Weekendje weg…iets met Otterlo en vriendschap

Heerlijk om het internet af te struinen en de ene na de andere mooie bestemming tegen te komen. Een tropisch oord, een heerlijk hotel en eten om je vingers bij af te likken. Uren ben ik er zoet mee en nog krijg ik er geen genoeg van.

Afgelopen weekend waren we een weekendje weg. Naar Otterlo. Waar? Ja, daar dus. Ergens op de Veluwe, omgeven door vooral veel bossen en natuur. Geen spannende canopy tour of zwemmen met walvissen. Geen bijzonder hotel in Costa Rica waar je het jaren later nog over hebt. Dit keer was het anders.

Weekend Otterlo

Dit keer was mijn zoektocht heel praktisch. Zijn er voldoende slaapkamers? Hoeven we niet allemaal in stapelbedden te slapen? Hoeveel badkamers zijn er? En misschien wel het belangrijkste: kunnen we er met 12 volwassenen en 3 kinderen terecht?

En dan zit je opeens met een stel vrienden in Otterlo. Een plaats waar verder niet zo heel veel te beleven is. Het hoogtepunt van Otterlo is het Tegelmuseum, dat we na een pittig overleg toch overslaan.

IMG_5587

Kröller Müller Museum

Op een steenworp van Otterlo ligt dit bekende museum. Ik ben een museum barbaar, maar meeste stemmen gelden. Op naar Kröller Müller dus. Voor twee peuters is het een walhalla. Weet je wel hoe leuk het is om elkaar achterna te rennen door de lange gangen?

Gelukkig is er meer…een beeldentuin om doorheen te wandelen. En iets verderop is het Museonder, waar een grote speeltuin ligt. Een groot terras nodigt ons uit om van de eerste voorjaars stralen te genieten.

rsz_img_5450

rsz_img_5537

Relaxen als thema

Een museum, een speeltuin…normaal gesproken de plekken die we overslaan. Niet tijdens dit weekend. Nu is het tijd om te relaxen. Genieten van het zonnetje. Op zondag nergens naartoe hoeven.

Een wandeling door het bos, waar we fietsers en wandelaars tegenkomen. Ook zij genieten van het prachtige weer. Bij terugkomst in het huisje klinkt het openen van een koud biertje. We genieten van een broodje met brie in het zonnetje. Er volgen leuke gesprekken, die nergens over gaan.

rsz_img_5505

Beter een goede buur…

Het is fantastisch om alle mooie plekjes op deze aardbol te bezoeken. Nog fijner is het om je verhalen te delen met de mensen om je heen. Familie. Vrienden. Alleen op de wereld is ook maar zo alleen.

Het werd mij dit weekend meer dan duidelijk. Hoe fijn het is om goede vrienden te hebben. Hoe handig het is dat er een aantal op loopafstand bij ons vandaan wonen. Niet alleen voor dat bekende kopje suiker. Maar ook voor de schouder die je nodig hebt als het eens tegen zit. De steun in lastige tijden. Maar ook om mooie herinneringen te maken. Herinneringen die zorgen voor de basis van een stevige vriendschap. Eentje die nog wel eens lang kan duren.

Reizen naar alle uithoeken van de wereld is en blijft fantastisch. Alleen niet zonder thuis te komen in een warme omgeving van familie en vrienden…

rsz_img_5573

8 Reacties

 1. Klinkt als een heerlijk, relaxed weekend! Soms hoef je inderdaad helemaal niet ver weg te gaan om de tijd van je leven te hebben. Vaak zijn het de mensen om je heen die een reis(je) memorabel maken, dus ben ik het helemaal met je eens. Zonder vriendschappen zijn we nergens 😉

  1. Dat was het ook. En met leuke mensen om je heen kan inderdaad iedere reis een feestje zijn!

 2. Wat een fijn weekend! Ik had zoiets een paar maanden geleden in Frankrijk gedaan, maar dat had net zo goed een hutje op de Hollandse hei kunnen zijn. Locatie is ondergeschikt aan het gezelschap!

  1. Helemaal mee eens:-)

 3. Klinkt heerlijk, als een enorm geslaagd weekend. Fijn om met zo’n grote groep te genieten van een paar dagen in de mooie natuur!

  1. Dat was het ook. Zo anders dan anders, maar wel heerlijk!

 4. Ohhh wat hou ik van de Veluwe … het is mijn “achtertuin” en probeer er elke week minimaal 1 keer op pad te gaan. Het mooiste stukje Nederland wat mij betreft!

  1. Het is inderdaad een heerlijk stukje Nederland. Zeker met een lekker zonnetje erbij!

Laat een reactie achter