochtends buitenactiviteiten te ondernemen. Een canopy tour met een zonnetje is natuurlijk een stuk aangenamer dan met dikke regendruppels. Monteverde heeft een perfect klimaat voor koffiebonen, dus bezoek met minder weer eens een koffie- en suikerplantage.

Costa Rica-Monteverde-nationaal park-koffieplantage

Manuel Antonio National Park

Een ideale plek voor het spotten van dieren, mooie natuur en heerlijk relaxen op een afgelegen strand is het nationale park van Manuel Antonio. Vooral apen springen hier van de ene naar de andere boom, maar ook andere dieren kom je hier tegen.

Costa Rica-Manuel Antonio-Nationaal ParkCosta Rica-Manuel Antonio-Nationaal ParkCosta Rica-Manuel Antonio-Nationaal Parkrsz_untitled_design_22

Indruk van Costa Rica

Costa Rica beschikt over een grote veelzijdigheid aan natuur. Er zijn geen steden waar het barst van de cultuur en imposante gebouwen. Maar de afwisseling in natuur die je onderweg tegenkomt, maakt dit allemaal goed. Costa Rica is dan ook echt een must om te bezoeken voor iedere natuurliefhebber.

Wat is jouw indruk van Costa Rica?

8 Reacties

 1. Mooie foto’s! Het is al meer dan 12 jaar geleden, maar Manuel Antonio herken ik toch snel. Die kustlijn is echt prachtig 🙂

  1. Dank je wel! Ja, die is zeker mooi!

 2. Mooie foto’s hoor. Als je naar costa rica gaat denk ik ook niet dat je reisdoel zou zijn om steden te bezoeken 😉 Al had ik toch wel een beetje verwacht dat je ook wel iets van steden en cultuur zou kunnen vinden. Bijzonder. Hoop deze prachtige omgeving ook eens te mogen bekijken en ga je zeker volgen.

  p.s. vond je blog via http://www.marcellamolenaar.nl/favoriete-blogs-9/#more-14445 succes met Yomads, of is daar intussen al meer over bekend?

  1. Wat leuk om te horen, dank je wel! Ik ben nog in de race voor Yomads, dus help vooral mee duimen;-)

 3. Wat een mooie foto’s… Ik hoor van veel mensen dat ze Costa Rica vinden tegenvallen, maar ik ben dan ook het type dat van elke bestemming iets probeert te maken en daardoor eigenlijk altijd verrast wordt. Een fijne manier van reizen vind ik! Aan jouw foto’s te zien is Costa Rica juist erg mooi en zeker een reden om eens naar toe te gaan!

  1. Dank je wel! Ik kan me haast niet voorstellen dat je het daar tegen vindt vallen, want het is er gewoon zo schitterend. Ik raad het dan ook iedereen aan:-)

 4. Mooie foto’s! Toch misschien maar eens naartoe gaan.. Al lijken me Nicaragua of Ecuador bijv. ook erg mooi!

  1. Dank je wel! Nicaragua en Ecuador lijken me ook super inderdaad. Toch wel heel anders, maar heel bijzonder denk!

Laat een reactie achter