Het verhaal achter de foto #1

Costa Rica-Tortuguero-Yomads-fotoreporter

Elke foto heeft een verhaal. Het verhaal komt tot leven door een foto.  Hierdoor krijgt het verhaal een gezicht en spreekt het tot de verbeelding.

Foto’s ondersteunen de verhalen op mijn blog. Woorden krijgen een beeld en blijven als herinnering hangen. Nu draai ik de rollen een keer om. Tijd voor een nieuwe rubriek op Meisje van de Wereld. Het verhaal achter de foto.

Spelende kinderen in Tortuguero

De eerste dagen van onze reis naar Costa Rica bezochten we Tortuguero. Deze plek staat bekend om de schildpadden die ’s nachts aan land komen om hun eieren te leggen. Heel speciaal om mee te maken. Maar er is zeker nog meer te doen op deze afgelegen plek.

Overdag bezochten we een dorpje aan de andere kant van de rivier. Een dorpje dat bestaat uit één lange straat met aan beide kanten winkels en barretjes. Behoorlijk op het toerisme gericht dus.

Wij liepen net een stukje verder en kwamen een paar spelende kinderen tegen. De grootste lol hadden ze samen en de pret kon niet op. We stonden klaar om de camera te pakken en dit vrolijke tafereel vast te leggen. Nog geen paar tellen later was het gedaan met de pret. De één zat sip voor zich uit te staren en de ander had zijn hoofd in zijn handen gelegd.

Een bijzonder moment. Daardoor voor mij ook een speciale foto met een mooie herinnering. Een foto met pure emotie op een spontaan moment. Het is een beeld dat je bij blijft.

rsz_untitled_design_7

Yomads fotoreporter

Wellicht herken je bovenstaande foto al. Met deze foto doe ik momenteel mee aan de wedstrijd om als fotoreporter mee op reis te gaan. Een ultieme droom voor mijzelf. Op reis gaan en foto’s mogen maken.

Lang heb ik niet hoeven twijfelen welke foto ik wilde insturen. Het kon ook een schitterende zonsopgang in Indonesië zijn of de prachtige natuur in Costa Rica. Maar dat was gelijk een ‘alledaagse’ foto die iedereen had kunnen maken. De andere foto’s hadden niet de emotie die ik hier zag.

Voor mij was het de reden om met deze foto mee te doen aan de wedstrijd voor Yomads fotoreporter. En bij deze wedstrijd draait het in eerste instantie om zoveel mogelijk stemmen behalen. Wil jij mij hierbij helpen?

Laat dan je stem achter en vergeet niet de mail te bevestigen die je ontvangt.

Wat vind jij van deze nieuwe rubriek? Het verhaal achter de foto erin houden of gelijk maar weer mee stoppen?

10 Reacties

 1. Ik vind het een leuke categorie, hou juist van verhalen achter foto’s! Van mij mogen er nog wel wat meer edities van komen!

  Bijzondere foto ook die je hebt ingestuurd. Heeft toch iets magisch als je zoiets moois (ook al is het verdriet) vast kunt leggen! Ik stem!

  1. Wat leuk om te horen Emma! De bedoeling is ook dat er meer edities komen. En dan maar hopen dat er meer mensen het leuk vinden om te lezen;-). Bedankt voor je stem!

 2. Leuk! Houden deze rubriek! En van mij heb je twee stemmen hoor 😉

  1. Nou dat ga ik dan ook doen. En bedankt voor het stemmen, super leuk!

 3. Ik zeg zeker door gaan hoor met deze rubriek! Leuk om te zien en de verhalen erachter te horen

  1. Dank je wel Simone. Fijn om te horen dat anderen het ook leuk vinden!

 4. Absoluut erin houden! Foto’s zeggen soms zoveel meer dan woorden.

  Ik ga stemmen 🙂

  1. Ga ik doen! En leuk dat je stemt, dank je wel!

 5. Ik vind het erg leuk! Een foto zegt vaak meer dan 1000 woorden, maar het echte verhaal achter een foto horen kan je kijk op de foto weer helemaal veranderen.

  1. Leuk om te horen Sieds, dank je wel. Het lijkt er wel op dat deze rubriek erin blijft:-)

Laat een reactie achter