Dominicaanse Republiek: een nachtmerrie of een droom?

Dominicaanse Republiek-Punta Cana

Niet van All Inclusive houden en toch een reis boeken waarbij je naar een hotel met alles erop en eraan gaat. Ja hoor, ik ga het doen. Samen met een vriendin ga ik in juni een week naar de Dominicaanse Republiek. De bedoeling is in eerste instantie een week op vakantie in Europa, totdat er een spetterende aanbieding voorbij komt.

Op naar de bountystranden van Punta Cana. Echt hoog staat deze bestemming niet op mijn lijstje. Het beeld van alleen maar stranden met achter elkaar grote complexen trekt mij niet heel erg.

Maar toch gaan we er een week heen. Gaat het een droom of een nachtmerrie worden?

Punta Cana

Als ik de foto’s moet geloven, en dat doe ik, zijn de stranden er werkelijk waar schitterend. Daar zie ik mezelf dan wel een cocktail drinken…of twee. Hier schijn je zelfs één van de mooiste stranden ter wereld te vinden. Nou vooruit, stiekem ben ik toch een beetje nieuwsgierig.

Maar daar houdt het volgens mij dan wel bij op. Buiten je resort is hier heel weinig te beleven. Voor een beetje vertier kan je nog richting La Romana gaan, maar we zullen het waarschijnlijk vooral met het plaatselijke animatieteam vol moeten houden. De beelden van Varadero in Cuba beginnen langzaam weer naar boven te komen.

Dominicaanse Republiek-Punta Cana

Santo Domingo

Na enig huiswerk te doen, blijkt de Dominicaanse Republiek wel degelijk uit meer dan All Inclusive hotels te bestaan. Santo Domingo is de hoofdstad met een historische binnenstad.  Hier kan je uren lang door de smalle straten en kleine steegjes dwalen. Er zijn diverse markten te bezoeken die een kijkje geven in het leven van de lokale bevolking.

Ik lees dat de stad ´s avonds tot leven komt met gezellige restaurants aan de brede boulevard Malecón. Later op de avond gaan de verschillende gelegenheden open waar je een dansje kan wagen op de ritmische muziek van de Caribbean.

Andere activiteiten

Het is een grote verrassing voor mij als ik over de jungle van de Dominicaanse Republiek lees. Het is er ontzettend groen en het land beschikt toch nog over een flink aantal Nationale Parken. Verrassend! Kom maar op met al het natuurschoon.

Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden om van de ene bounty plek naar de andere te hoppen. Varen is niet echt mijn hobby. Met name als de zee wilder wordt, loop ik al gauw groen aan. Dus misschien voor de zekerheid maar wat pilletjes in de tas gooien.

Dominicaanse Republiek-jungle

Openbaar vervoer Dominicaanse Republiek

Nog zo´n verrassing voor mij. Treinen rijden er niet, maar het openbaar vervoer per bus is best goed geregeld. Voor een prikkie (naar Nederlandse maatstaven) reis je van de ene plek naar de andere plek op het eiland .

En zelfs in het busvervoer zijn er nog verschillende categorieën. Van luxe bussen met airco tot aan kleine minibusjes, waarbij je tussen de locals en hun dieren zit. Ondertussen komen de harde bachata klanken je tegemoet. Dat komt wel goed met ons.

Aftellen maar!

We gaan ons ongetwijfeld vermaken in de tropische temperaturen. Het lijkt me een mooi doel om te ervaren dat de Dominicaanse Republiek meer is dan alleen maar All Inclusive resorts.

Wordt het dus een nachtmerrie of een droom? Ik ga voor de laatste optie, waarbij ik in gedachten alvast weg zwijmel met een lekkere cocktail in mijn hand. Nog een paar weken wachten…

Ben jij wel eens op de Dominicaanse Republiek geweest? Heb je nog leuke tips, laat dit dan vooral weten!

Dominicaanse Republiek-Punta Cana

10 Reacties

 1. De Dominicaanse Republiek is inderdaad zo’n eiland dat echt ontzettend ondergewaardeerd wordt en vooral gezien wordt als all-inclusive bestemming. Uiteraard kun je dat daar ook perfect doen, maar het is zonde om de rest van het eiland niet te bezichtigen. Ik wist inderdaad wel dat er een jungle was, maar ben er nog nooit geweest. Ik kijk daarom extra uit naar jouw posts haha! Ik ben ook zo ongelofelijk zeeziek (en wagenziek en luchtziek haha). Het enige dat bij mij helpt tegen de laatste twee is Dramamine. De werkzame stof is dimenhydrinaat en zit in veel reisziektepillen, maar alleen het merk Dramamine werkt bij mij (hoe vreemd is dat?). Of het ook helpt tegen zeeziekte weet ik niet, omdat ik eigenlijk niet meer durf na alle laatste ervaringen op zee (toen ik Dramamine nog niet kende).

  1. Ja, ik ben echt enorm benieuwd. Ik denk dat het alleen maar mee kan vallen. Maar je gaat het binnenkort lezen;-). En wat vervelend dat je er zo’n last van hebt. Ik heb er echt alleen last van op zee, maar in de auto en de lucht gaat het gelukkig wel goed!

 2. Wat leuk! Ik denk altijd: als er een Lonely Planet van bestaat, kun je er leuke dingen doen 🙂 Heb zelf ook wel eens naar de Dominicaanse zitten gluren, omdat ik een goede aanbieding zag. Er is ook een schiereiland waar je walvissen kunt spotten, dat klonk ook erg gaaf. Dus nu is het aftellen geblazen, leuk!!

  1. Haha, dat is wel een goede ja! Daar heb ik nog niet eens naar gekeken:-). Je hoort binnenkort of het de moeite waard is!

 3. Heerlijk vooruitzicht! De Dominicaanse Republiek staat al jaren hoog op mijn wishlist! Toen ik een jaar of 16 was kreeg ik Spaanse les van een familie die er vandaan komt. Zij hebben me toen meteen ontzettend nieuwsgierig gemaakt door hun verhalen en foto’s! Alvast heel erg veel plezier!

  1. Oh leuk, dat klinkt goed! Nou ik heb er veel zin in, dus ben benieuwd!

 4. Zou mij ook niet zo trekken in eerste instantie maar ziet er eigenlijk best wel heel erg fijn uit. Heel veel plezier dus en ik ben benieuwd naar je ervaringen!

  1. Toch niet verkeerd he. Maar dank je wel en je gaat zien of het bevalt!

 5. We gaan er in elk geval niet snel meer terug. Het was onze slechtste vakantie ooit. Ik lees hier positieve dingen, die hebben wij jammer genoeg niet beleefd…
  Mooie stranden genoeg, dat wel.

  1. Jammer dat jullie ervaring niet zo goed is geweest.

Laat een reactie achter