Ook voor de thuisblijver is het vakantie: rust, ontspanning en geen zorgen

“Ik ben volgens mij nog nooit zo relaxed op reis gegaan. Alles is ingepakt en ik heb tijd over. Dat is me nog nooit gebeurd!” Linda kijkt me stralend aan terwijl ze me dit vertelt. ’s Ochtends ging ik even naar mijn werk, maar rond kwart voor elf reed ik naar huis om haar op het station te zetten. Samen met een vriendin gaat ze een week naar de Dominicaanse Republiek.

Ze stopt nog even snel een paar spullen in haar bomvolle tas en dan is het echt tijd om te gaan. We zitten nog niet in de auto… “Heb ik mijn bril wel meegenomen?” Ondertussen haalt ze haar rugtas overhoop om de bril te zoeken. “Gelukkig, hij zit helemaal onderin, we kunnen rijden!”

Tien meter verder, we zijn de straat nog niet uit. “Shit, volgens mij ligt mijn zonnebril nog binnen.” Hup, auto in z’n achteruit en terug naar huis. En dan kan ik het niet laten: “Fijn he? Zo relaxed op vakantie gaan?”

Update: Ik krijg net een smsje vanuit de Dominicaanse Republiek: “Je hebt je nog ingehouden. We zijn ook nog terug gegaan voor de OV Chipkaart.” Dat klopt ja! Ik wist dat er nog wat was, maar kwam er niet op.

Zo gaat het altijd

Jaren geleden kon ik me druk maken om die chaos en nog steeds moet ik af en toe mijn best doen om het ‘te laten gebeuren’. In mijn hoofd hoor ik Linda nu dat bloed irritante liedje zingen: “Let it gooo, let it gooo.”

Als Linda op vakantie gaat dan is het chaos. Maakt niet uit of het met mij of met iemand anders is. Zelf is ze zich daar blijkbaar ook bewust van. Ze verbaasde mij in ieder geval door er over te schrijven. Het inpakdrama dat Linda beschrijft is erg dichtbij de waarheid.

Als we samen op vakantie gaan dan laat ik Linda het liefst alleen als ze aan het inpakken is. Dan ga ik bewust even iets anders te doen. Ongeveer een uur voordat we vertrekken is het mijn moment. Dan pak ik mijn tas van zolder en stop daar alles in wat ik mee wil nemen. Eigenlijk alles wat elke vakantie meegaat, dat verandert niet echt. Meestal zit alles er na vijftien minuten in en dan is het aan Linda om te kijken hoeveel plek ik nog over heb en dan te berekenen hoeveel extra paar slippers ze mee kan nemen.

Zo gaat het altijd.

Maar inpakken hoeft niet moeilijk te zijn

Inpakken is niet moeilijk. Het is een kwestie van plannen. Stiekem gaf ik mijn geheim al weg hierboven. “Eigenlijk alles wat elke vakantie meegaat, dat verandert niet echt.” Dit las ik ook terug in één van de reacties op Linda’s vorige artikel: “Maar ik heb mijn eigen Paklijst, die heilig is en voor elke reis een soort blauwdruk vormt.”

Het verbaast me dat Het Meisje van de Wereld dit nog niet in haar systeem heeft. Mooie missie als ze weer thuis is.

Op Lifehacking.nl zag ik een video van een kerel die 43 kledingstukken in een rugzak propt. Respect! Daar kan ik zelfs nog wat van leren.

Tijd voor ontspanning

Linda zit nu alweer een paar dagen op de Dominicaanse Republiek en volgens mij heeft ze het goed naar haar zin daar. Door verschil in tijd en slechte verbinding hebben we elkaar nog niet heel veel gesproken, maar Linda kennende is ze nu lekker aan het genieten. Genieten van de natuur, van de zon, van de rust  en van het feit dat ze de komende dagen haar tas nog niet hoeft te pakken.

En omdat ik weet dat Linda een fijne tijd heeft, kan ik ook ontspannen. Het is fijn om me even geen zorgen te maken. Toch is het fijn om haar eind deze week weer op te wachten op Schiphol. Ik gun mijn meisje de hele wereld, maar heb haar toch het liefst dichtbij me. Niet doorvertellen hoor, niet goed voor mijn reputatie.

Goed, ik ga weer verder genieten van mijn week vakantie. Tijd voor een hamburger en een flinke pot bier.

5 Reacties

 1. Wat leuk dat je in de tussentijd wat blogs post! Die vent van de video is trouwens echt een held (al zou ik die tas niet al te vaak willen uitpakken). Je moet zo’n lijstje voor Linda maken, waarin ze niet alleen kan aankruisen of hetgeen in huis is, maar ook daadwerkelijk in de koffer/tas zit! 😉

  1. Thnx voor je reactie! Leek me een mooie kans om de kant van de ‘thuisblijver’ te laten zien. Goed idee om twee lijstjes te maken voor Linda! Hoewel ik verwacht dat ze die binnen no-time kwijt is 😉

 2. Haha, yesss ik ben gequote! 😉 Wil je nog een gouden tip van deze ervaren en stressvrije inpakker? Ik rol al mijn kleren op en doe er dan postbode-elastieken omheen. Als ik dan mijn backpack in- of uitpak, komen alle kleren er in rolletjes uit en als ik ze niet gebruik, gaan ze zo als rolletje weer terug m’n rugzak in. Man, ik zou hier ook een video van moeten maken 😀 Hoewel deze man wel de expert is hoor, zo te zien. Geniet van je weekje rust in NL en Linda, geniet van de DR!

  1. Dat is ook een goede tip Edith! Ik kijk uit naar jouw video 🙂

 3. “Ongeveer een uur voordat we vertrekken is het mijn moment. Dan pak ik mijn tas van zolder en stop daar alles in wat ik mee wil nemen.”

  Dat heb ik nu ook, ik neem alleen het hoognodige mee. De rest haal ik daar wel. Dat uurtje inpakken heb ik de dag van te voren, net voor het slapen gaan. De volgende dag nog een korte laatste check en dan gewoon gaan. Wat je vergeten bent los je op je bestemming maar op 😉
  Leuk om te lezen hoe jij het beleefd!

Laat een reactie achter